Tips doorlekken in de nacht?

12 antwoorden en 21828478x bekeken

Puck 22-10 om 15:17

Dag allemaal! Ik hoop dat iemand een tip heeft voor een suf probleem: Onze dochter van 15 maanden is een prima slaper en ligt elke nacht van 7 tot 7 op bed. Ze slaapt dan aan 1 stuk door, zoals ze nu al bijna een jaar doet. Daarbij is ze een buikslaper. Nu is ze bijna elke ochtend behoorlijk nat geplast, dwars door romper, pyama en slaapzak. Ze draagt overdag etos-luiers maat 4 en voor de nacht hebben we al een maatje groter gekocht. Ook wel eens pampers geprobeerd, maar dat maakte geen verschil. De luier is aan de voorkant gewoon helemaal verzadigd en stroomt op een gegeven moment gewoon over. Op dit moment was ik gewoon elke dag de kleren en ze lijkt er zelf geen last van te hebben, dus het is geen ramp, maar straks in de winter ben ik bang dat ze te koud wordt. Ik zou het zonde vinden om haar in de nacht te moeten wekken om haar te verschonen. Heeft iemand hetzelfde probleem gehad en op kunnen lossen?

reageer

Lily90 22-10 om 15:25

Geen tip van mezelf, maar heb al gehoord van mensen die twee luiers over elkaar doen. Alleen geen idee of dit wel praktisch is, maar dat zijn natte kleren ook niet 
Ik ben benieuwd naar verdere tips, wij hebben het een tijdje geleden ook gehad (ook een buikslaper en doorlekken), maar was plots ook weer voorbij. Wij gebruiken kruidvat luiers.

Mona 22-10 om 17:28

Dubbel pamperen.
1 luier omdoen zoals het hoort en een andere pamper achterstevoren overheen.

Beagle 22-10 om 17:32

Helaas heel herkenbaar. Bij ons werken alleen de Kruidvat luiers snachts. Pampers lekt ze ook door. Etos nooit geprobeerd.
Ook een buikslaper en ze slaapt lang, nu over naar Kruidvat maat 5 snachts en dat gaat goed. Ze zijn nog wel erg groot dus overdag draagt ze nog maat 4.

Floor (Gast) 22-10 om 17:47

Hi Puck, ik weet niet of het iets uitmaakt, maar mijn zoon (18 maanden) draagt al heel lang maat 5. Hij had wel dikke billen dus kon dat ook wel aan, ondanks dat hij de gewichtsklasse nog niet had (is geloof ik vanaf 11kg). 

Bibi (Gast) 22-10 om 18:02

Hee puck. 

Mijn dochter is ook een buikslapen en lekte ook steeds door. Wij gebruiken nu de pampers broekjes maat 4. Ze heeft normaal maat 3 maar 4 zit net iets hoger en deze sluiten nauw aan waardoor ze niet doorlekt! Echt nooit meer. 

lm 22-10 om 18:38

Ik heb weleens gehoord dat ze bij jongens de luier achterstevoren aan doen. Misschien kun je dat proberen ? Lijkt me erg lastig! Ik vind die van de Kruidvat ook fijn. De pampers baby dry lekken hier door tenzij maatje groter.  (ze heeft ze van 8 savonds tot 6 sochtends aan, soms iets langer) 

Sofie 22-10 om 19:14

Is hier ook een probleem.. gebruik ook Etos luiers. Overstappen naar de plus maat helpt nu wel over het algemeen. Toen hij kleiner was (nu 2,5), gaf ik hem nog een schone luier voordat ik zelf ging slapen, was toen het enige dat hielp. Maar dat doe ik nu niet meer want dan is hij meteen echt wakker. 

Puck 22-10 om 19:47

Wow, wat veel reacties.  ik ga wat dingetjes proberen. Bedankt voor de tips. 

Anne 23-10 om 04:25

Hier had mijn dochter dat ook een poosje rond die leeftijd. Alle luiers geprobeerd maar maakte geen verschil. Ik bouwde de bovenrand aan de voorkant vaak om, dat hielp wel maar dan wilde ze wel eens langs de zijkant lekken. Goed opletten dat je niet vlak voor slapen gaan veel drinken geeft, scheelde hier ook. Het was een fase gelukkig en nu laat ik haar in de ochtend eerst 20 minuten rond lopen voor verschonen, plast in de nacht bijna niet maar juist in de ochtend veel

proud_mommy 23-10 om 09:32

Hallo, mijn zoontje lekte ook door snachts. Elke morgen moest ik alles verschonen en wassen. Ik gebruik nu een maatje groter van de kruidvat (5). Ik geef hem voor het slapen ook geen melk meer. Ik geef hem een uur ervoor voor het laatst iets te drinken. 

vleugel 17-12 om 09:36

De luier andersom aan trekken. Dat scheelt een hoop. Wij hadden ook een buikslaper en elke dag as alles zeiknat.

Anoniem (Gast) 17-12 om 22:51

Twee luiers. Eerst maar 4 en dan een maat 5 erover heen. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Tips doorlekken in de nacht?' in het Babyforum