Straffen en belonen (Hulpvraag)

2 antwoorden en 31037018x bekeken

RJB 13-10 om 14:57

Hoe vraag ik mijn zoon van 21 maanden naar de reden van zijn gedrag? 
Als hij iets doet wat niet mag wasrschuw ik hem.  Als hij het nog een keer doet zet ik hem 1.5 minuut op de gang. Daarna vertel ik hem waarom ik dat deed en knuffel ik hem. Als hij nu iets doet wat niet mag en ik geef aan dat hij bij herhaling naar de gang gaat stopt hij vaak al..... 
Sorry maar ik denk dat als je kinderen geen consequenties geeft ze vervelende kinderen worden. Ik ben er niet minder op geworden. Ik gebruik dus de Jo Frost methode en ik geloof er heilig in. 

Verder...Ik beloon mijn zoon als hij zich gedraagt in de supermarkt bijv. Als hij zich daar niet gedraagd negeer ik zijn gedrag en beloon ik hem niet. Wederom leg ik het hem dan ook elke keer uit. Ik ga hem in de supermarkt niet op een gang zetten vandaar dat ik het dan zo aanpak. 
Ik knuffel hem verder te pletter .. omdat ik giga veel van hem houd! Goed voor de hechting en zelfbeels.
Een kind heeft soms een strakke hand nodig... dat zal per kind verschillen.... 

reageer

m&j (Gast) 23-10 om 16:12

Ik ben het eens met Steven en Tischa. Ik heb mijn kinderen (bijna) nooit gestraft, in ieder geval niet toen ze nog heel klein waren. Straffen schendt het vertrouwen van een kind in zijn of haar opvoeder. Het is ook best wel een heftige reactie van een volwassene door de ogen van een kind, net als dat een kind de hemel in wordt geprezen voor het uitvoeren van een eenvoudige taak. Goed of afkeuren komt bij een kind al voldoende binnen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Straffen en belonen (Hulpvraag)' in het Babyforum