Zeer onrustig en armen en benen overstrekken

13 antwoorden en 32624913x bekeken

Teuntjess 17-06 om 21:10

dag mensen,
Mijn zoontje is nu 2 weken oud en huilt elke avond en is dan zwaar onrustig!
Ook overstrekt hij dan zijn armpjes en beentjes. 
Honger kan die niet hebben want dit gebeurt ook een half uur na de fles. 
Overdag gaat het best prima. Kan dan wel heel even rustig wakker zijn maar dat duurt nooit lang. Ook dan word hij ontzettend wild.
Zijn er nou meer ouders die baby's hebben gehad met deze dingen die ik nu omschrijf?
Wij worden er onderhand aardig wanhopig van. Elke avond deze ellende. 

reageer

Red_tears (Gast) 17-06 om 22:36

Heeft hij dit altijd na zijn fles of tussendoor ook? Misschien heeft hij last van krampjes ( normaal zie je hem dan stampen met zijn benen en zijn ze heel onrustig). Een andere oorzaak kan ook met verborgen reflux te maken hebben.  Maar dan willen ze vaak blijven drinken en zie je soms dat ze precies opnieuw slikken. Je moet eens alles opschrijven wanneer hij huilt en kijken wat de oorzaak is ( luier, honger,etc...) is het dat niet. Dan moet je opschrijven wat hij juist doet. En zo kun je een patroon vinden en eventueel uitleggen aan de pediater (moest het iets anders zijn dan gewoon een huiluurtje)

 Elke baby heeft sowieso een huiluurtje. Meestal is dit in de avond, want dan verwerken ze alle dingen van overdag. 

Hopelijk heb je wat aan mijn uitleg en heb ik het een beetje goed uitgelegd.

Mamaatje (Gast) 18-06 om 11:49

Als je zegt dat het overdag prima gaat, betekent dat dan dat zijn onrust enkel 's avonds is? Bij reflux zou hij normaal ook overdag last moeten hebben denk ik... Krampjes kan zeker vooral 's avonds zijn omdat de darmen vooral 's avonds beginnen te werken na een hele dag flesjes. Wat je zou kunnen proberen:
- zorgen dat je baby traag genoeg drinkt, hij moet zeker een kwartier à 20 min. over een fles doen. Indien hij te snel drinkt: speentje aanpassen of melk een beetje indikken
- melkvoeding aangepast aan krampjes, er bestaat melkpoeder die minder belastend is voor de darmpjes, kan je gemakkelijk aangeraken in de apotheek
- zorgen dat kindje zeker een boertje laat door na de flesjes rechtop te houden
- infacol: is heel onscchuldig: maakt van de kleine luchtbelletjes in de darmen (die krampen veroorzaken) een grote 'luchtbel' die gemakkelijker 'uitgeboerd' wordt;
- difrax-flessen gebruiken: de S-fles van difrax is goed tegen krampjes

Jenny00 18-06 om 11:56

Hey, wat vervelend dat het jullie wanhopig maakt. Ik heb het bij mijn neefje meegemaakt, zelf nog geen kinderen. Hij heeft een tijd lang voeding gekregen zonder lactose, nu weer langzaam opgebouwd naar normale voeding en dat gaat goed. 
Wat verder heel belangrijk is is dat jullie zelf de rust bewaren. Als jullie onrustig zijn voelt je baby dat ook. Is er eventueel iemand in jullie omgeving die af en toe s'avonds even langs kan komen? Dan kunnen jullie samen even een rondje lopen om tot rust te komen. + voor een ander is het niet zo erg even met een huilende baby te zijn als je weet dat je na een uurtje weer naar huis kan  

Anoniem (Gast) 18-06 om 12:04

Adem halen het hoort erbij.

Kunnen meerdere dingen zijn. Darmkrampen of huiluurtje/clusteren.

Heb jij het idee dat hij pijn heeft? Fiets met zijn beentjes, trommel op zijn buikje of doe hem lekker in een warm badje. Er is genoeg te krijgen voor krampen.

Huiluurtje/ clusteren, geef er aan toe en maak het jullie zo makkelijk mogelijk. Lekker samen knuffelen, speentje of vinger aanbieden.

Inbakeren kan je ook gaan proberen. Lees je goed in over baby's van deze leeftijd, mijn ervaring is dat ze weinig slapen, veel aandacht willen en huilen. Vanaf 3/4 maand kunnen ze meer alleen wakker zijn en wordt het huilen vaak ook minder.

Leonie (Gast) 29-06 om 06:37

Check mijn fb pagina Babytips voor handige tips!

Lisette 04-07 om 21:55

Heb je puckababy geprobeerd? Mogelijk kun je die van iemand lenen in de omgeving. 
probotica voor zijn darmpjes, kan ook de klachten wat verminderen. Sterkte!! 
Klinkt als krampjes...maar ik ben geen arts dus ga bij twijfel en wanhoop altijd even bij de huisarts langs! 
Wij hebben haar ook heel veel avonden in de draagzak gehad, hielp ook wat en is voor jezelf wat minder belastend qua houding. 

