Mening

1 antwoord en 42954448x bekeken

Rorewe 14-05 om 22:37

Hallo iedereen,
ik stel me bij deze gelijk even voor. Ik ben een jonge meid van 20, heb samen met mijn vriend een kinderwens. Mijn vriend is 27 met een goed inkomen. Ik zit nog op school, en ben over ander half jaar klaar met mijn opleiding. Nu zullen jullie wel denken, waarom nu al aan kinderen denken? Ik heb problemen met mijn vruchtbaarheid. Ik heb bijna geen slijmvlies in mijn baarmoeder, wat zwanger worden bemoeilijkt. Mijn moeder heeft dit ook, en deed 9 jaar over een eerste kind, en 5 jaar over de tweede. Mijn vriend en ik hebben het goed voor elkaar, wonen samen en kunnen het veroorloven. Bijna een jaar geleden gestopt met de pil, zodat een zwangerschap welkom is. Zijn er hier mensen die ook zo vroeg bewust voor kinderen hebben gekozen?

Groeten!

reageer

Iza 17-05 om 11:24

Ik was 22 toen onze oudste werd geboren en dit was een bewuste keuze van ons. Ik werkte toen net en had een HBO opleiding afgerond en veel mensen dachten dat het ongepland was. 
Onze beweegreden om jong aan kinderen te beginnen was dat ik tot m'n 65 nog kan werken maar niet tot die leeftijd kinderen kan krijgen. Ik ben uiteindelijk zelfs gestopt met werken toen onze oudste er was en heb er geen moment spijt van gehad. Ik kan alle tijd en energie in onze mannetjes stoppen en heb daarnaast voor een aantal dagen in de week een eigen praktijk waar ik in werk. Wanneer de jongste volgend jaar ook naar school gaat is er weer tijd voor mij om te gaan werken en te studeren (of misschien toch nog een stiekem een derde...). Kortom; kies waar jullie achterstaan en waar jullie je goed bij voelen. Ik kan me voorstellen dat wanneer de kans er is dat je er lang over doet voordat je zwanger bent je er voor kiest om zo vroeg mogelijk te beginnen hieraan. Ik wens jullie heel veel succes toe en hoop dat je snel kunt vertellen dat je zwanger bent!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mening' in het Babyforum