darm problemen

8 antwoorden en 45260939x bekeken

Caroline 04-03 om 13:13

Dag meiden,
Het is een rare vraag maar ik heb sinds de bevalling best veel last van een moeizame stoelgang. Ik loop er nu al bijna twee maanden mee pff! Eerst dacht ik aan de alom bekende aambeien maar nu denk ik eerder dat het een endeldarmverzakking is o.d. 

Ik ben vorige week bij de gyn geweest voor mijn controle, ik heb hem gezegd dat ik last heb met mijn stoelgang maar hij heeft er amper naar gekeken! Hij was enkel bezig met het weefsel dat hij in de vagina moest wegbranden. 

Als ik naar het toilet moet, zit ik te bijten of nijpen in een handdoekje en ik heb zelfs al een aantal keren moeten huilen van de pijn! staan, zitten, liggen.. alles doet dan evenveel pijn.. het bonkt en steekt enorm daarbinnen. Ik neem geen medicatie tegen de pijn omdat ik niet wil dat mijn dochtertje er iets van binnen krijgt via de melk. Vandaag ontdekte ik dat als ik naar het toilet moet, er een ophoping o.d. komt, ik heb met mijn duim zitten duwen in de vagina om de stoelgang naar buiten te krijgen. ook aan mijn rechter bilkaak duw ik een beetje om de stoelgang makkelijker naar buiten te werken. Het is echt verschrikkelijk pijnlijk maar op deze manier ging het redelijk pijnloos en was er veel minder bloed dan anders! 
Nu was mijn vraag dus of er nog vrouwen zijn die dit herkennen? Ik moet binnen twee weken terug naar de gyn, ik dacht eraan om een doorverwijzing te vragen om naar een darm specialist te gaan maar met zo'n boeleke is dat allemaal niet zo simpel! ik geef borstvoeding dus ik kan haar niet zomaar even achterlaten bij anderen.

reageer

Kelly 04-03 om 16:31

Jeetje Caroline, ik zit dit te lezen en vraag me af waarom je niet naar je huisarts gaat?! Dit is toch niet meer normaal en als ik jou was zou ik geen twee weken meer wachten tot de gyn. Wat een lange ellendige weken worden het dan!
Ga even naar je huisarts en vertel daar wat je hier ook verteld. Misschien kan er dan met een beetje meer spoed iets aan gedaan worden.
Succes

nenedkdmdijwwuqjidm (Gast) 01-03 om 21:40

" Jeetje Caroline, ik zit dit te lezen en vraag me af waarom je niet naar je huisarts gaat?! Dit is toch niet meer normaal en als ik jou was zou ik geen twee weken meer wachten tot de gyn. Wat een lange ellendige weken worden het dan!
Ga even naar je huisarts en vertel daar wat je hier ook verteld. Misschien kan er dan met een beetje meer spoed iets aan gedaan worden.
Succes "
Kelly

Iza 05-03 om 13:04

Ik zou inderdaad gelijk naar de huisarts gaan want het lijkt inderdaad op een verzakking. Niet te lang mee lopen hoor want het wordt misschien alleen maar pijnlijker en traumatischer voor je!
Beterschap en houd je ons op de hoogte?

Caroline 06-03 om 09:33

Ik moet 12 maart, binnen 6 dagen dus naar de gynaecoloog voor een controle van het weefsel dat hij heeft weggebrand. Ik was aan het denken om dan een doorverwijzing te vragen naar een darmspecialist. Mijn vriend vind eerder dat ik vandaag nog naar de huisarts moet maar dat vind ik precies  onnodig omdat ik binnen 6 dagen zoiezo bij de gyn moet zijn. Ik ben zo'n twijfelaar op gebied van artsen, is soms wel een slechte eigenschap van mezelf. Ach.. Ik laat zeker nog weten wat de dokter zegt!

Iza 06-03 om 09:53

Ik blijf ook altijd te lang lopen met klachten, dan denk ik...gaat wel over, het is niet zo erg, er zijn vast mensen die het erger hebben. Maar het is al een aantal keer gebleken dat ik toch naar de huisarts had moeten gaan (nadat m'n man me er naar toe had gesleept ). Ik zou zeker nu bellen, je kunt beter een keer te vaak dan te weinig gaan wanneer het om je gezondheid gaat. En als je al zegt dat je gyn weinig aandacht vorige keer aan je probleem besteedde zal hij/zij deze keer er misschien ook niet naar kijken en dan ben je weer een paar dagen/weken verder. En hoe moeilijker jouw ontlasting wordt hoe meer je er last van krijgt en je er beroerd door kan voelen he....
Succes

Kelly 06-03 om 16:18

Ik ben het met iza en je vriend eens. Bel anders gewoon je huisarts en vraag even aan de assistente wat je het beste kan doen. Als ze zegt langs komen dan doe je dat en misschien vind ze het niet nodig en wacht je gewoon op de gyn. Maar eerlijk gezegd denk ik dat de assistente ook wil dat je komt.

lia (Gast) 26-03 om 20:56

hallo Caroline,
Heel vervelend!! Na bevalling van de erste had ik ook dezelfde. Ben naar huisarts gegaan, heb sort van dulcolac gekregen (bv vriendelijk), na 3 dagen was over. Misschien telefonisch advies van de huisarts? Heb je gedroogde pruim geprobeerd?  Sterkte en beterschap!!

Caroline 27-03 om 08:22

nee, heb nog niets geprobeerd van voeding of medicijnen.. K ben bij de gyn geweest en hij heeft me kine voorgeschreven (bekkenbodemspier-oefeningen). Tot hiertoe nog niet veel verbetering maar dat heeft tijd nodig he. 

Voorlopig is naar het toilet gaan nog wel een beetje pijnlijk maar verdraagbaar. Overdag heb ik gelukkig niet zo veel last. Als ik in een auto zit of op een harde stoel, dan begin ik wel vaak te schuifelen en te doen. Of m'n hand onder m'n poep leggen zodat ik wat schuin zit..

Je kunt reageren op dit onderwerp 'darm problemen' in het Babyforum