Eet geen stukjes..

5 antwoorden en 44362896x bekeken

*m 07-08 om 13:23

Hoi Manon,

Bij mijn zoontje kwam het brood er vaak ook weer uit.
Wat bij ons hielp was hem tussendoor een broodkorstje te geven, eerst ging er als nog veel naast zn mondje maar nu gaat het helemaal op en eet ie ook een gewoon broodje in stukjes.
In het begin deed ik hetin zn mondje in zn wang zeg maar maar dat is nu ook niet meer nodig.

Hoeveel melk moet je volgens het cb dan gaan geven? wij geven ook 3 flessen hij word helemaal wild als ie zn flesje ziet.

Succes en hoop dat je wat meer tips krijgt.

Liefs

reageer

* 07-08 om 13:43

@Manon,

Teveel melk?? Ik snap het cb soms niet hoor Mijn zoon krijgt
300ml drie keer per dag
met pap erdoor... 'savonds wat zwaardere pap..
Ook krijgt hij rijst en aardappel en groenten...Vlees heel weinig maar goed ik bied het hem wel aan maar niet hele brokken..
Hij eet wel stukjes want ik heb het van het begin af aan geprakt en niet gepureerd..
Aangezien ik weet dat je dan gedoe kan krijgen met de overgang naar vast voedsel..
Manon gewoon blijven aanbieden je doet t super en leert hoe bepaalde dingen gaan nu alvast voor je kleintje die onderweg is dan ben je een volleerde mama en reken maar ik leer ook nog iedere dag

Liefs Ju of wel MavanMi

- 07-08 om 16:13

Ze zeiden dat 500 ml echt het maximum was anders is het niet goed voor hem. Nou vind ik altijd wel dat ze bij het CB nog al overdrijven , maar ze keek er ook zo boos bij haha ! Maar mijn zoon is behoorlijk groot ook (bijna 80cm en 12 kilo) dus mij lijkt dat tie dan ook wat meer nodig heeft. Verder is tie helemaal niet dik (dat heeft ze zelf gezegd.
@ *m
Ik bn net naar de supermarkt gegaan en heb wat brood en baby rijstcrackers gehaald dus ik ga hem gewoon tussen de maaltijden door dit geven misschien krijgt tie het dan uiteindelijk door ! Bedankt voor de tip !

@ ju
Bedankt voor je lieve berichtje. Goed idee om gelijk te gaan prakken in plaats van te mixen dat ga ik bij de volgende zeker ook doen ! Ik geef hem nu een kwart geprakt (in het begin als hij nog veel honger heeft) en dan de rest met de mixer , opzich gaat dat wel duurt alleen een half uur om het eerste gedeelte erin te krijgen haha !

Liefs

* 07-08 om 20:10

@Manon
hahaha leuk vrouw en ga lekker genieten van je kleine boef het heeft ook echt zijn charme om te ontdekken hoe het werkt bij die kleintje en idd neem het met heel veel korrels zout.. Vul vooral in wat jij aanvoelt bij je zoon..
Zo hij is ook een langerd jou zoon, leuk hoor ik ben heel benieuwd straks bij het consultatie buro wat ze gaan zeggen over Mijn zoon.. dat hij 900 ml op een dag krijgt...
Maakt me eigenlijk niet uit wat ze zeggen, want hij doet het goed...

Liefs en een fijne avond meis

Iza 07-08 om 16:20

Blijf het aanbieden en uiteindelijk gaan ze het wel nemen hoor, het voedingsschema voor baby's is een richtlijn maar je moet vooral naar je eigen kindje kijken om het te laten werken. Geef 'm inderdaad eens broodkorsjes of soepstengels en mocht je z'n fles eens achter wegen willen laten hebben ze bij de natuurwinkel ook granenpapjes speciaal voor baby's, zijn tenminste niet zo gezoet als die van nestle.Succes en het komt allemaal goed! Sommige kinderen willen trouwens ook geen harde dingen eten omdat het zeer doet in hun mondje omdat er tanden aan het doorkomen zijn....

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eet geen stukjes..' in het Babyforum