Kan ik DNA-test weigeren

1 antwoord en 24516378x bekeken

Valenciax 01-03 om 09:22

Heeft iemand ervaring of weet iemand meer over de rechten van de vader? Ik sta er alleen voor de vader is de hele zwangerschap niet aanwezig geweest en heeft heel veel verhalen de wereld ingegooid over mij, en hij ontkent de vader te zijn. Nu wil ik hem ook NIET in beeld hebben. 
Nu hoorde ik gister via via dat hij toch een vaderschapstest wil doen zodra mijn kindje geboren is. Ik heb al het een en ander uitgezocht alleen het is mij nog niet helemaal duidelijk, kan hij het via de rechter eisen ? Ik had gelezen dat ik tot alle tijden toestemming moet geven of ik de DNA-test wil laten doen (die ga ik om reden niet geven) maar kan hij alsnog op een of andere manier het voor elkaar krijgen dat ik mee moet werken? 

reageer

Falca 01-03 om 20:08

https://vaderschapstest.nu/kan-ik-een-vaderschapstest-afdwingen/
Hier staat dat hij geen dna test kan afdwingen via de rechter. Vreemd genoeg kun je als kind of moeder wel een test afdwingen via de rechter bij de vader.
Wat hij wel kan doen (maar dat is niet netjes) is een dna test online kopen en zonder jouw medeweten deze uitvoeren als je kind bij hem is. Dit is dan alleen niet rechtsgeldig, maar de uitslag is wel net zo betrouwbaar als bij een test via de officiële wegen.  Omdat de uitslag van een rechtsgeldige test bruikbaar moet zijn in een rechtszaak (bijvoorbeeld over de voogdij of de alimentatie) moet bij deze test een arts of verpleegkundige de DNA-monsters afnemen.  

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kan ik DNA-test weigeren ' in het Babyforum