Zwanger met overgewicht

4 antwoorden en 10535016x bekeken

Cinderella (Gast) 06-02 om 12:31

Hoi Hoi 
Zelf ben een een jonge meid van 25 , nu wil ik graag aan kinderen beginnen maar heb ik zelf zwaar overgewicht , ik ben 176 en weeg 130 kg , hebben jullie ervaringen daarmee .
Ik heb gewoon een normale cylus die elke maand plaats vind .
Groetjes 

reageer

Anna 06-02 om 13:03

Niet dusdanig, wel wat overgewicht hier.  Hou er rekening mee dat buikechos in het begin mss lastiger zijn. Je kindje voelen mss ook in het begin. Vind zelf mijn babybuikfotos ook niet zo mooi, en het duurde lang voordat mensen mijn zwangerschapsbuik zagen. Nu ben ik 30 kilo lichter dan jou, dus exact weet ik het niet. Ik zou wel gezond proberen te eten en gewoon starten met gezond leven. Zo raak je vast wat gewicht kwijt, kans is ook dat het niet gelijk raak is. Voor je eigen gezondheid en fitheid kan dat ook fijn zijn.

An123 (Gast) 06-02 om 14:14

Hoi,
Ik was zelf 120kg bij 170cm. 
Zwanger worden is 2 keer vrij vlot gegaan (telkens ongeveer 6 rondes). 
Zwangerschappen zelf gingen ook vlot. 
Wel inderdaad onduidelijkere echo's door buikvet. En ik voelde beide kids pas bewegen rond 25 weken!
De gynaecoloog raadde aan om niet te veel bij te komen, maar bij elke zwangerschap was ik maar zo'n 2kg bij omdat ik zoooo misselijk was haha (stond los van overgewicht he). 

Ik wens je véél succes! 

Anna 06-02 om 22:50

Ik heb idd ook geprobeerd het aankomen tijdens zwangerschap wel te beperken. Wel 2 keer rond de 8 aangekomen maar mijn baby's waren ook 4 kilo+, dus na de bevalling was het zo goed als weg.. Met overgewicht krijg je automatisch de suikertest met een week of 16 a 17 dacht ik. Geen ramp alleen ik werd daar heel misselijk van, heel onprettig. Als je graag wandelt of iets mss ook leuk om al te gaan doen, goed voor je spieren maar dat geld voor iedere zwanger vrouw.  Ik kreeg tijdens mijn zwangerschappen last van mijn bekken. Ischiaszenuw beknelde, werken eerste keer tot 30 weken zoiets volgehouden en tweede keer tot 26 weken ergens. Maar of dat door het overgewicht kwam of door pech, ik weet het niet. Nu zwanger van de derde en hoop bovenal een gezond kindje te krijgen en dat het goed blijft gaan

Anoniem (Gast) 07-02 om 07:01

Hoi Cinderella,
Ik heb zelf ook overgewicht (163 cm en 107kg) en ben nu zwanger van ons derde kindje. Heb zelf geen problemen gehad met zwanger worden of er “last” van gehad in de zwangerschappen. Ben nu ruim 24 weken zwanger en de kleine doet het ook hartstikke goed. Ik let nu inderdaad wel ook meer op mijn voeding om niet teveel aan te komen en krijg bij de verloskundige een extra echo om te kijken na de groei. Verder geen bijzonder eigenlijk. 

Heel veel succes alvast! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger met overgewicht ' in het Babyforum