wat zouden jullie gedaan hebben?!

1 antwoord en 39601512x bekeken

mamavan4 21-06 om 14:37

Mijn oudste is 15 bijna 16 , en die kwam 3 weken geleden thuis om te zeggen '' mama ik ben zwanger'' mijn wereld stond even stil...  , ze heeft sinds 6 maanden een vriendje , en nee ik verwachte niet dat ze nu al met hem wat zal doen , hij is 17 maar goed toch had ik het niet verwacht.. , die dag erna gelijk de verloskundige gebeld en ze vertelde mij en mijn dochter dood leuk dat ze al 15 weken zwanger is... Nou en dan staat als moeder zijnde toch even echt serieus je wereld stil.. ik heb toen mijn man gebeld en we hebben overlegd en we vonden  toch dat ze zelf zo verantwoordelijk moest zijn om het haar vriend en zijn ouders moest vertellen.. hij wist niet wat hem te wachten stond en we hebben hun alle 3 bij ons thuis uitgenodigd en hebben een goed gesprek gehad , hij had besloten samen met Demy hun verantwoordelijkheid te nemen en het kindje op te voeden.. maar pff wat is het zwaar om moeder en oma tegelijker tijd te worden , ik ben 32 en Demy wordt 30 juli 16... we hebben het even zwaar gehad maar goed ik was 1,5 jaar ouder toen ik zwanger bleek te zijn van Demy .. !!
 
ik ben wel even boos en verdrietig geweest , maar heb gezegd dat ik haar overal mee zal helpen maar dat zodra ze bevallen is ze nu wel echt aan de pil gaat.. en zodra onze andere meiden 13 zijn ook de pil krijgen , want nee ik wil niet weer oma worden op jonge leeftijd..
Demy is nu 19 weken zwanger en verwacht een meisje , 15 november op de verjaardag van haar zusje is demy uitgerekend

reageer

Sil85 21-06 om 19:34

Ik kan niet anders dan respect hebben hoe jullie omgaan met deze situatie! Ik heb zelf een zoon van bijna 9 maand dus het is voor ons totaal niet aan de orde maar mocht de situatie zich ooit voordoen zou ik dezelfde keus maken als jullie! Ik zou mijn kind helpen waar ik kan en zou dan ook nooit overwegen om over een abortus te beginnen!! Bij jullie is de situatie natuurlijk wel heel bijzonder, en weer moeder worden en daarbij ook oma, de kleintjes kunnen mooi met elkaar optrekken straks, hoe gaaf!!
Ik wens jullie heel veel geluk!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wat zouden jullie gedaan hebben?!' in het Babyforum