Huilen voor het slapen

11 antwoorden en 22557658x bekeken

Valenciax 17-08 om 14:22

Hallo iedereen 
Mijn zoontje van 4,5 maand doet het super hij drinkt goed, eet zijn fruit en groente hapjes netjes op, en is flink alles aan het ontdekken.
Alleen het slapen overdag is een probleem... bij elk slaapje (ongeveer 3 overdag) is het huilen, boos worden, mij weg duwen, druk om zich heen slaan.. drama dus.  Ik leg hem altijd boven neer om te slapen probeer hem eerst is zijn eigen bedje als dat niet lukt mag hij in mijn bed, meestal word hij dan iets rustiger. Hij slaapt vaak kort echt hazenslaapjes en soms ineens een slaapje van 1,5 tot 2 uur. 
Heeft iemand tips !?!?!? Of herkent iemand dit ook? Ik weet namelijk echt niet meer waar ik het moet zoeken en wat ik er tegen kan doen 

reageer

lm 17-08 om 16:43

Hoi valenciax! 
Ik ben net moeder van een dochter van 1 maand oud dus veel ervaring heb ik niet. Maar misschien heeft je kindje niet zo veel slaap nodig? Merk je dat hij ook echt moe is als je hem naar bed legt? Misschien is 1 langer slaapje en dan savonds pas weer genoeg? Zijn dat al dingen die je geprobeerd hebt? 
Heel veel succes! 

Valenciax 18-08 om 09:47

 Dit is ook mijn eerste kindje dus ik vind de signalen opmerken soms wel lastig omdat het vaak onduidelijk is, maar hij gaat jengelen en na een poosje in zn gezicht friemelen.. ik denk dan dat hij moe is maar kan ook best verveling zijn ? Zo lastig af en toe. Als hij eenmaal slaapt dan slaapt ie ook wel een half uur tot een uur dus dan zou hij toch moe zijn..?? 
Ik zal eens proberen om hem later naar bed te doen of idd alleen smiddags hopen dat dat beter gaat 

Jo (Gast) 17-08 om 22:33

Ik heb ooit wel eens gelezen dat er baby's zijn die bang zijn of zich echt niet prettig voelen met spijltjes. 

Sofie 18-08 om 10:02

Hi,

Lastig hè die eerste periode. Je moet elkaar echt eerst leren kennen. Ik heb 2 kinderen en veel ervaring in de kinderopvang dus zal mijn kennis even delen. Hoop dat je er iets mee kunt! Alle kinderen zijn weer anders, dus helaas is er geen standaard handleiding

Op die leeftijd waren ze bij mij niet langer dan 2/2,5 uur achter elkaar wakker. Baby’s hebben echt veel slaap nodig al doen ze soms alsof dat niet zo is, haha. Ik probeerde daar echt een ritme in te krijgen met slapen, eten, samen spelen, ‘alleen spelen’ en daarna weer slapen. Vaak geven ze eerst een signaal van moeheid af voordat ze gaan mopperen. Het is dus even zoeken naar dat eerste signaal. 

Mijn eerste vondt het ook verschrikkelijk om in bed te slapen. Dit heb ik geaccepteerd en met hem gaan wandelen in de kinderwagen of hem in slaap wiegen en daarna in bed leggen (of zelfs bij me in mijn armen laten slapen en zelf dus ook even verplicht ontspannen). Ik dacht: het is een baby en logisch dat hij lekker bij z’n moeder wil zijn. Ik kreeg toen vaak te horen van niet doen want zo wil hij nooit in bed. Nou, niks aan de hand hoor. Gewoon blijven proberen en uiteindelijk lukt dat echt wel. Hij is nu bijna 5 en valt al zeker 4 jaar heerlijk in zijn bed in slaap. 

Nogmaals.. het is echt zoeken maar regelmaat is wel iets wat echt helpt. En probeer er zelf ontspannen bij te zijn en een oplossing te zoeken die bij jou past. Dus niet een aanpak kiezen omdat mensen zeggen dat het zo ‘moet’. 

Veel succes er mee en het komt echt goed! 

Anne 18-08 om 10:08

Ieder kindje is anders en je moet het zelf aanvoelen. Maar dit is mijn ervaring:
Met 4 maanden was mijn dochter ook zo moeilijk met slapen, nergens lukte het meer en op mijn arm hield ik niet meer vol en de opvang ook niet. Ze was zo moe maar gaf het slecht aan, en vocht ook echt tegen de slaap. Samen met mijn man ervoor gekozen toch te laten huilen, maar 2-3 minuten, even terug, speentje weer geven en zeggen lekker slapen, het is goed. Eerste keer duurde 20 minuten oid totaal, keer daarna al veel korter en toen sliep ze ineens als een blok steeds. Steeds langer, vaker, beter en veel vrolijker tussendoor. Denk dat ze gewoon te moe was. Ze gaat nu richting de 2 jaar en slaapt nog steeds goed, maar soms als ze ziek is geweest bijvoorbeeld en ze mocht bij huilen wel uit bed probeert ze het ritme weer om te gooien dat ze er uit mag. Als ik zeker weet dat alles goed is en niet ziek, toch weer heel even laten huilen en dan sliep ze weer als voorheen is wel per situatie verschillend, nu soms als het echt niet lukt na een drukke dag haal ik haar er toch weer uit. Nadeel van dat ze groter is is dat ze haar handjes uitsteekt en me sip aankijkt en zegt: mama uit? Merkte trouwens toen bij 4 maanden dat het optillen bij huilen en weer terug leggen als ze rustig is zorgde voor veel harder gehuil, dan even speentje aai over de bol en geruststellen en weer gaan. Heel veel succes en volg je gevoel. Voor ons kindje werkte dit en had ze ook nodig (terwijl ik laten huilen echt vreselijk vind, voel me nog steeds altijd schuldig maar weet dat ik het anders erger maak). Binnenkort vind je vast voor jouw kindje ook wat werkt! Heel veel succes

