Kolven en speen

2 antwoorden en 33622997x bekeken

Cnudje_1 (Gast) 13-03 om 15:31

Onze miss is nu 5 weken jong. Sedert 3 nachten kan ik terug alleen slapen want na de borstvoeding en wat sabbelen valt ze in slaap en verleg ik haar in haar wiegje en blijft ze nu stil. Dit alles sedert we naar de osteopaat zijn geweest. Die zei dat ze vast zat in haar nekje wegens de vacuumverlossing. Nu nog 2 afspraken en hopelijk is onze meid terug ok. Hopelijk blijven onze nachten ook zo zodat ik wat kan slapen.

Ook hebben we eindelijk een fopspeen gevonden die ze wel neemt. Die van Mam.
Nu is mij vraag hoe lang mag je een fopspeen geven? Enkel in nood? Als je weggaat en ze weent en wil zuigen? Na de bv? Hoe lang op een dag? 

Ik ben nu ook begonnen met af te kolven zodat mijn man s avonds eens een flesje kan geven. Ik kolf 1 keer per dag in de voormiddag als ze nog slaapt. Voorlopig had ik een handkolf maar ik heb nu eentje gehuurd van de mutualiteit anders zat ik daar nog te kolven...
Met de handkolf had ik 60 cc per borst. Is dit ok? Ik zag dat onze miss voor haar gewicht 600 cc nodig had per dag. Natuurlijk weet je niet hoeveel ze drinkt als ze ad borst hangt. Dus vroeg ik me af hoeveel ik dan best geef s avonds voor het slapengaan. Ik wil dit flesje dan geven zodat ze langer verzadigd is en eventueel 6u kan tussen laten tussen voedingen. Ik kan dan wat langer slapen...nu laat ze maar 3U tussen s nachts. Overdag hangt ze constant aan de borst...behalve als ze in de maxicosi zit als ik boodschappen doe of als ze in de ergobaby zit of wandelwagen tijdens de wandeling. Anders continue...ook om te sabbelen

Zijn er hier mensen die alles afkolven en met de fles geven? Hoeveel kolf je dan af per dag en hoeveel keer kolf je dan per dag.
Hoe lang drinkt je baby over een fles en hoeveel cc geef je per beurt.
Vanaf wanneer gaf je alles afgekolfd? Hoe oud was je baby? Hoe kwam je dan tegemoet ad zuigbehoefte? Door speentje? Ik zou graag 3 mnd borstvoeding geven ..indien mogelijk langer, maar dan eventueel afgekolfd. Nu is ze 5 weken. 
LIfe bv geven is best pitig vind ik, zeker daar ze continue aan de borst wil. Indien ze er niet aanhangt weent ze na 15 minuten. (wil zuigen)

Vanaf hoeveel weken zal ze zelf wat tijd tussen laten tussen de borstvoedingen, en wanneer zal ze wat meer slapen overdag? Nu slaapt ze enkel als ze in de wandelwagen zit of in de ergobaby (alez als je dat slapen kan noemen...)

reageer

MamaN 14-03 om 13:57

Het verschilt allemaal per kindje, ik heb mijn zoontje 21 maanden borstvoeding gegeven. Toen hij net geboren was, de eerste twee weken, liet hij soms 6 uur tussen de voeding. Dat jouw kleintje om de 3 uur komt is gek hoor ze is tenslotte nog maar 5 weken oud, misschien heeft ze net een sprongetje en bv is licht verteerbaar. Ik begon met werken toen mijn zoontje 5 maanden was en kolfde toen de voedingen af die ik normaal zou geven. Als ik thuis kwam gaf ik hem gewoon de borst, vond ik makkelijker en zo blijf je bv ook goed op gang. Doordat je kleintje soms wel 12 keer aan de borst drinkt is het niet zo gek dat je niet veel kolft. Want dit is verdeeld over dat aantal voedingen. Flesvoeding is meer per keer en heeft niet voor niets een max, aan een fles zuigen kost je kleintje ook minder moeite dan de borst, terwijl je bv onbeperkt mag geven. 

Ikzelf vond het makkelijker worden toen mijn zoontje 3 maanden was, toen lekte me borsten niet meer en kreeg hij meer een ritme. De eerste weken zijn toch altijd een beetje zoeken qua ritme en voeding als je bv geeft.

Misschien kun je je kleintje af en toe bij je houden snachts, dat ik ook weleens om bij te te tanken. 

Anoniem (Gast) 14-03 om 15:26

Wat betreft de speen. Die mag je zovaak geven als jij je daar als moeder prettig bij voelt. Afbouwen mag je doen wanneer jij dat nodig vind al is het advies wel om daar mee te beginnen wanneer de tanden doorkomen. Straks als ze gaan brabbelen niet de hele dag de speen erin omdat praten met een speen lastig is

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kolven en speen' in het Babyforum