regeldagen

5 antwoorden en 42759445x bekeken

mariska 14-06 om 22:13

Heb nu regeldagen. Kleine komt elk 1 2 uur. Borsten zijn leeg, kleine is niet voldaan. Huilt veel en last van krampjes. Moet ik dan bijvoeden? Heb t idee dat hij nog honger heeft

reageer

hansje 16-06 om 08:47

Ik geef nooit binnen 3 uur een volgende voeding ivm verwerkings tijd van de voeding. Dit voorkomt krampjes. Ook met regeldagen.

mariska 16-06 om 17:58

En hoe doe je dat dan als hij toch honger heeft. Hij gilt dan alles bij elkaar als ik heb dan geen borst geef

hansje 18-06 om 08:54

Ik dacht ook dat mijn dochter huilde om dat ze honger had dit bleek echter te komen door de krampjes. Ik was er wel zeker van dat ik genoeg voeding had. Leeg drinken lukte haar niet. Het was 1 dag veel huilen daarna ging het goed. Als je twijfelt aan de hoeveelheid voeding zou je kunnen kolven om te kijken of het echt zo is.

mariska (Gast) 18-06 om 09:09

Ik weet wel dat er genoeg in zit alleen dit is de tweede keer dat ik in de regeldagen zit en dan zit er echt niet genoeg voor hem in. Dan zijn ze leeg. Krijg er ook na de voedingen niet meer uit gekolft. Na twee dagen is het weer goed. Heb nu weer overvolle borsten en moet weer extra kolven om hem bij de achtermelk te laten komen. Die dagen zelf zijn alleen zo moeilijk.

Edith 03-09 om 14:06

Op regeldagen kun je het beste je kindje zo vaak aan de borst laten drinken als het wil, maar geen voeding bijgeven. Dan worden je borsten vanzelf bijgeregeld ... vandaar de naam van de dag  Als je vaak wisselt van borst, verloopt dit nog wat sneller.

Overigens: zelfs leeg aanvoelende borsten leveren nog melk (die 'live' wordt gemaakt). Probeer je echter te kolven, dan zul je vaak zien dat er inderdaad niets uitkomt. Dat is omdat een baby veel efficiënter is dan een kolfapparaat.
Later in je borstvoedingsperiode (v.a. ca. 9 à 11 maanden) voelen je borsten zelfs bijna nooit meer gevuld aan, terwijl het kindje er toch ruim voldoende uit kan blijven drinken.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'regeldagen' in het Babyforum