Enkele vragen...

3 antwoorden en 28662161x bekeken

Cnudje_1 (Gast) 04-04 om 11:04

Hoi
Ik beval in aug van opnieuw een dochter en had graag terug bv gegeven. Nu wil ik wel ook kolven. Via onze mutualiteit verhuren ze een apparaat maar de vorige keer had ik dat ook gehuurd en was ik niet tevreden. Het was een enkelzijdige kolf en ik was 30 min bezig om beide borsten te kolven. Ook maakte dat apparaat enorm veel lawaai en moest ik steeds ergens zitten waar een stopcontact zat.
Nu heb ik opnieuw geïnformeerd naar een dubbelzijdige en ze verhuren die. Het is een medela maar dan geen chique toestel zoals de freestyle of swing maxi natuurlijk.
Ik twijfel of ik die zou huren of 2de hands een toestel zou kopen. Mensen die ervaring hebben?
Ook twijfel ik of ik kraamhulp wend. Bij ons eerste had ik dit niet dus vraag ik me af of ik nu wel nodig heb? We kunnen 30u krijgen.
Wat doet ze dan? Want ik heb al niet graag vreemde mensen in mijn huis en ben bang dat ik me zal ergeren aan haar dan.
Zeker als ze meerdere uren moet komen vraag ik me af wat je dan zoal vraagt? Ons oudste gaat naar de opvang blijven gaan en mijn man heeft een 9 to 5 job. Dus die kan al wat opnemen toch? Of kan ze bvb op woensdag komen en dan langer blijven zodat wij beiden tijd hebben om voor onze kinderen te zorgen?  Wassen en eten maken of zo?

reageer

Anoniem (Gast) 04-04 om 18:42

Ik heb een medela kolf  gekocht dan wel de freestyle en die bevalt mij prima.

Wat kraamhulp betreft ligt het eraan of je voor belgie of nederland bedoeld want daar zit nogal verschil in.

Hartje 05-04 om 11:14

Je weet welke je niet fijn vind en waarom. Dat zou je keuze makkelijker kunnen maken! Via markplaats kun je goedkoop ook het een en ander kopen, en dan evt wat onderdelen vervangen. Stel dat ie niet bevalt, dan ben je niet zo'n bonk geld kwijt! 

Anoniem (Gast) 17-04 om 15:42

Ik vond de kraamhulp erg fijn. Althans 1 dan de ander niet. Maar gelukkig kun je dat aangeven. De kraamhulp die brengt je eten tussen de voedingen. Maakt de kamer van moeder en van kind en de badkamer dagelijks schoon. Doet de was. En als je een aardige hebt neemt ze ook de andere gezinswas mee en doet ze nog wat andere huishoudelijke dingen. Ze doet de controles en zorgt dat er een verloskundige komt wanneer nodig en er medicijnen komen als nodig.

Ik was behoorlijk van de wereld na de bevalling dus vond het heerlijk dat iemand voor mijn rust zorgde en hielp met dingen en ik vragen kon stellen. Maar in Nederland kun je kiezen tussen minimale Hulp (+- 3uur per dag) of volledig (hele dag) en dan gaan ze kijken op hoeveel uur je recht hebt in jouw situatie. 

Ik moet wel zeggen met de leuke Hulp had ik geen moeite in mn huis met de minder leuke wel. Maar sowieso moet je veel aan anderen over laten. Zelfs mn ouders die van alles deden vond ik op gegeven moment ook wel even teveel in huis. Maar wel heerlijk heb het echt even gemist toen er geen kraamhulp meer was. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Enkele vragen...' in het Babyforum