Schoolvakantie

7 antwoorden en 22906195x bekeken

Cnudje_1 (Gast) 18-07 om 10:49

Hoi
Onze oudste dochter start in september met de peuterklas. Onmiddellijk al een gans jaar daar ze van februari is...
Ik had een vraagje aan andere ouders omtrent de vakantieperiodes.
Nu kunnen mijn man en ik gezamenlijk verlof opnemen tijdens de zomer (enkel rekening houden met de sluitingsperiode van de opvang) en zijn we toch 2 weken samen thuis met de kinderen.
Naar volgend jaar toe vraag ik me nu al af hoe we dit gaan klaarspelen...
Elk 3-4 weken verlof nemen en opsplitsen zodat we de ganse zomervakantie kunnen overbruggen? Kan natuurlijk, maar zal wel eenzaam zijn.
Op onze ouders kunnen wij geen beroep meer doen wegens hun eigen leeftijd. Ik heb nog mijn vader en mijn echtgenoot zijn moeder en beiden zijn al 75+ en fysiek niet meer in staat om op te passen.
Zelf ben ik ook geen voorstander om ze op 3 jarige leeftijd al naar een speelpleinwerking te sturen. Een gans jaar al naar school zal al druk genoeg zijn voor zo’n kleintjes.
Hoe doen jullie dat?

reageer

Jo (Gast) 19-07 om 21:52

Minder werken of stoppen met werken

Anoniem (Gast) 21-07 om 20:56

Ik werk 24 uur verdeeld over maandag, dinsdag en donderdag. Ik begin omstreeks 08:30. Breng om 08:00 uur de jongste naar de opvang en de oudste naar school om 08:20 die ernaast zit, daarna ga ik naar werk. Mijn man werkt van 06:00 tot 14:00. Die haalt om 15:00 de jongste op van de opvang en de oudste dan om 15:15. Ik kom dan omstreeks 17:15 thuis. De woensdag en vrijdag heeft de oudste halve dagen en ben ik vrij om hem te brengen en halen. De jongste blijft dan ook bij mij.

Moet zeggen dat ik dit ideaal vind werken omdat hij dus geen bso nodig heeft 

Anoniem (Gast) 21-07 om 20:58

Ohja nog een toevoeging. Mijn man is maandag vrij dus dat is papa dag, in de schoolvakanties is dan de dinsdag en donderdag “bso/opvang”

Anoniem (Gast) 22-07 om 10:43

@Jo: ja, laten we alle moeders verplichten om thuis te blijven. En dan lekker de hele dag achter het fornuis, stemrecht afnemen en luisteren naar je man. Dat is veel beter natuurlijk.

Anoniem (Gast) 22-07 om 14:47

Het maakt voor een kind meestal niet zoveel uit. Het is net wat ze gewend zijn. De mijne weet niet beter dan dat papa en mama werken en dat wanneer papa en mama allebei tegelijk werken ze naar de opvang gaat om te spelen. Ze vind het erg gezellig daar dus ik voel me er niet schuldig om, bovendien merk ik dat ze er ook erg veel leert dus dat vind ik ook nog een plus. 

Jo (Gast) 22-07 om 21:45

@anoniem:
Ja dat lijkt me een goed idee,  misschien dat de kinderen dan weer een beetje normen en waarden leren. En gehoorzamen.
Ik werkte met kinderen en ik merkte dat de kids met de jaren steeds brutaler, slapper en dommer werden.

Anoniem (Gast) 10-08 om 22:32

Haha Jo.
Dan moeten de ouders ook normen en waarden kennen. Anders leren de kinderen ze ook niet als ze wel thuis zijn. (Probleem van deze tijd die normen en waarden)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Schoolvakantie' in het Babyforum