Ontevreden kereltje

10 antwoorden en 43962322x bekeken

Quinn (Gast) 03-10 om 18:31

Hallo alle moeders en vaders.
Ik ben een vader van een 8 maanden oud kereltje. Quinn (onze zoon) sliep al met 2,5 maanden lekker door. Hij heeft nu voor de tweede keer longontsteking en heeft daarvoor ook een amoxi kuur. Deze kuur slaat goed aan en hij piept niet meer bij het adem halen. Quinn slaapt alleen al 3 weken niet meer goed en wil alleen nog maar bij pappa of mamma in slaap vallen. Overdag alleen nog maar hazenslaapjes en snachts is het vaak 5 keer raak. Dit gebeurde wel eens vaker maar dat is dan maar voor een paar nachten. Nu schreeuwt hij alles bij elkaar en troosten werkt ook niet altijd, soms zijn wij wel een uur bezig in de nacht voor een half uurtje slaap. Ook overdag huilt en krijst hij veel. Dit is om moederloos van te worden. Onze kerel kan al goed staan en lopen langs het ledikant, als meneertje wakker is dan staat hij ook in bed en is het paniek. Ook hebben we de 4 minuten regel geprobeerd
Maar dit mocht ook niet baten. Heeft iemand tips voor ons voordat wij er zelf aan onderdoor gaan?

Groetjes een bezorgde pappa

reageer

hartje 03-10 om 20:37

Hmm... een lastige situatie.
Misschien een speen?
Of een nacht heel hard doorbijten en laten huilen.. dat is wel erg pijnlijk maar het helpt.. gelukkig heb ik dit zelf niet meegemaakt.

Sterkte en succes!!

Quinn (Gast) 03-10 om 20:50

Bedankt voor je reactie. Een speen heeft hij al maar die valt steeds op de grond en dan is het dus ook mis en als die niet op de grond valt dan pakt hij hem zelf ook niet.

Marieke 04-10 om 09:19

Klinkt als verlatingsangst! Op deze leeftijd denken ze als jullie weg zijn dat jullie ook helemaal weg zijn! Veel kiekeboe spelen helpt, en je kunt nu al uitleggen dat je weg gaat en straks weer terug komt. Laat de deur open en rommel/zing wat in een andere kamer zodat hij jullie wel nog hoort. Het geeft ook rust voor jullie om er gewoon aan toe te geven, het is een fase en gaat weer voorbij, hij wil nu gewoon graag bij jullie zijn!!Onze dochter is nu 10,5 maand en heeft ook zo een periode gehad! Ik heb haar wel op een gegeven moment gewoon laten huilen dit duurde soms wel lang maar ze viel in slaap en daarna niet meer gedaan! Nu is het alleen nog snachts omdat ze gaat staan en niet meer terug kan zitten, overdag ben ik haar nu aan het leren om van staan naar zitten te gaan. Haar tutje zit vast aan een knuffeldoekje en valt gelukkig niet meer op de grond, alleen zelf pakken doet ze nog niet, dit probeer ik haar nu aan te leren door hem in haar eigen handje te geven en naar dr mondje toe te brengen zodat ze die handeling onder de knie krijgt. 
Tis even een pittige periode maar het gaat over!!!! Ga vooral zelf op tijd naar bed en probeer zoveel mogelijk rust te pakken, en blijf genieten van jullie ventje want zo kun je het het beste volhouden!!!
hopelijk hebben jullie er wat aan

N. Coppola 04-10 om 11:26

Dag papa van Quinn,

U verhaal klinkt net wat ik de laatste maanden heb meegemaakt !

Eerst dachten wij dat het door zijn tandjes waren, want hij kreeg ze 1 achter elkaar!

De crisis begon toen hij 7 maanden was en heeft 3 maanden geduurd)

Toen hij dan 10 maanden was moest hij op controle bij de kinderarts en heb hem dan uitgelegd, de dokter zei dat een baby nooit 3 maanden aan stuk huilen door de tanden.

Hij zei , volgens mij is het eerder een slaapprobleem!

Ik moest hem dan de routine uitleggen van onze zoon, die is eigenlijk veranderd eenmaal hij 7 maanden is geworden want hij wou als ervoren zijn dutjes niet meer doen (die deed hij om 18u tot 19 en ik maakte hem dan wakker voor zijn laatste fles)

Dus vanaf het moment dat hij het niet meer deed , sliep hij tussen 20u of 21u30! En de dokter zei dat hij elke dag stipt op de zelfde uur moest slapen…

Ik ben dat beginnen doen, en nu gaat het weer beter.

Ik moet wel zeggen dat de eerste dagen wel eventjes heeft gehuild , zo’n 10min dan plots niets meer en als ik na 5 min ging kijken zat hij gewoon in bedje met zijn beertje in de armen, maar eenmaal ik hem nog een kusje gaf en een streel ging hij slapen, dat heeft hij een paar dagen gedaan , daarna niet meer, nu ik elke dag de zelfde routine heb, 19u flesje, dan luier verander, pyjama  kort verhaaltje voorlezen , nu weet hij dan dat het tijd is om te gaan slapen…

Slaapt Quinn ook elke dag op dezelfde uur?

Zo ja, kijkt toch dat de oorzaak niet door zijn tandjes zijn, want baby’s krijgen ook longontstekingen , verkoudheid, door hun tanden die uitkomen mijn zoon heeft er nu ook altijd last van..