Ri (Gast) 02-07 om 21:48

hoi ik weet niet of dit een oud bericht is maar mijn zoontje van 3 weken heeft precies hetzelfde. Wij zijn soms erg wanhopig en vooral ik.... hij is Ook zo onrustig met zijn armen en benen. Kreunt de hele dag. Kan geen minuut even op zich zelf zijn. 3 min in wipper is al gillen, 3 min in de box is gillen, 3 min op schoot is gillen. In bad is gillen hij vind niks leuk! Zelf wandelen vind hij niet leuk! Met zijn fles drinken is hij ook zo onrustig hij zit geen moment stil wordt je soms zelf ook erg onrustig van. We hebbben nog geen 1 moment dat hij lekker bij je ligt of zit alleen maar huilen. We hebben al dokters gebeld en die adviseren ja ga maar rondje met hem rijden en ja kijk nog maar even aan. Wij zijn wanhopig 

Ri (Gast) 03-07 om 06:41

https://www.inbakeren.nl/basis/huilbaby/
Miss hebben we dan toch een onrustige baby. 
Herken mijn zoon hier helemaal in. ????

Lena 03-07 om 10:46

Mijn meisje doet dit ook heel erg! Ze is inmiddels 6 weken. Ik zweer echt bij de puckababy! 
Vind ik persoonlijk fijner dan evht inbakeren. De puckababy zit wat losser dus ze hebben nog wel bewegingsvrijheid maar ze kunnen zichzelf niet wakker slaan of schoppen.

In t begin vinden ze t mss niks. Maar geef t een paar minuten! Mijn meisje is er nu aan gewend en weet nu ook dat zodra de puckababy aangaat is het bedtijd. Dus puckababy staat voor rust voor haar nu.

Ze had erg last van krampjes en moeizame ontlasting. Hierbij helpt nutrilon omneo comfort echt enorm!
Maar dat maaien en overstrekken etc kan ook zijn doordat je kindje overprikkeld is. Ook daar heeft ze last van. Ze is vanaf de geboorte al heel alert (dat viel echt iedereen meteen op) en neemt dus alles in zich op. Maar zo klein als ze zijn kunnen ze dat nog niet allemaal verwerken.

Dus wat we hier nu doen; flesje, even knuffelen, bij t eerste slaapsignaal op bed leggen. (Dus niet in de box of ergens anders. Gewoon echt eigen bed of wiegje) Dan huilt ze soms nog even maar meestal binnen een kwartier valt ze in slaap. Veel rust en regelmaat toepassen dus! En zo min mogelihj prikkels. Als ik haar voed staat de tv bijv uit en soms blijf ik zelfs gewoon op haar eigen kamertje. 
We gaan wel af en toe buiten wandelen ofzo hoor. Maar ik zou gewoon eens proberen de prikkels te minimaliseren. Dus rustige omgeving creeeren en mss ook even niet (te veel) afgeven aan kraambezoek (als je dat al deed).

Als ze het ritme te pakken hebben en weer wat rustiger worden, kun je de prikkels weer langzaam wat gaan uitbreiden.

wendela19 03-07 om 11:35

Mijn kleine van nu inmiddels 2 heeft ook een lastige start gehad.
Doordat hij last had obstipatie zijn we uiteindelijk terecht gekomen bij een osteopaat. Deze heeft ons destijds heel erg geholpen.
Mijn kleine huilde ook vaak uit het niks en ook niks hielp op zo'n moment, hij overstrekte zichzelf dan ook waardoor bij je nemen geen optie was. De osteopaat heeft niet alleen zijn darmpjes gestimuleerd doormiddel van massage maar ons ook heel veel geleerd over de verschillende signalen die baby's af kunnen geven (en deze dus ook te snappen) en de manier van handelen bij overstrekken en ontroostbaar huilen.

Ri (Gast) 03-07 om 19:04

En wat is de manier van handelen bij overstrekken ? 
Wij zijn ook met omneo begonnen, je hoort zijn darmen altijd er duidelijk en laat veel poepjes. 
Wij zijn ook 3 keer bij osteopaat geweest. Hij vertelde ons dat hij veel spanning in zijn hersenvliezen heeft.. 
ik leg hem vaak ook in zijn bed boven daar vind hij meer zijn rust! 
Miss toch ook maar aan een puckababy en welke is dat. Slaapt ze daar ook in met deze warmte en snachts ook? 

Lena 03-07 om 19:29

Ri; je hebt verschillende puckababy's.. sowieso heb je piep en mini. Piep is 0 tot 3 maanden en mini 3 tot 6 maanden. En dan heb je ook nog de standaard (gewoon katoen), tencel/summer (is dus extra dun) en een dikkere voor de winter.

Ik heb er 1 in bruikleen die volgens mij extra dun is en heb zelf eentje standaard. Ze ligt er nu ook in. Overdag gewoon alleen luier erin en savonds/s nachts met een rompertje erin. Ze ligt dan niet onder een deken of laken (schopt ze sowieso weg).

Ik zou even op marktplaats kijken, staan er best veel en scheelt een hoop geld! Nieuw zijn die krengen best duur.

Ri (Gast) 04-07 om 11:26

bedankt heb er idd 1 gevonden op marktplaats ????

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zeer onrustig en armen en benen overstrekken' in het Babyforum