Ik word er gek van !

8 antwoorden en 45436784x bekeken

- 30-01 om 10:04

Ja ja ik kom jullie weer lastig vallen met mijn vervelende schoonmoeder , ik word zo gek van dat mens ! ze had mijn laatste avond zwangerschap verpest door ineens voor onze deur te staan (terwijl we heel duidelijk gezegd hadden dat we dat niet wilde).. Nou hadden we 3 weken terug de trouwerij van de broer van mijn man (voor het eerst dat ik weer echt het huis uit kwam na de bevalling).. Het was een traditionele arabische trouwerij en mannen en vrouwen gescheiden.. ik kende dus bijna niemand en ik spreek de zelfde taal niet. Toen werd ik gehaald om op de foto te gaan ik heb toen tegen de vrouw naast mij (die ik wel kende) gezegd of ze even op de kleine wil passen en als te huild of ze hem even wilt troosten (hij lag zo lekker te slapen dus ik wilde hem niet wakker maken). Kom ik terug van de foto's is me kind ineens weg (op een plak waar ik dus nog nooit geweest ben met allemaal mensen die ik niet ken en de taal niet spreek is me kind dus ineens weg) nou ik als de dood natuurlijk , mijn man kon ik ook niet vinden omdat het mannen en vrouwen gescheiden waren.. toen na 10 min (wat voor mij veel langer duurde) had ik hem gevonden hoor , mijn schoonmoeder had hem dood leuk meegenomen naar de badkamer , zat ze hem daar een fles te geven , TERWIJL IK TOEN NOG BORSTVOEDING GAF ! Nou ik ontplofte zo ongeveer (maar ik wilde het huwelijk van mijn schoonbroer niet verpesten , niet zoals mijn schoonmoeder dat bij mij gedaan heeft) dus ik heb tegen mijn schoonzus gezegd dat ze mijn man ergens vandaan moest gaan halen , ik ben heel rustig mijn spullen gaan pakken heb me kind gepakt en ben weg gegaan.. En nou wil ik dr verlopig dus echt niet meer zien.. Liet ze een paar dagen terug dr andere zoon naar ons bellen want nu is ze zooo zielig en huild ze de hele dag omdat ze dr kleinkind niet vaak genoeg ziet (toen hij belde had ze hem 2 weken ervoor gezien op die trouwerij) verder ziet ze hem best vaak op skype (zij woont in parij en wij in brussel dus even snel langs gaan zit er sowiso niet in) Nou kom ik over als het gemene mens want ik wil daar verlopig niet meer komen en heeft iedereen een hekel aan mij terwijl ze even vergeten zijn dat zij al 1,5 jaar mijn leven verpest.. Zo dat lucht weer even op , jullie zullen ondertussen wel gek worden van mijn schoonmoeder verhalen , maar ik kan er eigenlijk met niet veel mensen over praten.. liefs manon

reageer

lievie (Gast) 30-01 om 15:04

Ik begrijp je zo!!!!!!!!!!!!! Het heeft echt met cultuur te maken denk ik! Ik ben zelf turks dus ik weet ongeveer hoe et allemaal gaat! Zwaar irritant! Je bent helemaal niet gemeen hoor, bij zulke mensen moet je duidelijk je grenzen aangeven, dan vinden ze je toch lekker gemeen BOEIEN!!! Echt ik haat zulke mensen, waar haal je et lef vandaan om flesvoeding te gaan geven in de badkamer vol met bacteriennnnn!!! Ik zou dr waarschijnlijk wurgen, maar wij vrouwen zijn altijd zo lief en maar denken het is de moeder van mijn man dus houd ik me maar in en dan volgt er indd een ontploffing! Wees blij dat ze zo ver wooonnnt! Achterlijk mens heeft totaal geen respect om zomaar ineens voor de deur te staan!! Ik wilde ook graag mijn laatste dag voor de laatste keer alleen zijn met mijn man, maar helaas dat ging ook niet! Ik ben misschien ook een kreng maar iedereen weet heel goed dat ikkk bepaal wanneet mijn dochter drinkt en hoeveel en hoelaat.. Dat gezeur de hele tijd als et kindje even huilt aghhh heeft je moeder je geen melk gegevennn??? Waar slaat et opppp!!! Sorry hoor moest ook ff frustraties kwijt!

