Langer zwanger dan verwacht

10 antwoorden en 38846227x bekeken

gg 10-10 om 06:36


Hoi Allemaal,

Zojuist de eerste echo gehad en het zit me toch niet helemaal lekker.

Ik heb geen vaste partner en door een gezellig avond met een hele goeie vriend zwanger geraakt. De sex was nu ongeveer 7 weken geleden, maar volgens de eerste echo ben ik nu 8 weken en 4 dagen. Volgens de meeting was het kindje ongeveer 2 cm. Over 2 weken heb ik me tweede echo dan kunnen ze een beter meeting doen en meer exact zeggen hoeveel weken het is. De vk gaf al wel aan dat er bijna nooit een week verschil tussen kan zitten enkel een paar dagen.

Als we van de VK moeten uitgaan kan me beste vriend niet de vader zijn en heb daar nu toch best stress van.

De laatste keer sex daarvoor was op 3 Augustus met een one night stand. Op 11 Augustus wel me periode gehad maar als ik daar op reken kom ik ook niet op de 8 weken en 4 dagen (uitgaande van me menstruatie en eisprong).

Ik lees veel verhalen over mensen die korten zwanger zijn dan gedacht, maar ik ben dus langer zwanger dan gedacht.

Hartje klopte wel en alles was voor zover goed, maar er begruipt mij toch een heel naar gevoel nu die weken niet overeen komen.
Iemand ervaring hiermee?

reageer

gg 10-10 om 10:13

Door de meting komt de vk juist op die 8 weken en 4 dagen. Ze legde snel uit dat ze dat aan de hand van de grote zo inschat. Maar komt totaal niet overeen met de eisprong en eventuele innesteling..

DeeDee012 10-10 om 10:40

En je laatste menstruatie was toch bijna 9 weken geleden? Dan kloppen de weken toch juist? Mijn eerste echo was met 8 weken en 3 dagen en de baby was toen 1,92 cm. Maar ik wist zeker dat de eisprong niet zolang geleden was,  door middel van ovulatietesten. Die was ongeveer 6,5 week ervoor.

Ik denk dat het wel klopt met je verhaal. Maak zelf eens een berekening op Internet en kijk wat daar uitkomt. En anders zal een vaderschapstest uiteindelijk moeten uitwijzen wie de vader is. Veel kun je er nu toch niet aan veranderen.

kruimel 10-10 om 10:47

Maar het klopt toch juist wel?
De seks was 7 weken geleden, dus ook je eisprong om en nabij die koers.
Je krijgt altijd 2 weken 'kado' de 2 weken voor je eisprong. 7 weken + 2 weken is 9 weken, wat ongeveer uitkomt met de 8+4 weken van je echo.

Of zie ik het nu verkeerd?

DeeDee012 10-10 om 10:52

Nee, Internet zegt zelfs exact 8 weken en 4 dagen zwanger met menstruatie op 11-8. Preciezer kan dus bijna niet..

kruimel 10-10 om 11:02

Hahaha ja, een vrouw is technisch gezien niet 40 weken zwanger maar 38, die 2 weken kado zijn de weken van de eerste dag van je mestruatie tot je eisprong

In ieder geval gefeliciteerd!

Marlies 17-01 om 09:22

Veel vrouwen weten niet wanneer hun eisprong is.
Maar veel vrouwen weten wel wanneer de eerste dag van hun laatste menstruatie was.

Daarom is besloten om het aantal weken dat een vrouw zwanger is, te tellen vanaf de eerste dag van haar laatste menstruatie.

Als je je eisprong hebt waarop je bevrucht wordt, ben je dus voor de verloskundige al 2 weken zwanger. (Die twee weken is een gemiddelde. Als je meer tijd hebt zitten tussen je laatste menstruatie en je eisprong, is dat dus langer.)

Ik zie dat het al een ouder topic is, en hoop dat je inmiddels wat rust hebt gevonden en kunt genieten van je zwangerschap.

Anoniem (Gast) 17-08 om 07:49

Beste,

Ik ben een beetje in de war. Ik ben ondertussen een 16-17 weken zwanger maar heb toch een klein vraagje.
17 april 2016 was de eerste dag van mijn laatste menstruatie. Volgens de meeste berekeningen is mijn vruchtbaarste dag 6 mei 2016. ( en heb rond die periode ook meer als 1x gemeenschap gehad met mijn vriend) Mijn eerste termijnecho was op 28 juni 2016 en volgens die echo was het vruchtje al 9 weken en 5 dagen. Maar ik had verwacht dat het maar 8 weken zou zijn. Dus als ik nu terug tel van 28 juni naar 9 weken en 5 dagen zou de bevruchting rond 19 april geweest zijn.
Maar dat was als mijn maandstonden al bezig waren.
Nu 17 april de dag dat mijn maandstonden zijn begonnen heb ik nog wel gemeenschap gehad met mijn vriend. 
Kan ik dan toch bevrucht zijn geraakt rond die periode, of kan een echo er zoveel naast zitten? 

groetjes 

hb 17-08 om 08:09

Hoi, als je alle berichtjes hierboven leest zal dat veel duidelijk maken. De zwangerschap wordt geteld vanaf de 1e dag van je laatste menstruatie. Geniet ervan

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Langer zwanger dan verwacht' in het Babyforum