Wat een ellende...

13 antwoorden en 31791519x bekeken

Vds (Gast) 01-09 om 09:45

Het is een lang verhaal..

Mijn zoontje is nu een maand oud. 
Week 1: Als hij 3 dagen oud was hadhij last van echt énorme krampen. Hij krijste van 20u tot 6u en we konden hem met niets troosten. Hij maakte overdag geen stoelgang dus natuurlijk had hij enorm veel last naar de avond toe. We zijn dan van de pediater moeten overschakelen naar nutrilon omneo (hij kreeg eerst gewone nutrilon). Zijn stoelgang verbeterde naar 1x/d overdag, maar had nog steeds last van krampjes maar toch al minder. 

Week 2: hij was zich constant aan het overstrekken, smakken, tong uit de mond, kokhalzen. Dus terug naar de pediater met vermoeden verborgen reflux. Pediater gaf mij gelijk en startte zantac op. Na 1 week niets van beterschap dus teruggegaan naar de pediater. Die heeft dan omeprazole 5mg 1x/d opgestart. 

Week 3: de reflux is niet meer verborgen, geeft regelmatig over (een 10cc) en al een paar keer een hele gulp. Hij heeft nog steeds last van krampen en enorme winderigheid. Hij is dag in dag uit aan het persen. We geven hem infacol tegen die winderigheid maar dat helpt dus ook niet. We laten hem 4x boeren tijdens zijn voeding en hij laat dan ook grote boeren. We laten hem rechtzitten in zijn babybjorn wipper want als hij plat ligt begint hij terug te kreunen en te persen.

Week 4: teruggegaan naar de pediater voor check-up. Omeprazole blijven geven en nu ook belladonna gekregen voor de krampen. Ook raadde hij aan om eventueel over te schakelen naar nutramigen omdat de reflux en krampjes kunnen veroorzaakt worden door een koemelkeiwit allergie. 

Hij krijgt nu 4 dagen die nutramigen. Ik dik deze wat in met nutriton (half maatje) omdat hij zich constant verslikte. Hij is een enorm gulzige eter... 
Hij drinkt al uit dr brown flessen omwille van die krampjes en het lucht happen. Hij hapt nog steeds naar lucht wanneer hij drinkt met die glessen en blijft enorm gulzig. Hij drinkt ong gemiddeld 150cc 7x/d. Hij weegt 4kg. We zijn nu gisteren naar een osteopaat gegaan en maandag moeten we terug. Hij voelde ook enorm spanning op zijn buikje.

Kort overzicht van onze problemen
- reflux blijft ondanks geven van omeprazole en indikken voeding. Hij huilt niet meer is enorm ongemakkelijk.
- winderigheid/krampjes; ondanks het gebruik van dr brown flessen, nutramigen, infacol, belladonna, regelmatig laten boeren
- onrust!! Heel de dag en nacht is hij enorm onrustig. Schrikt vaak wakker (moro reflex) en geraakt dan niet meer in slaap. We hebben al vanalles geprobeerd... inbakeren, badje voor zijn laatste voeding van 23u, kersenpitkussentje, proberen nog te laten boeren, buikje masseren, met de beentjes naar zijn buik toe bewegen, draagdoek, draagzak, avondwandelingen,... als hij zijn fles gekregen heeft 's nachts rond 2u wilt hij niet slapen. Leg hem dan met zijn buik op men borst en hij duwt hem constant af (precies een kikker)
- hij drinkt om de 3u een fles, ook 's nachts. Terwijl hij met die omneo al eens 's nachts een periode van 6u kon overbruggen.
- kreunen en persen heel de dag en nacht door!! Dit is echt om gek te worden...

Hopelijk herkent iemand dit en kan deze ons wat advies geven want ik ben er fysiek en mentaal volledig onderdoor aan het geraken.

Groetjes,

Een hopeloze mama

reageer

Dani (Gast) 13-09 om 21:40

Hallo, 

Ik snap je frustratie. Bij baby nr 1 dit ook gehad. Na 5mnd herkenning artsen en nutramigen gekregen. Van 1 op andere dag ene tevreden baby.
Baby nr 2 is nu 3 weken en begint ook met kreunen, krampjes. Hier werkt de draagzak het beste. Of buikligging ook al wordt dit afgeraden. 
7x 150cc is wel veel voor de baby,.niet? Dit kan ook krampjes veroorzaken. 
Anders neocate dit is nog lichter verteerbaar, voor de darmpjes. Hopelijk kun je terug vallen op een netwerk van vrienden en familie. 

