Reflux of krampjes

4 antwoorden en 17345383x bekeken

Sarah (Gast) 01-11 om 06:56

Hallo, mijn dochter is nu 8 weken en heeft al een hele tijd last van overgeven en krampjes. Zowel tijdens de borstvoeding, die ik sinds 2 weken ben gestopt als nu bij de flesvoeding. We zijn al 3x naar de osteopaat gegaan en 2x bij de kinderarts. De laatste keer raadde z3 ons aan om Nutrilon pepti syneo te gebruiken (tegen koemelkallergie) omdat ze vermoedt dat de reflux daar mee te maken heeft. We dikken deze voeding ook in met nutriton. Maar nog steeds geeft ze over en blijven de krampjes. Ze kan ook heel moeilijk stoelgang maken. 'S nachts gaat het beter, maar in de ochtend wordt ze kronkelen wakker in haar bedje. Iemand die raad weet? Alvast bedankt! 

reageer

An1990 01-11 om 08:13

Wij gebruikten op aanraden van de kinderarts,ook nutriton in de melk. 
Maar we hadden de indruk dat dat juist slechter was voor zijn darmen. Dus dan hebben we de melk ingedikt met Olvarit Rijstvlokken Vanille, 2 schepjes per fles. En dat was wel beter voor zijn darmen en dikte toch de melk in zodoende het iets minder omhoog kwam. 

Verder gebruikten wij Nutrilon Omneo als melk,wat ook tegen darmklachten is. 
En onze beste oplossing tegen reflux, waar we écht mee geholpen waren, was omeprazole. 
Natuurlijk mag een medicijn enkel als laatste redmiddel, maar bij ons zorgde het terug voor een gelukkig mannetje. Omeprazole zorgt er niet voor dat melk omhoog komt, maar zorgt er wel voor dat slokdarm geneest en het geen pijn doet. 

Ondertussen is ons mannetje 7 maanden en hij neemt geen omeprazole of rijstvlokken meer, hij is er vanaf. 

Hopelijk ben je er iets mee. Groetjes

An1990 01-11 om 08:15

O, wij gingen ook naar de osteopaat trouwens. Maar na 3 sessies zagen we geen enkele verbetering en hij gaf zelf aan dat het dan geen zin meer heeft.

Sarahsst 01-11 om 14:31

Dag An

Bedankt voor de tips. De kinderarts ging inderdaad omeprazole voorschrijven als het niet beterde, dus ben benieuwd of dit dan zal helpen. De krampjes zijn niet persé slechter met de nutriton, die zijn gewoon hetzelfde gebleven. En heb nu net de tip gehad van de vroedvrouw om eens heparwater te gebruiken tegen de moeilijke stoelgang want dit kan ook de krampjes geven. Wel goed om te horen dat het bij jou veel beter ging! Hopelijk hier ook binnenkort  

An1990 01-11 om 14:40

Heparwater helpt zeker en vast! Dat is erg laxerend. Maar dat mag je helaas niet te vaak gebruiken, want dat is niet goed voor hun nieren. 
Maar af en toe een fles kan natuurljk geen kwaad. 

Succes !



Je kunt reageren op dit onderwerp 'Reflux of krampjes' in het Babyforum