Voor de rest wens ik jullie veel geduld toe, ik weet dat dit zwaar is, ik ging gedurende 3 maanden als een zielloze mens  naar het  werk! Het is niet evident als de ouders beide voltijds werken!

Veel succes

achnieta (Gast) 04-10 om 13:20

ik wilden even zeggen dat laten huilen niet goed is hooguit vijf zes minutjes maar als je kindje blijft huilen heeft hij troost nodig en wie kan hem dat beter geven dan zijn ijgen moeder ik wil maar zeggen dat een kindje die zo jong nog is kan je beter niet te lang laten huilen hij mist je baarmoeder waar hij in zat en hoe vervelend dat mechien ook is voor jou wieg hem in slaap ik hat een schommelbed het werkten perfect voor mijn kindjes je kunt een film kijken terwel je je baby heen en weer wiegt even volhouden en je baby zal rustiger worden dat wiegen maakt hem rustig en lijkt oo de bewegingen die hij voelden in de baarmoeder yara sliep op onze kamer in dat schommel bed naast ons bed ideaal zo hoefden ik er niet helemaal uit als ze huilden op een gegeven moment als ze huilden deet ik slapend outomaties met mijn ogen dicht haar wiegen en dan sliep ze weer zo kon ik ook nog even slapen

Quinn (Gast) 04-10 om 19:07

Quinn slaapt altijd op dezelfde tijd ja. Laten huilen doen wij liever ook niet. Quinn heeft vannacht weer eens heerlijk doorgeslapen van 8 tot 8. Heerlijk. Hopelijk zet dit door aangezien mamma en ik zelf nu ook een kuur hebben en ziek zijn. Bedankt voor de reacties!! En ik zal weer een update geven over hoe vannacht gaat.

Mama's met vragen (Gast) 05-11 om 14:27

Ben je zwanger of heb je vragen over jouw kindje haar/zijn eerste levensjaren of heb je spulletjes te koop kom gerust langs in onze privé facebookgroep 'mama's met vragen'  .. En voeg gerust al jouw mama kennisen  toe via jouw vriendenlijst .. Hoe meer mama's hoe meer kletsplezier 
Hopelijk tot binnenkort

Monkey 22-12 om 15:15

Hier ook een baby van ongeveer 8,5 maanden, en sinds een week hysterisch krijsen en roepen. Hij is begot hees door te schreeuwen.
Ik heb hem 1 dag laten huilen, maar na anderhalf uur had ik er genoeg van, het arme schaap zou blijven huilen! Maar probleem is nu dat ik dus al 3 nachten in de zetel slaap met mijn zoontje, omdat hij 's nachts wakker wordt en niet meer zelf in slaap wil vallen. Troosten, uit zijn bed halen en terug leggen, ... helpt allemaal niets.
Vannacht heeft ie bij mij geslapen van 3u tot half 9. En woelen, net alsof hij nachtmerries heeft.

Nu is hij zijn tweede dutje van vandaag aan't doen, al 2 keer gelukt om hem 5 minuutjes te laten huilen, dan zijn kamer binnen gaan, hem terug op zijn buikje leggen (want hij staat telkens recht) en over zijn rugje te wrijven. Na een paar minuutjes slaapt hij terug in. Ik hoop dat dit nu werkt de komende dagen, want veel slaap heeft hij nog niet gehad (en ik ook niet!)
Moet lukken dat juist deze week mijn man op vakantie is  Misschien mist A zijn papa? Zouden ze dat voelen?

aniesa (Gast) 08-01 om 15:51

ik denk dat je gewoon heel veel geduld moet hebben ik heb mijn jongste dochtertje altijd een halfuurtje aandacht gegeven even gewoon een stoel naast haar bedje ging ik zitten en aaiden haar over haar rugetje soms een uurtje soms een half uurtje is niet leuk maar als het werkt en aandacht geven heel veel aandacht geven als ze klein zijn vergeet de uitspraak je verwent ze te veel ze proberen je uit
dat kan nog niet als ze zo klein zijn .
dat is pas met 5 of 4 jaar voor die tijd hebben ze de aandacht de voledige aandacht van mama gewoon heel hart nodig.
en laten huilen is niet goed voor de hechtings band tussen moeder en kind.
ik heb met mijn oudste kindje heel lange periode met haar op mijn buik gezeten echt soms 2 uurtjes niet bewegen en dan viel ze op mijn buik in slaap
anders sliep ze gewoon niet dus dat accepteerde ik maar dan keek ik tv met haar op mijn buik .en wat ik ook nog kwijt wilden als kindjes klein zijn moeten de ouders zich aanpassen aan hun pas als ze ouder zijn dan behoren ze zich aante passen aan ons de ouders .
maar voor die tijd moeten wij als ouders ons aan passen aan hun we moeten ons verplaatssen naar hun belevenis wereld en vergeet niet ze zijn maar 1 keer .
ik hoor ouders vaak roepen naar hun peuter doe eens normaal heel verwarent voor een peutertje want wat is normaal gedrag .
ijgenlijk kan je beter uitleggen wat je verwacht van je peuter want een peuter weet echt niet wat het zinnetje doe eens normaal inhoud want voor een peutertje is alles wat hij of zij doet normaal ik dwaal af maar dat wilden ik even zeggen groetjes aniesa

aniesa (Gast) 08-01 om 15:53

ik bedoelden ze zijn maar 1 keer klein

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ontevreden kereltje' in het Babyforum