N. Coppola 27-03 om 16:32

Ik ben ondertussen enkele jaren her trouwd, ik had altijd een neutrale band met mijn schoonmoeder, maar amaai  sinds mijn zoon er is , is dat een moeial tot en met! ik was geschokeert de eerste keer dat ik mijn zoon zijn luier had ververst bij haar thuis (ik was in de salon, zij in de keuken) en plots stond zij naast mij , om te zien of ik de pamper wel goed had gedaan! en elkes keer hetzelfde gedurende maanden! ja sorry zenne ik kan een pamper verversen sinds ik 10 jaar was want toen was mijn nichtje geboren! mijn zoon is in november geboren, en elke keer dat ik op stap wou gaan met hem, ist van, ga gij naar buiten of wat t'is wel koud hé! (ik ging nooit buiten als het min 5°C was) ik was verbaasd en ik dacht in mijn eigen mag ik niet weg met mijn eigen zoon ofwat! na 4maand en half zeg ze het nog steeds en nu zwijg ik niet meer , ik heb haar toen geantwoord en zei, mijn zoon zit toch niet in zijn blootje! ik ben zijn moeder , ik wil gewoon het beste voor hem, dus maak u geen zorgen hij is goed ingedommeld in zijn dikke dekentjes, en ik krijg ook altijd die stomme commentaar (omdat mij zoon een goeie eter is!)  amaai geeft mama wel genoeg eten !!!! nee stom wijf ik laat mijn zoon verhongeren of wat! Gelukkig ergert het aan mijn man ook als hij zo'n comentaren hoort!
tja zoals mijn moeder altijd zegt, wees geduldig, wees blij dat ze u zoon verzorgt terwij je gaat werken!!!

- 04-02 om 09:53

In het begin heb ik haar altijd dr gang laten gaan , ik dacht nou dat is het cultuurverschil we moeten een beetje aan elkaar wennen.. Nou dat heeft geleid tot een verpeste trouwerij , zwangerschap en laatste avondje samen. Je hebt gelijk je moet heel goed je grenzen aangeven (als je dat doet zijn ze ineens boos en beledigt). Nou wilde ze mij niet meer zien dus had ze tegen mijn man gezegd dat hij maar alleen met onze zoon naar Parijs moest komen , nou mijn zoon gaat helemaal nergens heen zonder mij en al helemaal niet naar mijn schoonmoeder , krijg ik hem dadelijk niet meer terug , vertrouw dat mens voor geen meter..
@olivia-Anna o jij hebt ook een leuke schoonmoeder zo te zien ;p mijn man komt gelukkig voor me op (in die cultuur is dat not done , dus vaak eindigt dat in ruzie) Volgende keer als je schoonmoeder weer begint te zeggen dat ze zoveel op je man lijkt zeg je gewoon : 1 ding is zeker ze lijkt in iedergeval helemaal niet op jou ! Ik snap niet wat dat is met die moeders , die denken allemaal dat als hun zoon een vriendin heeft of getrouwd is dat ze gaan vergeten wie hun moeder is ofzo..

Ja toen ze dat deed wist ze heel goed dat ik dat niet wilde , maar zij denkt alleen maar aan zichzelf.. Die fles had ze uit mijn tas gehaald (die had ik voor de zekerheid meegenomen voor het geval borstvoeding niet lukte in de auto ofzo )

N. Coppola 27-03 om 16:17

Ja amaai dames,

zeker @ Manon, de meeste Arabische moeders zijn jaloers tegen over de vrouwen van hun zonen... nooit begrepen waarom !
Ik ben gescheiden van mijn eerste maar daarvoor! ons huwelijk heeft niet lang geduurd ik dacht van seg ga ik mijn leven niet om zeep gooien door een heks en een man dat altijd ja knikt aan zijn moeder!
Probeer het op een diplomatische manier erover te spreken met u man, en altijd vol respect over haar  spreken (al heb je dit niet echt) , want vroeg of laat gaat hij ontploffen en toch de kant van zijn moeder kiezen! probeer hem ook uit te leggen dat jij de baby 9 maanden hebt gedragen en dat jij zelf wel weet hoe en wat voor de opvoeding en dat het je enorm kwetst als iemand er tussen komt, en over de trouwfeest, dat je dood ongerust was dat je opeens je zoon niet meer zag en dat je nu een beetje afstand nodig hebt om dit te verwerken!

Anoniem (Gast) 26-04 om 00:44

Kijk dames het heeft niet alleen met Arabische dames te maken, alle moeders zijn zo! Zoals jij je ongerust maakt over je zoon zo maakt zij zich ook ongerust over haar zoon en de zoon van haar zoon. Het is eigenlijk een beetje te begrijpen 't zijn de moederlijke gevoelens waar zij geen controle over hebben. Niet dat ik haar manier van doen goed praat maar volgens mij doet ze soms bepaalde zaken onbewust misschien bedoelt ze het niet kwaad want het is tenslotte de zoon van haar zoon! 
Het beste is dat jij gewoon je grenzen stelt en tegelijkertijd haar normaal behandeld; gewoon met respect want ze is tenslotte de moeder van je man. en één ding moet je weten: Hij heeft maar één moeder! Probeer altijd het samen uit te praten. Verder wens ik je veel succes ;-)





















r

madelene 02-11 om 12:36

Je bent niet enige ik zie het Veel om me heen tja oma's dat is denk ik oma eigen.
Het altijd nooit goed genoeg de jas kan beter dicht eet ze wel goed genoeg ze is zo magertjes.
Slaapt ze wel op tijd dat moet eerder hoor.
Al dat soort opmerkingen hoort denk ik bij oma's de meesten dan erfelijk dat wel maar ik denk dat ze het zelf niet doorhebben en het gewoon te goed bedoelen op hun manier.
En denken dat ze goed doen ze zijn zich er totaal niet van bewust Hoe zeurderig het overkomt.
Groetjes madelene

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ik word er gek van !' in het Babyforum