In de war door CB...

13 antwoorden en 44848688x bekeken

Amber (Gast) 25-05 om 14:34

Hoi Iedereen,
 
Ik was gisteren met zoontje van 4,5 maand bij het CB
en toen ze de groeilijn enz lieten zien keek ze me erg raar aan voor zijn gewicht
hij weegt 7210 en is 66,6 cm lang. Dit vond zij erg zwaar..
Ook vond ze dat ik hem teveel voeding gaf.
4x 210
wat wegen jullie kleintjes ongv en krijgen zij op een dag te eten?
Ik stond er nogal van te kijken want voor me gevoel valt het wel mee wat hij krijgt en hij ziet er niet dik uit ofzo.
 
Ik hoop op reacties.
Bedankt alvast.
 
Liefs amber

reageer

lin 26-05 om 13:05

Laat je aub niet gek maken door het cb!!!!! Ze zijn er vooral erg goed in om nieuwe moeders erg onzeker te maken!!

Mijn 1ste vonden ze ook altijd te zwaar. Maar is was nooit ziek, had nooit wat. En nu is het een reus van een meid en ziet er perfect uit.

Aletta (Gast) 25-05 om 15:07

Mijn zoontje is de 31e, 7 mnd en is 67,5cm en 8515gr.
Hij krijgt 4x 200 (waarvan 2x pap) beetje fruit, half broodje en beetje warm eten. Je zoon is misschien wat zwaarder maar ja mijn nichtje van bijna 1 jaar is nog geen halve kilo zwaarder dan mijn zoontje is...tja bouw verschilt per kindje want ze kregen evenveel bij die leeftijd.

amber (Gast) 26-05 om 22:53

Bedankt voor jullie reacties!
Ja idd zijn ze blijkbaar erg goed in..ik stond er ook van te kijken hoe ze deed want er is nooit eerder wat gezegd en hij doet het hartstikke goed verder vrolijk kereltje. Ben gelukkig niet de enigste die ze is de war maken hihi stom he ergens weet je dat je het gewoon goed doet maar toch brengen ze je aan het twijfelen

* 27-05 om 08:24

@Amber,

Nou breek me de mond niet open over cb's ik ben zelf moeder van 3 nu is mijn zoontje 6 maanden en een paar dagen... Maar dat mijn zoontje 4 weken oud was, was hij niet goed gegroeid en ze wilden er gelijk een spuit in zetten ik zei nee hij is te weinig gegroeid hij was iets van 0.05gr gegroeid en hij zat niet meer op geboorte gewicht...
Ik zei ik zeg niet dat hij helemaal niet geprikt wordt maar ik zeg nu niet.
Ook begon ze gelijk over het feit dat ik 5 min te laat was terwijl zij zelf een kwartier achter liep. De keer dat ze wel de spuiten ging zetten deed ze dat zoo onmenselijk hard dat ik gewisseld ben van cb en nu gaat t perfect, dus Amber laat je ABSOLUUT niet gek maken door het CB en neem eigen initiatief en daarbij je bent er met 4 jaar vanaf en als je iets echt niet vertrouwd kan je ook altijd naar je eigen HA gaan..
sterkte en als je vragen hebt kun je ze altijd aan ons stellen ZOVEEL mama's met heel veel ervaring en ook de professionals kan je ook vragen aan stellen die antwoorden je ook wij weten natuurlijk niets over het medische :-)

Gr  Ju of terwijl mamavanmi

Cin 27-05 om 10:25

Och meid toch...laat je idd niet gek maken hoor!! ze wten je goed onzeker te maken bijd e eerste...verschrikkelijk gewon bah...

ik heb nu bijd e 3 e direct aangegeven ik vind het allemaal prima met jullie ik kom alleen nog voor de prikjes verder niet dat hebben ze genoteerd dus ik vind het wel best;-)

er is altijd wat ze zijn te dik dan weer te dun dan mag je geen sapje geven altijd maar water en ga zo maar door....overal zelfde verhaal geloof ik

je manntje is vrolijk en doet het goed zeg je..dus je doet het helmall prima hoor meid...volg je gevoel..en dat gezeur niet naar luisteren;-)

Debje 27-05 om 11:34

Je kindje is helemaal niet te zwaar! Mijn zoontje was met 4 maand 66 cm en woog 7130 gram! Je kindje ziet er gewoon heerlijk uit! En daar bij het cb moet alles volgens boekje maar je moet lekker doen wat je zelf wilt hoor! En je vooral niet gek laten maken! Wij als moeders weten wat het beste is voor onze kindjes!

Dat heb ik ook geleerd met mijn 1e zoon bij het cb.....laat je echt niet gek maken en gewoon je kindje geven wat jij denkt dat ie nodig heeft!!.ze hebben altijd wel wat te zeiken daar...of ze zijn te ligt of ze zijn te dik!!

amber (Gast) 28-05 om 09:24

Hoi meiden

Wat ben ik ontzettend blij om jullie berichtjes te lezen zeg!
Voel me gelijk een stuk beter ging er echt een beetje chagrijnig weg haha zo is er inderdaad altijd wel wat ja..
En Ju wat vreselijk dat ze met jullie op zo'n onmenselijke manier zijn omgegaan je hebt groot gelijk dat je naar een andere bent gegaan.

Erg bedankt allemaal!
Liefs amber

* 28-05 om 09:35

@Amber,

Ja en dat heb je dus met bureau's die een arts in dienst hebben die fort met de vut moet :-)
Ik ben er wel overheen hoor gisteren was ik er nog met mijn zoon en alles was dik in orde.
Hij is vandaag 6 maanden en een week..71 cm en 7kg en 800gr...

Ben blij dat je je weer beter voelt..

Liefs van ons

- 30-05 om 18:37

Mijn zoon was met 4 maanden 9320 gram en 69 cm , dat was prima zeiden ze. hij ziet er verder ook niet dik uit , hij is gewoon groot. nu is hij 5,5 maand 10,5 kilo en 73 cm. hij krijgt 4 flessen van 210 + 8 schepjes , en 250 gram groente met een fles van 60 cl en 2 schepjes , en 250 gram fruit met 60 cl melk. Hij is gewoon lekker groot hij draagt ook kleertjes voor een baby van 9 maanden / 1 jaar. ik zou me er niet te druk om maken als ik jou was. sommige baby's zijn nou eenmaal groot , en zoals je zelf zegt hij ziet er niet dik uit ! liefs

Lisette (Gast) 08-10 om 21:39

Mijn zoontje is te vroeg geboren. En ik heb een zwangerschap vergiftiging opgelopen. Waardoor hij het niet zo fijn in mijn buik heeft gehad zeg maar. Hij is qua gewicht te licht geweest. 2535 gram en 48 cm. Hij dronk ook slecht dus woog op het laatste 2290 gram en is 2 weken daarvoor in het ziekenhuis opgenomen geweest.
Nu 4maanden later bijna 6 kilo en ruim 64 cm lang. Ik heb eigenlijk tot nu toe alleen maar positieve reacties gehad van de CB. Ook al groeit hij volgens hun gemiddeld onder de norm van wat zijn leeftijd genoten groeien zijn ze erg tevreden over hem. Morgen zijn vaccinatie weer. Ik ben benieuwd hoe het nu gaat? Ik ben eigenlijk best tevreden over het personeel. Dus wij gaan het afwachten verder.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'In de war door CB...' in het Babyforum