Minder BV bij kolven

3 antwoorden en 35257625x bekeken

Emmy 12-10 om 11:22

Hallo,  

Ik had een vraag over het kolven.  Ik ben onlangs weer begonnen met werken en ik merk dat het kolven daar veel minder verloopt. Ik ben pas 3 dagen bezig maar maak me er wel wat zorgen om. Ik kolf minder dan dat de kleine per dag nodig heeft (280 ml per dag kan ik kolven).

De ruimte op kantoor is best ok, afgesloten maar wel wat koud. Ik neem nuaar wat warmere kleding mee. Ik gebruik al foto's en neem de tijd om er ff voor te gaan zitten.

Heeft iemand hier ook ervaring mee en wie heeft er tips om mijn productie met kolven wat omhoog te krijgen??

reageer

MamaN 12-10 om 13:46

Hi Emmy,

Je borsten produceren wat je kleintje drinkt, misschien drinkt de kleine minder per keer. Sowieso is uit de fles drinken makkelijker dan melk uit de borst voor zo een kleintje. Hoe oud is je kleintje? Drinkt de kleine alles op en heeft dan nog behoefte aan meer? Of denk je zelf dat het te weinig is?

Ik kolfde op de tijdstippen dat ik normaal borstvoeding gaf en VEEEEEEEL DRINKEN. Veel drinken is echt een oplossing dit heb ik mezelf toen echt aan moeten leren na de bevalling. Ik ging wel pas toen me kleintje 5 maanden was weer werken en dan halve dagen, dus dan gaf ik in de ochtend en voeding daarna kolfde ik op werk en dan gaf ik rond 12/1 uur weer thuis.

Suuske 12-10 om 15:47

Emmy, voor een betere toeschietreflex kun je je huisarts vragen om een neusspray met oxytocine. Verder hoor ik wel eens dat iets warms ervoor drinken kan helpen.

Emmy 12-10 om 16:57

Ze heeft nu absoluut geen honger(als ze van de borst drinkt).  Op Kdv drinkt ze 150ml per fles. Dat lukt in de ochtend nog wel maar daarna niet meer. 
Zelf meer drinken schiet er de laatste tijd wel bij in...misschien weer die verlichte fles water gaan gebruiken... 

Bedankt voor de reacties

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Minder BV bij kolven' in het Babyforum