ervaringen difrax kolf?

3 antwoorden en 38707916x bekeken

Lighthouse 25-10 om 20:32

Hoi dames,

In mei verwachten wij onze tweeling! Zij worden kindje 5 en 6 in ons gezin.
Ik wil hen graag volledig borstvoeding gaan geven, via de fles. Dus volledig kolven vanaf dag 1.
De Difrax kolf lijkt mij ideaal, vanwege het handsfree kolven. Ik wil er dan 2 aanschaffen, zodat ik beide kanten tegelijk kan kolven.
Ik heb eerder gekolfd met een huurkolf (Medela) en dat ging prima toen.

Nu ben ik erg benieuwd of er dames zijn die ervaring hebben met de kolf van difrax?
Ik lees namelijk wisselende ervaringen mbt zuigkracht en dat de melkslang makkelijk los zou schieten, maar die verhalen zijn van enkele jaren geleden en mss intussen verbeterd?

reageer

Beertje 25-10 om 21:02

Gefeliciteerd met je tweeling zwangerschap!

Ik heb zelf geen ervaring met die kolf. Tijdens mijn laatste zwangerschap kwam ik er achter dat je in sommige gevallen via je zorgverzekering korting kan krijgen op een kolf. Altijd de moeite waard om na te kijken.

Ik heb ervaring met de medela swing. Op zich een heel fijn ding op 1 ding na. Ergens moest er een "flubbertje" om de zuigkracht te behouden. Als dat "flubbertje" nat was en dus vast plakte liep de melk in de slangetjes en zo door de pomp in.

Succes!

Amy 26-10 om 18:27

Ik heb de difrax kolf tijdelijk gehad en ik vond het een rotding. Te weinig zuigkracht voor mij. Ik heb een medela pump in style advance overgenomen van een andere moeder. Die beviel veel beter. Mogelijk ga ik bij een volgend kindje een nieuwe kolf kopen en dan zou ik voor zelf voor de medela freestyle gaan.

MamaVanStella 22-01 om 11:25

Hallo, 
Misschien nog een late reactie maar aangezien je pas in mei uitgerekend bent komt het nog van pas.
Ik heb zelf de difrax kolf aangekocht om handsfree te kolven en omdat de bewaarpotjes en flesjes rechtstreeks op de pomp kunnen aangesloten worden. Qua hygiene een pluspunt. (Maar bij Medela is dat ook denk ik?)Naar mijn mening had de kolf genoeg zuigkracht maar ik had ook een overvloed aan melkproductie. Toch zou ik de producten van difrax niet aanraden omdat elk flesje (met 'wide' dop) lekte (langs boven en/of onder!!) of de speen viel er tijdens het voeden gewoon af!! Ik heb contact opgenomen met Difrax en ze erkennen het probleem. 
Voor mijn 2de kindje ga ik nu de Medela dubbele pomp proberen. 
Veel succes met je verdere zwangerschap!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'ervaringen difrax kolf?' in het Babyforum