Knuffel

Floor (Gast) 13-09 om 22:53

Van harte met de geboorte van jullie zoon. Wat pittig he die eerste periode! Ik heb zelf niet heel veel verstand van deze klachten. Ik wil je toch wat op weg helpen al ben ik geen dokter  
De klachten lijken wel op koemelkallergie, kun je in die richting meer hulp krijgen? Ook zou ik zeggen dat 150 cc x 7 wel veel is voor 1 dag voor een baby van 4 kg. Het consultatiebureau leerde ons als richtlijn (dus staat niet in beton gegoten): per 24 uur mag de baby 150 cc per kg lichaamsgewicht. Dus dat zou een totaal van 600 cc per dag betekenen en hij krijgt 950 cc. Kennelijk zit hij ook niet echt vol..  dus toch meer johannesbroodpitmeel toevoegen? In ieder geval: zoek hulp, van meerdere kanten. Misschien ook een wervelblokkade door de bevalling oid. Kijk eens wat een osteopaat kan doen, die kunnen soms wonderen verrichten. Die onrust is niet goed, dat hoort gewoon niet en je intuïtie zit altijd goed, vertrouw daar maar op. 
Ook heb ik me ooit verdiept in probiotica: onze zoon is geboren via een keizersnede en dan krijgen die darmpjes al niet via de natuurlijke manier bacteriën voor de darmflora mee. Zo ook als je geen bv geeft. Dan kan je probiotica toevoegen. Dat kan helpen. Ik ben zelf heel lang bezig geweest met experimenteren wat de juiste voeding voor hem was. 
Ik begrijp je hopeloosheid zo en ik wil je graag een hart onder de riem steken. Zet hem op mama! 

Anne 14-09 om 00:00

7x150 klinkt idd wel veel voor een kleintje van 4 weken, al kon mijn dochter ook wel eens hamsterren met deze melk. Verzadigd niet zo volgens mij. Wat ik lees is dat je kindje snel drinkt? Ondanks dat we hier een grote baby hadden van bijna 4200 gram, heeft ze de eerste maanden als ze een fles kreeg (naast de borstvoeding) een premature speen gebruikt. Van de Brown zijn die. Mijn dochter verslikte zich continu in in die van de Difrax of de gewone kleinste van dr Brown. Premature speen van de Brown was ideaal. Daarnaast zou ik door iets van een Lactatiekundige oid wat er op lijkt laten kijken of tongriempje goed is? Niet te strak? Dat die daardoor lucht zuigt met de voeding mee.. zijn de enige tips die ik heb, zou ook proberen nu een poosje bij de nutramigen te blijven en niet te snel te wisselen. Heel veel succes

Anne 14-09 om 00:07

Dat reflex waar jij het trouwens over hebt, daar werd ik helemaal gek van die eerste weken. Eerste 5 weken was ons kindje ook heel onrustig tot ik koemelk vrij ging eten en later soja. Maar dat reflex, dat bleef. Inbakeren huilde ze alleen maar. Werd er echt gek van in het begin, iedere keer als ze net sliep dan gingen haar handjes weer. In de meest onrustige periode lag ze op de verschoonmat bij ons in bed en als de handjes dan omhoog vlogen dan kon ik gelijk haar handjes vast pakken zodat ze rustig bleef en niet echt wakker schrok. Zorgde net voor wat veiliger gevoel denk ik. Maar ook toen alles rustiger was, geen krampjes etc meer en een doorslapende baby dan had ze nog wel eens dat reflex. Moeten ze echt overheen groeien. Voor sommige baby's helpt zo'n puckababy slaapzakje, kunnen de handjes niet echt omhoog vliegen maar wel bewegen binnen de slaapzak. Geen idee of dat word geadviseerd bij deze leeftijd en veilig slapen. Heel veel succes, de oplossing komt vast dichterbij!

