Knip en Bv

2 antwoorden en 33907042x bekeken

Cnudje_1 (Gast) 15-02 om 21:23

Ik heb dus een knip gehad die nu al wat aan de beterhand is.
Ik voel wanneer ik moet plassen, dit lukt ook om het op te houden, maar om te ontslasten voel ik het minder goed. Ik heb nu ook iets gekregen van de vroedvrouw om het wat losser te maken, maar ik ben toch zo bang dat alles eruit zal liggen precies.
Komt het gevoel terug? Nu durf ik ook bijna geen protje te laten
Wat ik ook eens wou weten is wat jullie doen terwijl je bv geeft? Ik zit constant van alles op te zoeken met mijn Androïd (zoals hier op het forum) want wat moet je anders doen? De kleine hangt bijna te slapen aan de borst en als ze wakker is (5 min) dan kus ik haar te pletter
Vanaf welke week blijft ze iets langer wakker en kun je er wat mee doen? In de wipper plaatsen, boekje tonen...?

reageer

Do87 15-02 om 21:48

Wat vervelend dat je een knip hebt gehad. Ik heb bij de eerste een knip gehad en bij te tweede op 3 plekken gescheurd. Nu zeggen veel vrouwen vaak dat scheuren beter geneest als de knip. Ik kan dat niet echt zeggen. Mijn oudste is 7 en mijn jongste 5. Nog steeds heb ik als ik bijvoorbeeld lang fiets pijn of gaat het schuren. Ook jeuken de plekken regelmatig. Wat ik dan doe is met een beetje glij middel op siliconen basis (echt maar een drupje) en dan het perineum masseren. Dan voel ik ook echt dat het aan twee kanten trekt. Dit helpt wel maar ik zou wel enige tijd wachtten tot het echt volledig genezen is. 
En met borstvoeding heb ik niet zoveel tips voor je. 7 jaar geleden had ik nog geen mobiel met deze mogelijkheden. Ik las of keek een filmpje of helemaal niets geloof ik.
Heel veel succes en hopelijk heb je een heel voorspoedig herstel

Anoniem (Gast) 16-02 om 11:03

Mijn dochter drinkt al redelijk snel aan de borst dus meestal zit ik gewoon lekker naar haar te kijken of al ik beneden voed dan kijk ik tv.
Je zal langzaam merken dat ze per week langer wakker zijn. Boekje voorlezen na de voeding van 20 uur doe ik al sinds 6 weken. En tegenwoordig (ze is nu 14 weken) ligt ze sinds een paar weken ook rustig naar mij te luisteren als ik voorlees, kijkt dan ook naar mij tot ze in slaap valt. Ze vind het ook leuk om een beetje te "praten" af en toe. Ik maak er nog niets van maar het klinkt wel grappig. Net van die walvisgeluidjes. Ze grijpt ook naar dingen en als ze het per toeval te pakken krijgt dan stopt ze het in de mond. Iedere week kan ze iets meer

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Knip en Bv' in het Babyforum