depressie??

4 antwoorden en 44409181x bekeken

muisielie 08-08 om 08:06

Hoi lieve mensen, ik heb een vraagje, ik zit nu in mijn eerste periode van de zwangerschap en voel mij enorm down, neerslachtig, in de put, noem t maar een naam, ik ben van nature enorm optimistisch ingesteld maar zie nu nergens meer iets positiefs in :-( nu weet ik dat dit bij meerdere mensen voorkomt maar ik krijg nu het wordt depressie naar mijn hoofd geslingerd, goedbedoeld door anderen natuurlijk maar herkent iemand zich hierin???

reageer

Iza 08-08 om 08:17

Het klink inderdaad als een flinke dip misschien wel een depressie en deze kan puur door de hormonen worden veroorzaakt. Heel vervelend en ik raad je aan om dit zo snel mogelijk met je verloskundige of gyn te bespreken om een plan van aanpak te maken. Vrouwen die namelijk tijdens hun zwangerschap al depressieve gevoelens hebben hebben ook een grotere kans om na de bevalling depressief te worden. En geloof me, daar zit je echt niet op te wachten... Ik wens je heel veel succes en hoop dat het snel beter met je gaat .

muisielie 13-08 om 09:06

hoi iza bedankt, ik heb zometeen een afspraak bij de homeopaat en ben ook bij de huisarts langs geweest, zij vertelde mij dat ik eerst die weken door moet staan voor we iets erover kunnen zeggen!
Dus wordt vervolgd.

hartje 14-09 om 17:16

En muisielie nog meer gehoord?

saskia (Gast) 13-12 om 18:44

ik wil niet vervelend doen maar Let op je emoties voor zo ver dat kan natuurlijk want een baby in de buik pakt elke emotie van de moeder op als je verdrietig bent word je baby dat ook hij voelt jou verdriet dat zelfde geld voor boosheid en zo voort. als je je een dag iets minder voelt of een beetje depri leg je hand dan op je buik en zeg deze emoties hebben niks met jou te maken die zijn van je moeder jij bent welkom ik ben blij met jou komst straks dit klinkt misschien erg zweverig maar is de moeite waard wist je dat het vruchtwater verandert van smaak als je gestrest bent of verdrietig of boos jou baby proeft aan het water jou stemming . soms krijgt een vrouw een huilbaby zonder oorzaak maar de oorzaak is soms heel simpel zonder dat je het weet kun je een huilbaby hebben door dat je kindje bijvoorbeeld al jou gestreste of verdrietige emoties voelden in de buik het zelfde geld voor blije gevoelens dan wordt je baby blij als jij blij bent dit wilden ik even delen met jou en andere moeders groetjes saskia

Je kunt reageren op dit onderwerp 'depressie??' in het Babyforum