Enkele vraagjes

2 antwoorden en 34142558x bekeken

Cnudje_1 (Gast) 11-02 om 14:49

Hoi dames
Maandag 6 febr ben ik bevallen van een mooie dochter Julie genaamd.
Nu geef ik borstvoeding en had ik enkele vraagjes :
We zijn nu 5 dagen verder en mijn tepels doen pijn. Is dit normaal? Er zijn ook wat opgedroogde korstjes te zien op de tepel zelf. Nochtans zeiden ze in het ziekenhuis dat ik ze goed aanleg.
Ik doe er nu een druppel melk aan, laat het opdrogen en doe dan wat lanoline aan.
De eerste zuigingen doen pijn, een soort trekkerig gevoel. Is dit normaal? Ook tijdens de voeding kan ik dat gevoel blijven houden als ze zuigt.
Het is wel ook zo dat onze meid gedurende de dag wat minder drinkt daar ze meer slaapt tijdens de middag. Vooral 's nachts doet ze aan clusteren. Van 23u blijft zij eigenlijk constant drinken zou ik zo zeggen. Ze valt dan soms in slaap, maar als we haar uit ons bed halen en in haar eigen wieg leggen begint ze te wenen en te zoeken. Dan moet ik ze opnieuw aanleggen en drinkt ze terug. Dus ik wissel dan veel gedurende de nacht van borst wat waarschijnlijk ook de reden is dat mijn tepels pijn doen na een eind.
Dit zou normaal zijn dit clusteren? Wel wat zwaar daar ik al enkele dagen niet veel slaap.
Ook ligt ze dan steeds bij mij, slaapt zelfs bij mij want ik val in slaap.
In het ziekenhuis mocht dit...dus weet niet goed wat te doen
Ook heb ik een knip gehad en vroeg me af of het gevoel om te plassen en te ontlasten terug komt?
Nu voel ik wel dat ik moet plassen, maar als ik plas voel ik het precies niet goed.
Ook als ik moet ontlasten lukt me dat bijna niet daar ik niet durf te drukken of zo. Ik heb het gevoel dat alles er precies uit zal komen (darmen of zo)
Is dit normaal? Wel pijnlijk zeg zo'n knip!

reageer

MamaN 11-02 om 20:45

Hi meid,

Ik heb zelf 21 maanden borstvoeding gegeven en inderdaad het doet de eerste dagen pijn. Ik denk dat dit ongeveer 2 weken bij mij heeft geduurd. Het kan zijn dat je kleintje nog niet echt het verschil tussen dag en nacht weet vandaar dat ze overdag beter slaapt dan snachts en dan vaker komt. Clusteren komt de eerste maanden inderdaad ook nog veel voor zodat je borsten zich gaan aanpassen aan haar behoefte. Zou je geen zorgen maken op zich is het gedrag dat je kleine aangeeft best normaal. En meid, mijn kleine heeft ook vaak bij mij gelegen. Een moeder die borstvoeding geeft gaat van nature beschermd om haar kind liggen dus eigenlijk is de kans dat er iets gebeurd 0! Even doorzetten schat komt echt goed! 

Van de knip weet ik niet omdat ik zelf een keizersnede heb gehad. 

Anoniem (Gast) 11-02 om 22:19

Ik heb geen knip gehad maar was iets ingescheurd dus ook gehecht. Mijn kraamhulp gaf als tip om bij elke voeding die ik om de 3 uur moest geven (geef ook bv, maar mijn ukkie kwam in het begin niet zelf die die moest ik wakker maken omdat ze anders teveel afviel in het begin ) ook gelijk even naar de wc moest gaan en goed moest probeten uit te plassen. Doe ook je bekkenbodem spieren oefenen dat kun je de eerste tijd gewoon zittend doen. Je doet dan net alsof je je plas moet ophouden die spieren moet je aanspannen. dan krijg je vanzelf dat gevoel wel terug. Goed drinken is zowel voor de borstvoeding als je ontlasting goed. Desnoods bij de huisarts wat laxerens vragen als je echt niet durft.
Mijn tepels deden de eerste 2 weken wat pijn daarna niet meer. Je borsten moeten ook even aan het geweld wennen maar als je goed blijft aanleggen wordt het vanzelf beter.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Enkele vraagjes' in het Babyforum