Moeilijk in slaap komen

2 antwoorden en 37681725x bekeken

Mirjam (Gast) 13-02 om 20:38

Hallo allemaal 
Ik heb een zoontje van 15 weken oud, na zijn ziekenhuis opname gaat het gaan slapen tussen 19.00-20.00 uur zeer moeizaam. Eerst legde we hem wakker maar wel moe op bed en viel hij vanzelf in slaap. Nu is het alleen maar huilen, we hebben al van alles geprobeerd, laten huilen (wat niet werkte, hij ging helemaal over zijn toeren), iedere 5 minuten gaan kijken en troosten (ook dan werd hij ontroosbaar) we halen hem niet uit bed, alleen als hij echt helemaal over zijn toeren gaat. Een muziekje aan zetten, nachtlampje heeft geen effect. Heeft iemand tips of ideeën? 

Later op de avond maken we hem wakker en krijgt hij zijn laatste fles. Als we hem dan wakker terug leggen is het geen probleem.

Alvast bedankt voor de reacties
Groetjes Mirjam

reageer

DeeDee012 13-02 om 20:58

Misschien ben ik niet helemaal de juiste persoon, maar hier nooit laten huilen en ook niet altijd wakker in bed gelegd. Ik wiegde mijn dochter in slaap en legde haar in bed. Dit ging vanzelf steeds beter en uiteindelijk heb ik nooit echt problemen gehad met slapen. Ook maakte ik haar nooit wakker voor een voeding, maar dat is een persoonlijke keuze geweest. 

Het klinkt alsof je zoontje het wel kan, maar het niet doet tussen 19.00 en 20.00. Waarom slaapt ie niet? Inbakeren heeft hier ook wel eens geholpen en verder kan het ook zomaar een fase zijn. Succes ermee!!

Anoniem (Gast) 14-02 om 10:18

hey,

Wij hebben hier bij de 2 kinderen een ritueel vanaf de geboorte .

18uur in badtje
na badtje een flesje in hun kamer en dan met een tut in bed leggen en zo sliepen zijn het beste in.
we maakte ze ook nooit wakker voor ne fles

We kunnen alleen maar zeggen en tips geven maar ieder kind is er anders er in .

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Moeilijk in slaap komen' in het Babyforum