Te dikke kinderen onder toezicht van jeugdzorg

9 antwoorden en 46032480x bekeken

Nina (Gast) 08-06 om 19:34

Ik lees net dat er door jeugdzorg 3 te dikke kinderen onder toezicht zijn gesteld.

http://nos.nl/artikel/381637-te-dikke-kinderen-onder-toezicht.html

Wat vinden jullie daar nu van ?

reageer

* 09-06 om 10:22

Hallo Nina,

Moet het gelijk onder toezicht kan het dan niet anders... Ik hoop dat die kinderen gaan afvallen en dat de ouders goede begeleiders krijgen.. Hoe heeft het zo ver kunnen komen.. Maar ja dit is een land van uitersten... Volgens mij zijn er meer kinderen in Nederland met ernstig overgewicht die worden toch ook niet onder toezicht geplaatst...

Wat vind jij er zelf eigenlijk van....


Gr Ju

* 09-06 om 12:29

" Hallo Nina,

Moet het gelijk onder toezicht kan het dan niet anders... Ik hoop dat die kinderen gaan afvallen en dat de ouders goede begeleiders krijgen.. Hoe heeft het zo ver kunnen komen.. Maar ja dit is een land van uitersten... Volgens mij zijn er meer kinderen in Nederland met ernstig overgewicht die worden toch ook niet onder toezicht geplaatst...

Wat vind jij er zelf eigenlijk van....


Gr Ju deel 1 "
ju-11-12

Nicole (Gast) 09-06 om 11:29

Hoi Nina,

Ik heb wel begrepen dat er al hulp van te voren was ingeschakeld. En dat deze kinderen echt TE dik waren. Ik hoop dat ze het netjes doen voor zowel de kinderen als de ouders. Dat beide partijen goed begeleid worden en de kinderen en ouders een normaal voeingspatroon onder de knie krijgen, zodat ze straks weer een gelukkig geheel gezin vormen.

Ben het wel eens met Ju...er zijn ontzettend veel kinderen tegenwoordig in Nederland die te dik zijn...als die allemaal onder toezicht gesteld worden...dan krijgt Jeugdzorg het druk ben ik bang.

En wat vind jij Nina?

Groetjes, Nicole

* 09-06 om 12:29

vervolg deel 2
Ooh ik wist niet dat er al hulp ingeschakeld was van te voren Nicole, heb het gisteravond gehoord terwijl mijn man en ik aan het bijkletsen waren onder het genot van een lekker stokbroodje en stukje vlees... ik hoorde het verhaal half en d8 ooh nee weer gezeik met ondertoezichtstellen en kinderen dikke kinderen voor het eerst naar mijn mening... Ik weet niet wat er aan de hand is met de maatschappij maar het begint toch echt bij de ouders....

Wij speelden vroeger meer buiten en hadden geen computer.... Er werd niet veel tv gekeken en snoepen ja dat kon wel maar je kreeg vooral op woensdag middag is wat... En als het 11 november was met sint maarten lopen... ook anderszins wel maar het was anders want je speelde veel meer buiten...

Ik denk dat wij ouders van nu makkelijker nadenken over ooh laat maar even achter de computer vervolgens vergeet je de tijd en zit je zoon of dochter er gemiddeld toch te lang achter... Er worden naar mijn mening ook veel te weinig leuke kinder programma's gemaakt wat er is is chinees en heel erg agressief... met van die rare gemene ogen..
Leeg vind ik het. Ik keek naar tom en jerry en de smurfen maar speelde vooral buiten...

Mijn zoon mag van mij wel tv kijken en achter de computer maar dat beperkt half uur  computer en half uur tv weekend kijkt hij met ons mee... maar dan alleen totaan bed tijd....
Ik denk dat wij die nu kinderen krijgen verstandiger moeten omgaan met dingen zoals computers en tv... Misschien dat er in de toekomst wel een goed alternatief komt voor de dingen als tv en computer en dat buitenspelen weer leuk wordt gevonden...

Even hoe ik er over nadenk....

Gr. Ju

Lexy 09-06 om 12:32

Eigenlijk vind ik het wel een goede leerschool.
Als je drie kinderen hebt met zo'n verschrikkelijk overgewicht moet er na de eerder aangeboden hulp toch een lampje gaan branden bij deze ouders.
Het gevaar van overgewicht lijkt te worden onderschat, moet er niet aan denken wat er door overgewicht allemaal veroorzaakt kan worden. 

Als een kind lichamelijk/geestelijk wordt mishandeld vindt iedereen het een juiste oplossing om een ots aan te vragen. Persoonlijk vind ik dit ook een vorm van mishandeling. Een kind dat 51 kg overgewicht heeft kan/mag niet voorkomen. (wanneer er sprake is van een ziekte is het anders)

Natuurlijk hoop ik van harte dat de kinderen op een verantwoorde manier zullen afvallen en een juist gewicht bereiken onder papa's en mama's vleugels. Dat ze later als gezin verder kunnen, maar er zal eerst gekeken moeten worden hoe dit komt en wat er in de toekomst verbeterd kan worden.

Groetjes 
Alexandra

Lexy 09-06 om 21:53

Ik begrijp zeker wat je bedoelt, maar dit is zeker een taak van de ouders. Zij doen (over het algemeen) boodschappen en koken de maaltijden.
Ben het met je eens dat er op scholen beter gezonde dingen kunnen worden aangeboden. Bij ons op scholen is dat al zo.

Denk dat mensen zeker wel weten wat ongezond eten met je doet, maar dat het veel met gemak te maken heeft. Even een pizzaa of patatje. Snel een koekje of wat chips.

In bepaalde dingen ben ik het met je eens, maar een kind van 6 jaar dat 17 kilo te zwaar is... Nee, dat komt in mijn optiek (voor het allergrootste deel) door de ouders omdat zulke jonge kids in de meeste gevallen niet zelf na schooltijd naar de snackbar gaan...

Nicole (Gast) 10-06 om 10:25

Hoi,
Ben het helemaal met jullie eens. Het begint bij de ouders. En het ligt natuurlijk ook een deeltje aan het kind. Mijn zoontje houdt gewoon van buiten spelen en natuurlijk mag hij ook achter de televisie of computer, maar wij bepalen hoe lang. Daarnaast heb ik gelukkig een zoon die houdt van groente en fruit en een snoepje daar vraagt hij zelde naar.  Dus als hij bij vriendjes of familie (opa's en oma's) is dan maak ik daar geen punt van.
Sietske, ben het eens ze zouden op kinderdagverblijven en op basis- en middelbare scholen voorlichting moeten geven aan kinderen en de ouders. En de vette hap mijden uit de kantine's. Natuurlijk is het eigen verantwoordelijkheid, maar de overheid kan hier zeker een grote bijdrage aan leveren.
Daarnaast vind ik wel dat zo nu en dan een vette hap of een snoepje moet kunnen.  Maar op een gepaste wijze.

Groetjes

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Te dikke kinderen onder toezicht van jeugdzorg' in het Babyforum