Floor (Gast) 14-09 om 08:17

Ja Anne wij hebben ook veel baat gehad bij de puckababy zakjes. Wij mochten niet inbakeren omdat de baby in stuit had gelegen, dan is dat zakje een mooie tussenoplossing. Eerst was hij daar te klein voor, maar zo rond 3500 gram kunnen ze daar wel in. De kraamverzorgster vond dat niks “ja wij leren hier niet mee te werken”, maar ik heb het toch gedaan en het leek alsof er een wonder was geschied. 

Hier ook veel reflux gehad trouwens, bed schuin gezet, veel teruggeven. Daar kan je niet veel aan doen dan wachten idd. 

Mama vanJ 14-09 om 11:56

Hoi! Mag ik vragen welke nutramigen hij krijgt? Als ik de symptomen zo lees is het inderdaad koemelkallergie. En inderdaad ook reflux. Hier een dame van 9,5 maand met kma en reflux.

Anne 14-09 om 12:24

Goed punt, ging automatisch uit van puramino en niet lgg.  Lgg hielp hier onvoldoende, puramino wel. Spugen werd ietsje minder in ieder geval, niet over

Mama vanJ 14-09 om 13:46

Hier eerst pepti, daar kreeg ze uitslag van waar het gemorst was. Toen overgezet op de puramino en de pukkels bleven en werd ook alleen maar meer. Toen weer overgezet op de neocate en dat bleek de oplossing! Dag dikke ogen, dag benauwdheid, dag uitslag en dag onrust!

kruimel 14-09 om 13:48

Ik vind 7x pd 150cc ook enorm veel voor deze leeftijd.. volgens de standaard berekeningen krijgt een baby gemiddeld 150cc melk X het aantal kilo’s lichaamsgewicht per dag met een maximum van 1 liter...
Jullie moppie zit nu op 1050cc melk per dag terwijl dat gemiddeld maar 600cc ‘mag’ zijn. Wellicht zou je kleinere flesjes, wat vaker kunnen geven?

Ik dacht ook meteen aan kma, heb daar verder alleen geen ervaring mee..

Verder geen tips, ik weet dat buikslapen afgeraden wordt maar misschien is dat toch ook wel het proberen waard (uiteraard dan niet in een Puckababy) en alleen als je bij hem bent..

Veel sterkte en laat je vooral niet wegsturen door artsen.

Floor (Gast) 14-09 om 22:31

Oo ja kruimel ik had verkeerd gerekend  1050 is wel erg veel.. 

Lies (Gast) 27-10 om 03:14

@vds (gast)
Ik herken uw verhaal helemaal. Mijn zoontje is 8weken oud en kronkelt en kreunt ook de hele dag en nacht door om echt gek van te worden. Zijn stoelgang komt niet elke dag en hebben hiervoor al van alle huis tuin kreukelen middeltjes gebruikt maar niets helpt tot grote frustratie van ons. Ben ook al verschillende malen naar de kinderarts geweest en osteopaat. Uiteraard spreken ze elkaar tegen.
Osteopaat zegt; blijf bij de pepti voorlopig en bouw de omeprazole zf want deze zorgt ervoor dat hij weinig stoelgang maakt. 
Kinderarts zegt; stap over naar nutramigen en geef de omeprazole verder. Voor de stoelgang moet ik lactulose bijgeven volgens haar zodat hij frequenter stoelgang maakt en dus minder krampen zou hebben
Vind dit zo moeilijk 
Met wat doe je goed want weer veranderen van pap is ingrijpend voor de darmen en veranderen en ineens lactulose starten dan weet je in mijn ogen niet wat nu juist effect heeft de pap of de lactulose. Het maakt me radeloos. Met wat doe je goed je weet het niet op voorhand.
Ik help je niet echt vooruit maar wou je wel laten weten dat je dus niet alleen bent misschien een magere troost maar mij doet het deugd om jouw verhaal te lezen en te beseffen dat ik niet alleen ben
Hoe gaat het nu met jouw zoontje?

Most15 18-09 om 19:56

Hai Verbeek,

Dit is een oud topic, maar las je verhaal en dacht: geef even een reactie.
Wat ontzettend intensief voor jou/jullie.
Heb je wel eens overwogen je kindje te dragen? Ik zweer bij een draagdoek en (later) de draagzak. Ze worden hierdoor geschommeld, dicht tegen jouw warme lichaam. Die warmte is ook fijn tegen de krampjes. Zomaar even een idee hoor, sterkte!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat een ellende...' in het Babyforum