Extra plooi bovenbeen

6 antwoorden en 36455103x bekeken

Nancy (Gast) 21-06 om 17:30

Vandaag met onze dochter van bijna 5 weken naar t consultatiebureau geweest. 
Daar zag de kinderarts dat ze een extra plooi had in haar bovenbeentjes.
Dit heeft 1 op de 3 baby's. Die hoeft niks te betekenen maar kan wijzen op problemen met de heupen. Ze kon nu niks afwijkende vinden wat hierop zou kunnen duiden, heupjes zijn soepel en beentjes gelijk in lengte. 
ze word hierop iedere keer gecontroleerd en bij twijfel word er een echo gemaakt van het heupgewricht. Bij 9 van de 10 echo's komt niets uit gaf de kinderarts aan. Als er wel iets uit komt is een spreidbroek de behandeling.

Wie heeft dit ook meegemaakt? En hoe is dit uiteindelijk afgelopen?

reageer

Lonn (Gast) 22-06 om 10:09

Hoi Nancy,

Ik snap dat je je zorgen maakt. 

Mijn 3 dochters hadden extra plooi en geen heupafwijking.  Ik heb dit zelf ook gehad als baby. Ik ben ook gecheckt op heupafwijking. Maar die had ik niet. 
We  zijn alledrie nogal slank met wel iets stevigere bovenbenen dan de gemiddelde Hollandse meid. Misschien dat het bij ons daar door kwam :-)
Hoop dat het bij jouw dochtertje ook geen heupafwijking is!

Groetjes!

Nancy (Gast) 22-06 om 16:33

bedankt voor je reactie lonn.
Bij mij en mijn partner zitten er gelukkig geen heupafwijkingen in de familie. Ik had geen extra plooi en me partner weet het niet die komt uit Suriname daar hadden ze toen geen controles daarop.

Even afwachten maar tot nu toe gelukkig niks geks kunnen vinden aan het lichamelijk onderzoek.

kruimel 22-06 om 16:58

Hi

Ja hier ook gehad.
Dochter van toen 4/5 maanden had een extra plooi. Maar ook een dimpel ( een gesloten 'gaatje' in de onderrug, bij dochter net boven waar de bilnaat hoort te stoppen, hier ie ze mee geboren), scheve bilnaad (door die dimpel), ongelijke beentjes en een voorkeurshouding. Reden genoeg om een echo te laten maken. De woorden "spreidbroek" en zelfs "mogelijke operatie" vielen al meteen op het CB, bangmakerij waar ik nogsteeds boos om ben

Er was niets aan de hand uiteindelijk, de heupjes waren perfect in orde. Ontwikkeling was en loopt nogsteeds perfect.

Nancy (Gast) 22-06 om 19:33

Hier ook een voorkeurshouding maar dat gaat allemaal goed. 

Hoop dat t met de heupjes ook afloopt zoals bij jullie. 

Vervelend kruimel dat het cb al zover op de zaken vooruit loopt en er dan niks aan de hand is..... Bij ons heeft ze alleen gezegd dat die plooi er zit en dat ze het in de gaten houden en er mogelijk een echo gemaakt moet gaan worden. En dat spreidbroek een van de behandelingen is ja.

chantal_h 05-07 om 08:19

Hey nancy,

Mijn broer heeft vroeger ook een spreidbroek gehad. Dit stelt niet zoveel voor hoor, het is hooguit wat ongemakkelijk. Zowel voor kind als ouders. Voor kind, omdat het continu met de beentjes wijd zit. En voor de ouders, dat het lastig is om broekjes aan te doen. Dus dat wordt dan veel rokjes met leggins.
Nu heb ik zelf een zoontje van 8 weken, en bij hem wordt er straks nog wel extra naar gekeken of hij het ook heeft. 
Dochtertje van mijn broer heeft het uiteindelijk ook gehad, maar dat verschil was minimaal. Zij heeft uiteindelijk maar een paar weekjes zo'n broek aangehad. 
Laat je vooral niet bangmaken. 
En wel fijn dat ze er even goed naar kijken toch?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Extra plooi bovenbeen' in het Babyforum