Zwanger en bruiloft en ceremoniemeester

3 antwoorden en 34104694x bekeken

Milou (Gast) 30-01 om 16:04

Hallo allemaal,
Ik zit in een dilemma, ik heb een paar meningen nodig van anderen om te kunnen beslissen.
Ik ben in mei dit jaar voor de eerste keer mama geworden van een zoon. Ik ben compleet in de wolken.
Nu vroeg mijn allerbeste vriendin mij in augustus ceremoniemeester te zijn van haar bruiloft over ongeveer een jaar.
Heel leuk natuurlijk en ik heb daarom ook JA op gezegd.

Maar nu het volgende..
Ik ben in één keer zwanger geraakt destijds van mijn zoontje. Een echt geschenk natuurlijk! Dit had ik niet verwacht en was er daardoor ook zo mee in de wolken!!
Nu willen mijn man en ik heel graag een tweede kindje. Het leek ons mooi het weer te gaan "proberen" als mijn zoontje ongeveer 1 jaar is. Nu wil het natuurlijk niet zeggen dat het dan weer in één keer raak zou zijn, maar als het dan wel weer snel raak is dan ben ik uitgerekend rondom of misschien zelfs wel met/tijdens de bruiloft van mijn beste vriendin en waar ik dus ook ceremoniemeester zal zijn (wel samen met mijn man). Ik weet bijna wel zeker dat ze mij dit niet in dank zal afnemen. Ze hebben niet zo veel vrienden en de familie is ook een kleine groep. Ze houden de bruiloft dan ook niet zo heel erg groot, maar maken er toch een mooie dag van op locatie met een 40 tal mensen overdag en 15 in de avond.
Ik weet niet wat ik moet doen. Ik droom echt van nog een kindje, een broertje of zusje zou ik tegen die tijd voor mijn zoontje ook echt geweldig vinden. Maar aan de andere kant ben ik bang dat mijn vriendin dit niet in dank zal afnemen. Ze weet namelijk ook dat mijn eerste zwangerschap meteen raak was. Als ze misschien zou weten dat het zo "ge-timed" is dan vinden ze dat wellicht niet zo tof.
Wat te doen??? Ik lig er bijna wakker van. Want dit is wel mijn droom, twee kleintjes snel achter elkaar. En begrijp me alsjeblieft niet verkeerd. Ik ga er niet van uit dat het meteen weer raak is of dat het me deze keer uberhaubt gegunt is. Het is en blijft een heel groot geschenk!
Alvast bedankt voor jullie mening/advies.

Liefs Milou

reageer

liesx 30-01 om 16:10

Als zij een echte vriendin is zal zij jouw geluk gewoon accepteren. Wat je al zegt, misschien is het niet in 1 keer raak? Zowel, nouen? Zij zal je niet veroordelen als het goed is. Vriendinnen zijn er altijd voor elkaar toch? Zo niet, zie ik ze niet als vriendin. Als jij graag 2 kindjes vlak na elkaar wil moet je dat gewoon doen!!!!

Anoniem (Gast) 30-01 om 16:59

Zou me er druk om maken, je weet vooraf niet hoe lang het duurt voor je zwanger bent en daarbij een jaar is lang. Er kan vanalles gebeuren, voor het zelfde geld lig jij net met haar bruiloft met de griep in bed, dan kun je ook niet plannen 
Een goede vriendin zou blij zijn als je weer gezegend bent met een kleintje. 

Anoniem (Gast) 30-01 om 17:00

Bedoel niet druk om maken. Denk soms sneller als ik type

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger en bruiloft en ceremoniemeester' in het Babyforum