de kluts kwijt

2 antwoorden en 27051631x bekeken

Lies 90 (Gast) 30-08 om 12:11

Hallo,
Ik had sinds een maand een hele opgezette buik, alcohol (dronk ik bijna nooit maar ivm het mooie weer ging een radler er wel in..viel verkeerd) dag attractiepark, na een simpele attractie dood ziek.  Bultjes op de schouders etc etc..
Alle symptomen die bij een zwangerschap horen klopten dus. Maar gezien ik gewoon aan de pil ben dacht ik dat kan niet dus strip afgemaakt.. nu bloed verlies.. en geen opzette buik meer..
Las dat je door de pil je toch zwanger kan zijn en ook kan blijven bloeden omdat het een “nep menstruatie” is.
Test niet gedaan en angst wel positief te testen want denk aan een zeer vroege miskraam anders en dan wil je toch eigenlijk gewoon zeggen dat er nooit wat is geweest
Iemand ervaringen hiermee?
Bedankt.
Wanhoopje 

reageer

Anoniem (Gast) 30-08 om 13:37

Het spijt me zeer maar je omschrijft niet echt alle symptomen die bij een zwangerschap horen.
Bultjes op je schouders is geen typisch zwangerschapssymptoom. Een opgezette buik kan wel, maar het kan ook van lucht komen (opgezette darmen). Als een radler verkeerd valt, tsja dan kun je na een simpele attractie inderdaad misselijk zijn. 
Je kunt inderdaad ondanks goed gebruik van de pil zwanger worden, de kans erop is echter wel zeeeeeeeeeeeeeer klein. Zeker gezien je nu bloed verliest.
Het feit dat het bij pil gebruik een nep menstruatie genoemd wordt is omdat er geen eisprong hoort plaats te vinden bij de pil. Er hoeft dus ook niets "opgeruimd" te worden in het lijf. Je kunt de pil ook gewoon doorslikken zonder stopweek, nadeel daarvan is dat je dan niet weet wanneer het onnodig aangemaakt baarmoederslijmvlies afgestoten wordt. Dat is de hele reden dat er een stopweek in zit, zodat je weet wanneer de grote schoonmaak gaat plaats vinden. 
Wil je het zeker weten, dan zul je toch een test moeten doen, ik denk echter op basis van wat je hier neergezet hebt dat deze negatief gaat uitvallen en je dus niet zwanger bent. Als je het gevoel hebt dat je niet op een anticonceptie kunt vertrouwen dan is het altijd wijs om gebruik te maken van meerdere varianten zodat je de kans op een zwangerschap helemaal astronomisch klein maakt. Bijvoorbeeld naast de pil ook nog een condoom of zaaddodende pasta gebruiken. Maar in principe zou de pil bij juist gebruik de kans op een zwangerschap al klein genoeg moeten maken. 

Lies 90 (Gast) 30-08 om 20:28

Dankjewel voor je reactie, toegevoegd moet worden dat ik de pil eenmalig vergeten ben.. gebeurd me nooit, ook gemeenschap heb gehad die dag ervoor 2e week... maar ik ben nu twee dagen echt wel “ongesteld” dus helaas is het niks denk ik.. 

Bedankt nogmaals kan het waarderen dat je gereageerd hebt, de radler was trouwens niet in het attractie park maar dat geeft niet.

Vermoeidheid is ook erg afgenomen dus heb me er bij neer gelegd dat het niks was of is geweest 

Mocht het ooit wel zo ver zijn... dan laat ik het zeker weten!  

Je kunt reageren op dit onderwerp 'de kluts kwijt' in het Babyforum