Tweede kindje

3 antwoorden en 19631969x bekeken

nathaliesxx 19-05 om 23:02

Hallo mama’s
Ik weet niet of het gek gaat klinken maar wil het toch even in de groep gooien.
Wij hebben een prachtige dochter van 16 maanden. Sinds kort zijn we er over aan het nadenken om voor een tweede kindje te gaan. Ik zou enerzijds dolgraag een tweede kindje willen!! Maar anderzijds is er een soort van angst in mij die ik niet precies kan verklaren. Een soort van angst alsof ik dan niet lang genoeg geniet van mijn dochter, zonder broer of zus er bij. Een angst alsof ik haar in een zekere zin ‘aan de kant’ schuif of niet genoeg vind als enig kind. Het klinkt absoluut belachelijk als ik dit hier neerschrijf. En mijn verstand weet dat dat in werkelijkheid zo niet is.
Maar ik vraag me af of er mama’s zijn die dit gevoel ook hebben of gehad hebben? 

Merci!

reageer

Sofie 20-05 om 07:34

Dat gevoel had ik ook toen we voor een tweede wilden gaan. Heb daarom bewust gewacht tot hij bijna 2 was (zodat hij zeker 2,5 jaar volledig de aandacht kreeg) ook al had ik aan de andere kant ook wel weer een sterke kinderwens. Maar dat gevoel wat jij beschrijft bleef ik maar houden. Ook tijdens de zwangerschap soms zo gevoeld maar wel een stuk minder. Toen de tweede geboren was, was het gevoel helemaal weg. Ik bedacht me ook steeds dat de tweede nooit alleen aandacht zou krijgen, maar dat hij daardoor echt niet minder geliefd zou zijn. Toen we voor een derde gingen is dat gevoel er niet geweest gelukkig. 

Komt wel goed!!

Anoniem (Gast) 20-05 om 07:37

Je moet zo denken. Een 2de of 3de kind zal noooit alleen al die aandacht krijgen maar moet die verdelen met de oudste. Dus wat dat betreft heeft je dochter dat al mooi in the pocket. Ga lekker voor een 2de

Mamatobe. 10-06 om 22:50

Dat had ik nou ook.. Wilde volop genieten van mn dochter die nu 2jr 3maand is. Ben nu zwanger van de 2e en ben uitgerekend in januari dan is ze al weer bijna 3. Ik denk dat het dan ook al hoog tijd is dat zij een maatje in huis krijgt om samen te spelen etc. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Tweede kindje' in het Babyforum