Onzeker

4 antwoorden en 25222953x bekeken

Anoniem (Gast) 08-01 om 06:39

Hey Dames,
Ik heb sinds een paar weken geen contact meer met mijn schoonouders. Dit is verbroken door een heftige ruzie. Mijn schoonouders hebben vrij veel geld. En ik ben bang dat zij een rechtzaak willen beginnen om onze kleine in handen te krijgen. 
Maken zij (door middel van geld) kans in een rechtzaak? En wat zouden jullie als jullie mij waren nu ondernemen?
Ik heb al tegen de opvang gezegd dat zij de baby absoluut niet mee mogen geven aan haar opa en oma. En de sloten bij ons thuis zijn vervangen. Maar de angst laat mij niet los

reageer

proud_mommy 08-01 om 08:42

Hey wat erg. Alleen als er sprake is van verwaarlozing. Ik denk niet dat dat het geval is dus maak je geen zorgen. Goed dat de opvang het weet. 

Amélie 08-01 om 09:54

Hey meid ik ben ook in die situatie met mijn moeder al 10jaar geen contact meer maar ja. En ik denk dat als zij willen kunnen ze vragen om u kind af en toe te hebben een nammidag of zoiets want ik was ook bang dat mijn ma dat ook vroeg en heb het hier en daar gevraagt en ze mocht maar heeft het nooit gedaan want ze wist hoe haar situatie was en mijn dochter niet zou krijgen. Nu te zien als u schoonouders met alles correct zijn kan het eventueel wel als ze een stap doen toch. Succes verder

Nora123 05-08 om 00:10

Ik hoop dat je dit leest.. Ze hebben geen rechten.. Ookal hebben ze centjes.. Alleen krijgen ze t voor elkaar als ze op vaste dagen een tijd lang op hun kleinkind hebben opgepast en dus een goed contact met het kindje hebben gehad..anders niet! 
Jammer voor ze dus.. Met centjes kan je niet alles he.. Gelukkig maar! 

plezierig 05-08 om 10:50

Het moet vreselijk zijn om zo in angst te leven. Geld zal een rechter echt niet overhalen om je kindje aan je schoonouders toe te wijzen. Voor een zaak van het toewijzen van kinderen voor de rechter komt, moeten daar al heel wat zaken aan vooraf gaan (verwaarlozing, niet in staan zijn om voor je kinderen te zorgen, enz...). Daar hoef je echt niet bang voor te zijn. De kinderopvang op de hoogte stellen dat je kindje aan niemand mag anders - ook als is het familie - mee te geven is wel een goed idee. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onzeker' in het Babyforum