Hormonen na bevalling

6 antwoorden en 31081237x bekeken

Martina 14-10 om 13:36

Hallo mama's! Ik ben 16 april bevallen van een hele lieve dochtertje. Ze huilt haast nooit, slaapt vanaf week twee al door.....heb niks te klagen wat haar betreft. Ik heb ook nog een zoontje van 6 jaar en een schat van een vriend. Mijn bevalling was pijnloos en snel (ruggenprik gehad ), geen kraamtranen gehad, de tijd daarna super gelukkig geweest. Rond vier maanden na de bevalling werd me ineens alles te veel: verplichtingen, huishouding, alles terwijl ik vond dat alles super goed gaat. Toch was ik alleen maar aan het klagen omdat ik het niet aan kon. Vorige maand, 5 dagen na menstruatie, voelde ik me ineens een beetje angstig maar was van korte duur. Deze maand, weer 5 dagen na menstruatie, werd ik weer angstig met op een avond een angst/paniek aanval tot gevolg. Vorige maand werd ik 24ste dag ongesteld en deze maand 36ste dag. Ik voel me heel onzeker, op dit moment licht angstig met hartkloppingen. Ik drink ontspanningsthee en valeriaan druppels op momenten dat het nodig is. Mijn schildklier is in orde en heb ook geen vitamine D tekort. Na half uur wandelen voel ik me opgebrand en ook thuis als ik eventjes ergens mee bezig ben. Dan voelt mijn lichaam zwaar, krijg pijnlijke en tranende ogen, voel me helemaal uitgeblust alsof ik de hele dag zwaar fysieke werk heb gedaan. Herkent iemand zich hierin? Hoort dit bij het ontzwangeren? Het lijkt mij ook als een burn out en ontregelde hormonen. Heeft iemand hetzelfde gehad rond 6 maanden na de bevalling? Ik voel me trouwens niet somber of depressief. Alvast bedankt!

reageer

floydi 14-10 om 14:08

Hi meid ik kreeg ditmet 10 weken zwanger en nu nog. Zou hulp zoeken en beginnen bij de huisarts. Hormonen pfff wat moet je ermee he! Sterkte

Martina 14-10 om 14:15

Hoi Floidy! Dank je voor je reactie! Wat naar zeg dat het zo lang duurt. Ik heb maandag een afspraak met de praktijkondersteuner van het Ggz en de huisarts daarna. Ik vind dit verschrilkelijk. Mijn vriend moest zelfs vrij nemen van zijn werk om mij te kunnen helpen in huis. Maandag moet hij weer beginnen met werken en ik voel me zoooo onzeker. Allerlei ramp scenario's gaan door mijn hoofd en ben op momenten bang dat het erger wordt. Bah bah! Hoe ga jij hiermee om? Krijg jij hulp van iemand thuis, kun je alleen thuis blijven?

floydi 14-10 om 15:46

Hi 
Ja thuis gaat het wel wisselend maar meestal best goed. Ik krijg juist buitenshuis onrust en paniek. Dingen ondernemen is eigenlijk nier meer leuk altijd veel spanning. Werken doe ik nu tijdelijk vanuit huis het ging niet meer om er heen te reizen en daar zoveel spanning te voelen. Ik krijg hulp van de pop poli speciaal voor zwangere met dit soort klachten. Je huisarts kent het als he tegoed is.   Verder veel
Oefenen en vertrouwen terug winnen in mezelf en mijn lijf maar het is hard werken en een zware periode . 

Betty (Gast) 14-10 om 16:39

Klinkt mij ook als een burn out. Daar heb ik ook nog de na weeen van.. Is het ook heel wisselend? Bij mij gaat het een paar dagen goed en dan weer wat minder. 
Heel goed dat je hulp hebt gezocht. Bij mij was de balans tussen energie gevers en dingen die energie kosten helemaal weg. Waardoor mijn energie langzaam is weg geglipt.
Het is gewoon ook pittig met een kleine die je soms gewoon aan huis bind en je moet altijd rekening houden met je kleintje. 
Ik wens je beterschap, hopelijk knap je langzaam maar zeker weer op! 

Martina 14-10 om 20:28

Hoi Floydi! Ik begrijp het heel goed. Het is inderdaad heel erg moeilijk en met name als je angst voor angst creëert dan is het heel moeilijk om uit die vicieuze cirkel uit te komen. Het tast ook je zelfvertrouwen aan waardoor je onzeker wordt en dan is het moeilijk om er tegen te vechten en je groot te houden en voelen. Ik hoop dat je goede hulp krijgt en dat het straks wegblijft en nooit meer terug komt!

Martina 14-10 om 20:33

Hoi Betty! Het is bij mij al tweede maand achter elkaar dat ik het heb en het begint de vijfde dag van mijn menstruatie. Eerste keer duurde het maar een dagje of twee en nu al zes dagen lang maar ook wat heftiger. Ik denk dat het bij mij ook een burn out is en dat hormonen tijdens de menstruatie die klachten dus versterken, of eigenlijk als menstruatie net voorbij is. Wanneer is het bij jou begonnen? Ook rond 6 maanden? Cyclus gerelateerd of niet? Heb jij al hulp hiervoor gezocht?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hormonen na bevalling' in het Babyforum