reflux??

4 antwoorden en 25564997x bekeken

Jo (Gast) 08-12 om 00:30

Hoi mede moeders, 
Om maar met de deur in huis te vallen; mijn kleine man van 14 weken lijkt last te hebben van reflux. Het is ons eerste kindje! Na veel lezen weet ik dat dit ‘normaal’ is tenzij hij bijvoorbeeld afvalt of de fles weigert. Dit is gelukkig niet aan de orde. Wel komt de voeding terug, soms zelfs twee uur na de fles. Voornamelijk maagsap dan. Hij heeft hier last van. Is onrustig en trekt moeilijke gezichtjes. Dit belemmert hem ook in het spelen omdat hij meer bezig is zn maagsap tegen te houden en terug te slikken. Hij is lichamelijk dan onrustig. Beweegt/krioelt veel.  Wanneer het eindelijk gezakt is kan hij slapen óf is onderhand alweer toe aan een nieuwe fles. 
We mochten starten met johannesbroodpitmeel van het cb. Ze zeiden dat of de kindjes hiervan verstoot raken. Of diarree. De eerste dagen gingen geweldig. Hij was meer ontspannen. Daarna werd de ontlasting dunner maar geen echte diarree.  Vervolgens werd hij naarmate de week verstreek toch opnieuw onrustig. Hij kan het uitgillen na de fles. Ik denk aan darm kramp? Hij trekt zn beentjes helemaal op of overstrekt zich en heeft dan een holle rug in mijn armen en is enorm stijf.  Na even lopen met hem gaat het eventjes om vervolgens weer te beginnen. Ook perst hij enorm (denk ik) om scheetjes te laten. Deze lijken ook enorm zeer te doen want dat is ook gillen. 
We zijn bij twee voedingen gestopt met de jbpm. Krampjes leken minder maar toch opnieuw de reflux terug en de onrust hierbij. 
Herkent iemand bovenstaand? Hebben jullie tips of adviezen? Het lijkt nu kiezen tussen twee kwaden.   Ik moet er ook bij zeggen dat hij in het begin helemaal geen last had van reflux.  Moet ik mij zorgen maken (wat ik doe) of hoort het er echt allemaal bij? 
Ik hoop dat iemand mij kan en wil adviseren. 
Liefs een onzekere mama 

reageer

Jo (Gast) 08-12 om 00:32

Ik vergeet te vermelden dat hij wel elke dag ontlasting heeft! 

kirstnn 08-12 om 01:36

Mijn zoontje heeft ook hele erge reflux gehad, inmiddels is hij 11maanden en is het gelukkig over! Hij was ook extreem onrustig, en slapen ho maar tenzij in je armen of de maxicosi. Jbpm werkte bij ons goed, hij had natuurlijk nog wel eens van die dagen dat 't extreem was maar over 't algemeen ging het sindsdien prima en zonder pijn. Ze adviseren altijd eerst jbpm maar zo te horen werkt het niet voldoende, hoelang geef je het nu al en hoeveel schepjes per fles? Je zou evt bij de ha om medicatie kunnen vragen, voor maagzuurremmers of een afspraak maken bij een osteopaat.

Je zou 't hoofdeinde wat hoger kunnen zetten zodat de kleine niet plat op zijn rug ligt, en na iedere voeding zeker wel 'n tijdje rechtop houden. Succes! 

jo (Gast) 09-12 om 19:09

Hou kirstnn, 

Bedankt voor je antwoord! Wat vervelend dat jouw zoontje er zo n last van gehad heeft. En wat fijn dat hij er nu overheen is. 
Wij zijn zojuist begonnen met voeding waar de jbpm al doorheen zit.  Nu afwachten of dit wat doet. Hopelijk kan zn maatje dit aan. Vindt het zo wat om nu van voeding te wisselen maar ja dit aan blijven kijken kan ik ook niet.  Pluspunt is wel dat het goed vermengt is. Geen klontjes of dikke lagen die in fles en melk achterblijven. Misschien dat dat ook helpt.. 
Hij heeft net wel een mondje terug gegeven. Is dat oke. Of is het de bedoeling dat dit helemaal niet meer voorkomt dat je weet?

Groet!

kirstnn 12-12 om 13:21

Ja zeker fijn, vanaf dat we begonnen met hapjes en steeds meer vaste voeding werd de reflux steeds minder. En hij eet nu al 'n tijdje met de pot mee en flessen blijven erin 


Dat er nog wat terug komt is opzich wel normaal, maar 't moet niet weer extreem worden. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'reflux??' in het Babyforum