Geef je boterhammen met of zonder de korst?

6 antwoorden en 41999977x bekeken

AM 07-09 om 16:34

Ik begon juist met een broodkorstje om te ontdekken..
proppen doen ze toch wel
en het zorgt ervoor dat ze de korsten gaan waarderen en je straks minder kans hebt dat je kindje korsten niet 'lust'.

reageer

Iza 08-09 om 09:32

Rond die leeftijd gaf ik zelf zonder korst. Het broodkorstje kregen ze dan nog weleens daarna om toch nog wat extra te kauwen. Ze gaan vanzelf die korstjes er wel bij op eten hoor maar het is ook fijn dat ze rustig op gang kunnen leren komen met eten ipv dat ze zich bij de eerste happen flink verslikken en daar misschien van schrikken.

AM 08-09 om 11:06

mijn ervaring is..verslikken gebeurd toch wel of je nu met of zonder korst geeft..en dat ze juist lekker kunnen sabbelen op een broodkorst..die verweekt meer dan een stukje brood zonder korst en die stukjes brood blijven ook meer aan het gehemelte plakken waardoor je juist kokhals neigingen krijgt; )

Sanne (Gast) 08-09 om 18:39

Oké, morgen dan maar eens met korsten proberen. Ze eet het brood nog niet echt. Ze stopt het in haar mond en kluift er een beetje aan maar meestal krijgt ze niets binnen. Maar dat is niet erg met 7 maanden, toch?

claudia 12-09 om 09:19

Nee dat is niet erg. Het gaat om het ontdekken. Straks gaat ze meer sabbelen en opzuigen en dan komt er vanzelf meer brood binnen. Dan ga je ook een fles afbouwen en brood opbouwen e.d. Succes.

Edith 15-09 om 10:21

Hier altijd met korst gegeven, en vaak ook recht uit de diepvries (vooral als er tandjes doorkwamen, dan zorgde de kou voor wat verlichting). Overigens ook later, als dreumes en peuter, altijd met korstjes - ze heeft een korte 'korstweigerperiode' gehad, maar die is nu (2½) weer voorbij.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Geef je boterhammen met of zonder de korst?' in het Babyforum