Slapen baby 6 weken

1 antwoord en 32796344x bekeken

Danielle van Oosten (Gast) 31-05 om 02:25

Goedenacht,
Ik bem hier nieuw en hopelijk hebben jullie wat tips/adviezen.
Ze spreken officieel van doorslapen bij 5uur.
Onze zoon, Duke, kreeg rond half 11 a 11 de laatste fles en eigenlijk sliep hij al vrij snel door tot uurtje of 04.00 wat op een gegeven moment zelfs tegen half 5 a 5u werd en zelfs 2x half 6 echt ideaal. Afgelopen weekend kwam hij paar dagen weer eerder rond uurtje of 03.00/04.00. Ook geen ramp want waren al erg verwend met 5 a half 6.

Nu gaf mijn partner aan dat Duke na laatste voeding van 19.00u wat later in slaap valt en nauwelijks wakker te krijgen is, rond 22,00/23.00 let Partner op Duke en als hij enigszins een teken van "wakker worden" geeft dan pakt hij hem. Hij is dan erg slaperig en fles geven duurt dan wat langer en soms met moeite de laatste cc erin.
Nu las ik op internet dat als hij niet komt je hem ook kan laten liggen want dan heeft hij het blijkbaar niet nodig en dan afwachten wanneer hij komt.
Afgelopen twee nachten geven we hem rond 21.00u eten, dus twee uurtjes later dan normaal 19.00) en je raad het al gister kwam hij 02.15 en 05.45 en nu ben ik ook aan het voeden.
Waar doe ik wijs aan,? Zou bijna weer terug gaan naar 23.00 u want toen sliep hij 5 a 7u achter elkaar. 
Of moet ik dit een week volhouden en hopen dat hij steeds later komt? 
Nu kan ik er 2x uit per nacht en dat was eerst 1x. 
Daarbij gezegd dat de kleine man vrij actief is en veel wakker per dag. Misschien daardoor de luxe dat hij al snel doorsliep. 
Nu ik het nalees voel ik me met een "zeur", want hij komt twee dagen rond 02.00 en het lijkt alsof ik het nu al "opgeef" maar dat is het niet ik wilde het beste voor Duke. Het is alleen ons eerste kindje en ik weet niet wat wijs is. 

reageer

Anoniem (Gast) 31-05 om 09:43

Je bent in mijn ogen geen zeur. Ik kan me goed voorstellen dat je met je eerste kindje onzeker bent over waar je nu goed aan doet. Ik voed zelf mijn dochter op verzoek. Toen zij 6 weken was kwam ze vaak rond 20 uur voor de laatste voeding en werd ze meestal tussen 4 en 6 weer wakker voor de eerste voeding. Langzaam schoof dat steeds verder op richting 8 uur. Je hebt best kans dat je met jouw kindje ook snel zal merken dat die weer steeds iets meer tijd ertussen laat. Doe gewoon wat goed voelt voor jullie, kan me voorstellen dat een goede nachtrust ook erg fijn is met alle nieuwe ervaringen die je als kersverse ouders ook moet verwerken. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Slapen baby 6 weken' in het Babyforum