Beagle 18-08 om 10:41

Ook bij ons sliep ze in het begin slecht en huilen in bed. 
Wij hebben uiteindelijk ook gekozen voor duidelijke rust en regelmaat, bij eerste tekenen van moe naar bed en even laten huilen (max 20-30min, bij ons werd het juist erger als wij er tussendoor naartoe ging. Maar dat is per kind verschillend). Na paar dagen was het huilen helemaal over en sliep ze weer zo 2h achter elkaar. 
We gebruikte ook de klok, bijv max 2h wakker en dan naar bed en dat werkte ook goed. Na het slapen schone luier, flesje melk en dan spelen. 
Nu is ze 1.5 en slaapt sinds kort nog maar 1x per dag, met 4.5 maand hebben ze echt nog 3-4 slaapjes per dag nodig.
Succes en hopelijk vind je een ritme, anders kan je ook altijd advies vragen bij het cb

Anoniem (Gast) 18-08 om 14:08

Hi dame,
Toen onze dochter zo jong was .. wiegde ik haar in slaap heerlijk knuffelen samen of ik liep met de kinderwagen tot ze sliep. Vond het met die leeftijd vooral belangrijk dat slapen fijn was voor de kleine. Nu is ze 1.5 en huilt ze wel eens in bed maar eigenlijk vindt ze slapen en haar bedje 9/10 x heel fijn. 

Het is echt vinden wat voor jouw kindje werkt maar zou gewoon kijken wat goed voelt. 

Anoniem (Gast) 18-08 om 14:42

Hoi
Ik heb hetzelfde. Echter is mijn dochter 7maanden. Snachts slapen gaat prima en ze slaapt alvanad dat ze 2 maanden oud is door. Maar overdag is een draaaama. 9 van de 10 keer lukt het slapen niet en de ene dag slaapt ze 1x en de andere dag 4x.  In de auto en voor de tv valt ze in slaap maar in hasr bed echt niet. En laten huilen helpt ook niet... Ik heb het een beetje opgegeven en ik laat haar gewoon wakker als moe is. Ze valt uitendelijk vanzelf in slaap als ze niet meer kan.
Ze gaat binnenkort naar de opvsng en ben zo bang dat ze veel gaat huilen en ze haar laten liggen. Ze panikeert dan helemaal en kan niet meer ademen. Ben er als de dood voor... 

Valenciax 18-08 om 16:57

Het is gewoon lastig voor hem als voor mij, ik zie duidelijk dat hij moe is maar hij komt zo moeilijk in slaap.. ik leg hem altijd in zn kamertje (op mijn kamer dus) doe zn slaapzakje aan, zing een liedje, geef hem een kus en doe de muziekmobiel aan. Bij elk slaapje doe ik dit zodat hij weet dat het bedtijd is. Maar voor dat zn slaapzak aan is begint ie al met huilen en laten liggen kan ik niet  

Floor (Gast) 18-08 om 20:37

Hi anoniem, ik denk niet dat ze haar zullen laten huilen hoor, dan kunnen de andere kindjes er ook niet van slapen , als mijn zoon een keer kort slaapt of al wakker is dan laten ze hem gewoon op zitten. Als je daar zorgen over hebt moet je dat heel duidelijk maken aan ze. 
Slaaptips: mijn zoon sliep rond die tijd ook echt soms heel weinig, 3x een slaapje van 20 minuten, of 2x een half uur was geen uitzondering. Hier hadden we wel baat bij ritme: slapen, schone luier, eten, samen spelen, alleen spelen, naar bed. Later kreeg hij ook kuren met alleen in bed blijven of als wij de kamer uit gingen. Ik heb van alles geprobeerd, want ja.. ik vond het zielig (wiegen, naast zn bed zitten, in een stoel in de kamer zitten, etc). Uiteindelijk ook maar getraind: huilen, papa na 10 minuten terug om hem te zeggen stil maar we zijn er nog, en daarna ga ik elke 10 min hem neerleggen zonder de praten. Na 4 dagen was t over met huilen. 
Soms is er natuurlijk wat anders, dan is hij eeeeecht overstuur, en pak ik hem wel, dus ik luister altijd even of het theater is of dat er echt wat aan de hand is. 

Beagle 18-08 om 21:26

Anoniem, op het kdv zullen ze hem echt niet laten huilen. Misschien eventjes omdat ze net met een ander kindje bezig zijn en hun handen dus vol hebben. Je kan het ook even met ze bespreken dat je hem met een goed gevoel kan achterlaten

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Huilen voor het slapen ' in het Babyforum