Harde ontlasting, oh nee!

8 antwoorden en 45289264x bekeken

Amanda (Gast) 02-03 om 13:10

Hallo,

Mijn dochter is net 5 maanden, en heeft al een paar weken harde ontlasting. Dit ging in het begin gepaard met krampjes maar daar heeft ze nu gelukkig geen last meer van.
Ze kreeg tot een maand of 3, 3 en half johannes broodpitmeel in haar fles, tegen het spugen. Hier zijn we mee gestopt omdat we hoopten dat de ontlasting dan beter zou worden.. Niet dus! Gelukkig spuugt ze ook niet, das dan wel fijn.
met 4 maanden ben ik begonnen met bijvoeding, fruit(geen banaan) en later ook groentehapjes. Geen verschil in ontlasting. ook geven we haar nu sinds een week of twee roosvicee laxo, vindt ze heerlijk en drinkt ze met smaak op, maar ook dit maakt geen verschil! grrr.....
Nu wilde ik het gaan proberen met vers fruit(kiwi), schijnt laxerend te zijn, maar dat wil ze echt niet eten! Bij het cb zeiden ze dat rooibos thee wel zou helpen en anders Lactulose. Iemand nog tips? Liever geen Lactulose gebruiken....

reageer

bernice (Gast) 02-04 om 10:31

Hoi mijn kleine mannetje (nu precies 6 maanden) heeft het ook soms ik geef hem dan of uit een glas/beker of flesje paar slokjes lauw water. Als je zelf ook last van verstopping hebt helpt dat ook.
En roosvicee is niet zo gezond en als je denkt. Er zit mega veel suiker in en suiker is heel slecht voor je darmen !

bernice (Gast) 02-04 om 10:32

Hoi mijn kleine mannetje (nu precies 6 maanden) heeft het ook soms ik geef hem dan of uit een glas/beker of flesje paar slokjes lauw water. Als je zelf ook last van verstopping hebt helpt dat ook.
En roosvicee is niet zo gezond en als je denkt. Er zit mega veel suiker in en suiker is heel slecht voor je darmen !

Matchingmymom.com (Gast) 02-03 om 13:20

Mijn dochtertje had daar ook last van, en idd ook aan de laxo, fruit, etc. etc.
Toen dat allemaal niet hielp: olijfolie gewoon schepje door fruit en eten, dat hielp goed!

Nu af en toe nog wel eens last van ze is inmiddels 2, ohja en rijpe peer helpt ook goed en gedroogde pruimen of pruimen als ze er zijn!

Veel succes ik weet hoe vervelend het is!

Groetjes Margreet

Lies 02-03 om 19:27

Het is ook belangrijk dat je dochter heel veel te drinken krijgt. Dat houdt de ontlasting ook zacht. Geef haar gerust wat extra drinken is mijn tip!

Iza 02-03 om 19:57

Wat ook erg goed schijnt te werken is lijnzaadthee (dus gebroken lijnzaad in kokend water laten trekken). Dit zou je met een beetje diksap wat smakelijker voor d'r kunnen maken. De lijnzaad zorgt ervoor dat er meer vocht naar haar darmen wordt afgevoerd waardoor de ontlasting zachter wordt. Succes!

Cin 04-03 om 03:58

Extra water toevoegen aan fles! Hier hadden beide kids dit toen ook..dit hielp goed en we zijn aantal weken overgestapt op de speciale flesvoeding voor krampjes e.d dat hielp super! erna af gaan bouwen en zo weer terug overgestapt op de normale fv...

Olivia-Anna 04-03 om 07:51

Bij mij is het ook zo al na 2 maanden!!
Zo vast als plastcine, maar daar keken ze op consult nie raar van op.

Ik kolf af en doe daar enkele druppels olijfolie in.
en als ik echt zie dat ze pijn heeft omdat ze niet kan poepen duwen wij een piepklein nat stukje zeep (Ja klinkt gek I Know!!)
in haar poepje en na 5 minuten is het eruit!!!

MamavanF 25-04 om 11:03

Je hebt een rosevicee laxo heet het geloof ik dat mogen babytjes ook En sinasappel het sap daarvan werkt ook laxerend. Als het te lang duurt zou ik even naar je huisarts gaan want het is zo zielig voor die kleintjes

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Harde ontlasting, oh nee!' in het Babyforum