Baby huilt veel

14 antwoorden en 33807117x bekeken

mams91 09-03 om 10:40

Hoi
Ik ben nieuw hier geen idee hoe het werkt maar zou graag mijn ei kwijt willen..
Mijn zoontje van 12.5 week huilt telkens bij het naar bed gaan. Heb al van alles geprobeerd maar niks schijnt te helpen. Als hij eenmaal slaapt wordt hij telkens na  drie kwartier wakker om vervolgens weer een voeding te willen( ik geef bv) snachts sliep hij een aantal weken mooi door tot 6 A 7 uur.. dat wordt nu ook al minder kwam zelfs om half 4 vannacht! Overdag is het drama en vanaf 4 tot 9 savonds slaapt het zelfs helemaal niet dus hangt het de hele avond aan de borst. Inbakeren helpt niet wakker in bed niet slapend in bed niet heeft iemand tips?

reageer

skullie 09-03 om 11:39

hoi mams, mijn oudste was een huil baby. Het lag vooral aan de voeding bij mij. Hij heeft lang last gehad van zijn maag. Bij mijn broers kindje hebben ze moeten stoppen met borstvoeding, blijkbaar was dit niet ideaal voor hun baby. Nadat ze flesvoeding zijn beginnen te geven was hun zoontje veel rustiger. Ik hoop dat het huilen vlug betert want een huil baby is enorm vermoeiend. Ik kan er van mee spreken.

mams91 09-03 om 11:53

Hoi skullie
Dat is erg vervelend..
Mijn zoontje wil absoluut geen flesje zijn al weken aan het oefenen met afgekolfde melk.. verschillende speentjes geprobeerd maar dat lukt gewoon niet.. hij heeft wel verborgen reflux maar daar krijgt hij medicijnen voor. 

Anoniem (Gast) 09-03 om 12:09

Hier 4 kinderen waarvan 3 huil baby's en moeilijk slapen.

Slaapjes van 45 min zijn heel gebruikelijk. Rond de 3 maanden hebben ze vaak regels agenda. 

Wat mij enorm hielp was het accepteren en luister naar mijn baby. Doorslapen op bv is zeldzaam. Bv is ligt verteerbaar.

Kindje laten slapen. Let goed op de slaap singalen van jou kindje. Maakt een vast ritueel elk slaap je weer. Blijf boven wat rommelen. Zo hoort jou kindje je nog, of een muziekje. Huilen mag best even. Lukt het echt niet uit bed halen en een half uurtje later weer proberen.

skullie 09-03 om 12:12

Hopelijk vind je vlug een oplossing. Mijn zoontje had ook wel reflux. Hij dronk ook drie kwartier per flesje. Beterde wel wanneer ik ben begonnen met vaste voeding. Veel succes zou ik zeggen. Mijn dochter was heel gemakkelijk met haar voeding en slaapte ook goed. Zij is nu wel een slechte slaper en mn zoon een goede slaper.

mams91 09-03 om 12:29

Vaste voeding is toch vanaf 6 maanden?
Regeldag heeft hij inderdaad net maandag gehad.. 
ik probeer in zijn ritme mee te gaan alleen ik vraag me af wat ik verkeerd doe als ik hem op bed leg en hij begint telkens te huilen..
Als ik hem bij de eerste signalen van vermoeidheid in bed leg is hij te wakker om zelf in slaap te kunnen vallen. Wat soms wel werkt is als hij bijna slaapt maar nog net wakker genoeg in bed leggen. Alleen dat voedingsritme om de twee uur breekt me nu wel op. Dat is al aan de gang vanaf dat hij 6 weken oud was.. 

MamaN 09-03 om 12:37

Ik ben op laatst gestopt met dat wakker in bed leggen. Ja mensen kunnen heel makkelijk zeggen laten huilen maar daar werd ik zelf ook niet bepaald vrolijk van. Ik heb tot 21 maanden bv aan mijn zoontje gegeven. Bij bv houden ze ook gewoon van de warmte van mama, beetje troost en drinken. Als hij dan sliep legde ik hem gewoon slapend in bed. Eraan toegeven en erin meegaan hielp bij mij beter 

mams91 09-03 om 13:43

Slapend wegleggen doe ik nu ook regelmatig gewoon omdat het anders niet wil maar dan slaapt hij nog geen uur en heeft daarna alweer honger.. ben alleen maar aan het voeden hele dag heb ik het idee.. en savonds wil hij helemaal niet slapen.. 

MamaN 09-03 om 14:04

Geef je hem dan beide borsten om leeg te drinken of slaapt ie vrijwel meteen weer aan de borst?

mams91 09-03 om 14:10

Vaak geef ik hem twee borsten omdat ik hem tussendoor verschoon..

Anoniem (Gast) 09-03 om 17:41

Een speen?
Om de 2 uur voeden is opzich normaal. Heb ik ook gedaan tot 5 maand. Nu komt ze tussen de 3/4 uur. Als hij komt na het slapen drinkt hij dan echt goed? Dat jij het hoort klokken zeg maar?

Als laten huilen jezelf van slag brengt niet doen. Heb je misschien een draagdoek? En anders lekker gaan lopen. Hier werd het na 4 maand beter met de huil baby's. De jongste, de niet huil baby ging vanaf dat moment ook beter slapen. Slaapt nu een uurtje. 

MamaN 09-03 om 18:22

Als hij echt twee borsten drinkt wilt hij gewoon eten. Ik denk dat het gewoon een periode is die vanzelf weer overgaat. En daar heb je zelf helaas heel veel geduld voor nodig.. mijn zoontje sliep aan het begin ook heel goed en uitgerekend toen ik ging werken werd het ook drama. Ook nu meer gebroken nachten dan volledige nachtrust. En hij is bijna twee

mams91 09-03 om 18:28

Speen en fles wil of kan hij niet hebben we twee weken geprobeerd door iedere dag te oefenen maar dat lukt echt niet..
Hij drinkt goed ja.. in de draagdoek slaapt ie zelfs niet hij is dan wel rustig maar blijft wel wakker om zich heen kijken.. 
ik denk dat ik het maar gewoon moet accepteren dan.. 

MamaN 09-03 om 20:02

Mijn zoontje heeft ook nooit een speen gewild, na drie maanden proberen met dure flesjes van avent etc gaf ik hem een flesje van kruidvat eigen merk.. en die dronk ie ineens! Maja dat was alleen voor als ik zou gaan werken met kolven. Ik weet niet of je het wilt om je bv af te bouwen?

mams91 09-03 om 20:17

Och meen je das apart.. 
nee meer zodat hij een beetje kon wennen voor t geval dat ik geen voeding meer heb of er op den duur mee moet stoppen ofzo..

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby huilt veel' in het Babyforum