Pas geboren baby drinkt zo kort.

3 antwoorden en 30189771x bekeken

mama89 15-12 om 21:33

Hallo allemaal,
Afgelopen 5 december trotse moeder geworden van onze dochter/zusje! Ik geef oo dit moment borstvoeding alleen zit ik met wat onzekerheden. Ze drinkt soms maar 5 a 10 minuutjes om vervolgens in diepe slaap te vallen.. ik kan haar dan ook niet meer wekken voor een volgende ronde drinken. Ik vraag me dan af of ze in dat korte stukje tijd wel genoeg heeft gehad. Ze slaapt wel keurig door tot de volgende ronde.. ( snachts is het soms anders ) maar ook dan moet ik haar wekken voor de voeding. Zelf wordt ze niet wakker. Iemand tips? Of iemand die mij in ieder geval gerust kan stellen?

reageer

Hartje 15-12 om 23:11

Hoi borstvoeding blijft onzeker hé, omdat je niet kunt zien hoeveel er nou echt in gaat! Je kunt eens kijken hoeveel ze gekolfd uit een flesje drinkt om je gerust te stellen? Anders zou ik denk ik even op de inloop van 't consultatiebureau de kleine laten wegen, als ze groeit zit je goed, dan heb je gewoon een makkelijke tante die blijkbaar slaperig is. 
Lactatiekundige kan met je meekijken als je je afvraagt of alles goed gaat met dat voeden. Je kunt je vragen ook mailen naar la leche league als ik dit goed spel. Ze reageren dan best snel is mijn ervaring en je hoeft je bank niet af. Altijd makkelijk. 
In principe geeft het niet maar ik zou stille ondervoeding willen uitsluiten, misschien kun je nog even Googlen op de symptomen daarvan om te checken? Dan kijk je naar het plasluiers en poepluiers op een dag, zolang ze genoeg plast zit je goed volgens mij. 
Probeer ook vertrouwen in jullie samen te hebben, zo'n baby regelt de borstvoeding in principe zelf, bij te weinig laten ze dat in de regel prima merken! Probeer er van te genieten zou ik zeggen! Groetjes 

Anoniem (Gast) 19-12 om 00:11

De ene baby drinkt kort maar krachtig en de ander langdurig en minder krachtig. Zolang je baby aankomt en tevreden is gaat het goed. Het inderdaad lastig dat je borsten geen doorzichtige maatbekers zijn zodat je kunt zien hoeveel eruit komt. 
Kolven kan een indicatie geven maar bedenk wel dat hoe goed jij ook kolft een baby die goed aangelegd is en goed drinkt altijd meer uit je borst krijgt als wat jij kunt kolven.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Pas geboren baby drinkt zo kort. ' in het Babyforum