Kan ik hem het recht ontzeggen om ons kind te erkennen?

11 antwoorden en 42673716x bekeken

Anoniem (Gast) 29-06 om 19:28

Hallo

ik ben 12 weken zwanger en enkele dagen geleden mishandeld door mijn partner. Het was de eerste keer maar hij is verder wel ziek in zijn hoofd. Ziekelijk controlerend en wantrouwend. Ik ben meteen van hem vertrokken, naar het ziekenhuis gegaan en daarna naar de politie. Hij zou een klacht voor slagen en verwondingen aan zijn broek hebben. Nu vroeg ik me af of ik daarmee ook zijn recht tot erkenning van het kind kan afnemen? 

Hij is namelijk uit op macht en zal daar ook alles voor doen.

Ik hoop dat iemand me kan helpen.

reageer

kruimel 29-06 om 20:44


Kyk ff op deze site, misschien staat daar iwts nuttigs op!
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/erkenning-kind/wat-erkenning-van-een-kind-betekent

Xkruimel

Anoniem (Gast) 29-06 om 21:24

Dankjewel, maar ik ben eigenlijk van België en ik weet niet of het hetzelfde is hier?

Vlinder87 29-06 om 21:31

dat denk ik wel. hij is een gevaar voor jou en je kind...
ik zou bellen naar een juridisch adviseur of langs gaan en vragen wat kan en wat niet...

sterkte

Nina K 03-07 om 16:19

Volgens mij kan dat zeker.

Dit is ook een ding waar ik me redelijk in aan het verdiepen ben. Sowieso moet de vader toestemming hebben van de moeder om het kind te erkennen. In ieder geval, dat heb ik begrepen van een goede vriendin van mij, die dus alleenstaande moeder is. 
Natuurlijk kan de vader dan altijd via de rechtbank een DNA test aanvragen etc. etc. Mocht hij dat doen, denk ik nog dat het je wel zal lukken, gezien de aanklacht.

Anoniem (Gast) 02-11 om 07:42

Hij heeft geen recht om het te erkennen daar moet jij toestemming voor geven doe jij dat niet heeft hij pech! Een DNA test kan hij niet eissen omdat hij het dan niet heeft erkend probeerd hij wel een dna test te krijgen van jou en het kindje dan heeft hij pech want dan kan elke buurman wel zeggen dat het zijn kind is en een DNA test wilt.een vrouw kan dat dwingen van de man maar een man niet van de vrouw.

Anoniem (Gast) 02-11 om 09:56

In nederland moet de vader bij het gemeentehuis erkennen als je niet getrouwd bent. Dit gebeurd in het begin van de zwangerschap. Dit kan alleen als de moeder erbij is en ook toestemming geeft. Gaat dit niet gebeuren heeft de vader niets te zeggen. ( even in het kort gezegd.) als het goed is kan jouw verloskundige of gynaecoloog je er meer over vertellen hoe dit in België is geregeld.
Sterkte!

Anoniem heeft gelijk. Hij kan alleen hzt kind erkennen als jullie met drie naar gemeentehuus gaan en samen tekenen dat het kind op zijn naam komt. Zolang jij dat niet doet krijgt het kind uw achternaam. Moment van geboorte krijgt ieder kind de naam van zijn moeder. Tot dat het kind word erkend door eventuele vader... telkens hij iets doet...schelden dreigen of slaan ga je dat best telkens aangeven. Lijkt belachelijk maar kan in de toekomst handig zijn! Liefs x

Monkey 13-02 om 23:41

Inderdaad, hij kan alleen het kind erkennen met jou en je kindje erbij.
Ik denk ook niet dat als je klacht hebt ingediend bij de politie tegen hem, dat hij nog de kans zal krijgen om het kind erkend te krijgen.

Hoe gaat het ondertussen met je? 
Heb je wat rust gevonden?
Hopelijk gaat alles goed!

Anoniem (Gast) 25-09 om 17:44

Gewoon het kind niet laten erkennen. Dus op het moment dat je bevallen bent vul je jouw gegevens in en niets van de vader. 
Jouw achternaam geven.

Hummeltje 16-02 om 17:49

Uhm, jullie zitten best verkeerd met de nederlandse wetten hoor.. 
Kind moet inderdaad erkend worden met moeders toestemming, Toch kan een vader juridische stappen ondernemen en een rechter kan MOEDER DWINGEN om DNA af te staan. Ook al zegt moeder dat kind niet van vader is maar van de buurman. Ook al is zij mishandeld kan vader recht hebben op het kind. Vader heeft dit namelijk moeder aangedaan en niet richting het kind. Kind is daarbij ook niet voldragen, nog levensvatbaar en wordt met 12 weken ook niet mee geteld als baby. Op een latere stadium wanneer het kind levensvatbaar zou zijn zou je het kunnen gooien op poging tot doodslag of moord. Maar in die situatie zit ze niet. Dat hij moeder mishandeld heeft, zegt niks over hoe hij als vader is. Niet juridische gezien. En zolang hij geen feiten als kindermishandeling , kindermisbruik , extreem psychische klachten, Of zedenmisdrijven op zijn naam heeft. Kan hij volgens een rechter een hele goede vader zijn en zelf gedeelde voogd over het kind krijgen. Met omgangsregeling. Er wordt namelijk in het belang van het kind gekeken , en volgens de nederlandse wetten is het heel goed om met beide ouders in contact te blijven als men beide in staat zijn hun ouderschap goed uit te voeren. Wat vader en moeder met elkaar hebben staat buiten het kind. En om dit in goede banen te laten lijden kan e.v.t. jeugdzorg ingeschakeld worden.  Maar goed, dit is in Nederland, Belgie kan het anders zijn. Laat je met zulke dingen goed informeren door een advocaat en niet via een forum want het zal zonder zijn om stappen te ondernemen omdat je denkt dat het zo werkt. Terwijl het werkelijk toch anders zit

---- 16-02 om 23:42

Klopt wat hummeltje zegt, vader kan juridische stappen ondernemen!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kan ik hem het recht ontzeggen om ons kind te erkennen?' in het Babyforum