Slaapcoach?

5 antwoorden en 22520856x bekeken

Peanuts 26-08 om 11:49

Hallo allemaal! 
Onze jongste is 11 maanden en heeft het slapen nog totaal niet onder de knie. Hij wordt ongeveer ieder uur huilend wakker snachts en kan dan niet terug in slaap komen zonder veel hulp van ons. We hebben alles al geprobeerd, erbij blijven, eventjes laten huilen, in onze kamer, zijn eigen kamer, ritueeltjes, flesje in bed geven, flesje uit bed geven, etc etc etc. Bij huisarts na laten kijken en lichamelijk is alles oke. Ik denk er nu aan om een slaapcoach te raadplegen. Vind het wel heel duur (400 euro voor 2 weken begeleiding) maar als t helpt is t natuurlijk goud waard. Daarom mijn vraag, iemand ervaring met een slaapcoach? Hoe was dat en bij wie was het? 

reageer

pau 26-08 om 22:35

Voordat je dat doet zou je met je kleine naar een natuurgeneeskundige kunnen gaan. In combinatie met het bekende slaapzakje Heeft het bij ons goed geholpen.

Moedertjuh 28-08 om 06:36

Hier ook een 11 maander die zo'n fase heeft. Het kunnen toch tanden zijn. Sprong in de ontwikkeling. Gewoon angstig. 
Hoe is de slaapcyclus overdag? 
Ik heb nog het geluk dat mn dochter snel terug in slaap komt door de borstvoeding. Ze heeft dan even de geborgenheid nodig. En als ze rond 2/ 3 uur wakker word en terug in slaap valt blijft ze meestal bij mij liggen. Anders heb ik helemaal geen slaap meer. Ze zijn nog zo klein....dus hebben vaak gewoon begoefte om bij ons te zijn. Is ook heel natuurlijk eigenlijk. Maar wel heel vermoeiend ! 

Anoniem (Gast) 28-08 om 08:05

Heb je hem al bij jullie in bed genomen? 

Slapen is voor veel kinderen een probleem. Ook als ze veel ouder zijn. Maar echt het wordt beter.

Misschien eens googlen op leren slapen. Sommige kinderen moeten dat echt leren. Ik lees dat jij al veel geprobeerd hebt. Veel verschillende dingen. Ga na wat voor jullie goed voelt en haalbaar is en hou het daarbij. 

Ik ben van het bij jou in bed nemen. Dat werkte bij alle 4 de kinderen het beste. Ga ons meer rust en de kinderen ook. Je hoeft er niet steeds uit. Hoe een methode die je kiest minimaal 4 weken vol. Het heeft echt tijd nodig. Heel veel sterkte! 

Een buurvrouw heeft ook een slaap coach geprobeerd, dat werkte totaal niet. Moet de hele nacht bij dochter aan het bed zitten. Ze hebben hun eigen grenzen vast gezet en nu gaat het veel beter.

Sterkte

Peanuts 06-09 om 20:14

Sorry op vakantie geweest en even niet ingelogd! Bedankt voor jullie antwoorden. 

@Pau, we zijn wel bij een osteopaat geweest maar geen natuurgeneeskundige. Daar zal ik ook eens inkijken. Slaapzakje wordt hij echt woedend van. Gaat helemaal door het lint! 

@Moedertjuh, oh ja rot dat je ook gebroken nachten hebt. Hier is het in ieder geval geen fase. Het is vanaf de geboorte zo geweest. Hij slaapt in een ledikantje naast mijn bed omdat ik het zeker niet erg vind dat ze ons nog nodig hebben. Maar de nachten zijn echt niet meer te doen. Hij wordt minimaal vijf keer per nacht wakker en het duurt dan gemiddeld 3 kwartier om hem weer in slaap te krijgen. Dan slaapt hij net een uurtje en begint het hele liedje weer opnieuw. Mijn vriend werkt savonds/snachts dus ik doe het alleen en ik heb gewoon echt hulp nodig want ik loop overdag gewoon overal tegenaan van vermoeidheid 

@Anoniem, wat jammer te horen dat de slaapcoach niet gewerkt heeft bij de buurvrouw. Hele nacht naast het bed zitten is vermoeiend, maar eigenlijk doe ik dat al zo’n beetje al 11 maanden lang... haha. Zo zien mijn nachten er sowieso uit maar ergens wat hazenslaapjes van 45 minuten ertussen. De oudste had ik ook vaker in bed, werd hij heel relaxed van. Deze (de jongste) is zo wild en actief, die blijft niet eens langer dan 20 sec op mijn schoot zitten. Meestal aai ik hem nu in slaap wat vaak 45 minuten duurt en dan slaapt hij een uurtje en dan weer opnieuw.. dus ik denk dan, baat het niet dan schaadt het niet, die therapie. Behalve dat t mijn portomonnee een beetje schaadt, haha. Verder gaat t allemaal in ieder geval wel heel liefdevol, zeiden ze.. 

Anne 06-09 om 22:47

Ik heb geen ervaring met slaaptraining op die leeftijd echt, mijn dochter sliep slecht de eerste 4 maanden, ging over op flesvoeding, haar eigen kamer en een beetje doorzettingsvermogen. Ze ging bij 4 maanden naar haar eigen kamer omdat ze simpelweg wakker werd van ons. Een lichte slaper. We zijn begonnen met overdag, ik heb een hekel aan laten huilen maar merkte dat als ik haar oppakte het erger maakte. Ze was dan wel even stil, maar ja, ze moest toch slapen dus toch weer bedje in en dubbel zo hard huilen. Uiteindelijk doorgezet, niet oppakken, wel om de 2-3-4 minuten oid terug voor aai over haar bolletje, speentje en zeggen het is goed, mama is bij jou. Eerste keer duurde iets van een half uur ofzo, tweede keer al korter en al gauw ging het zonder huilen. Overdag gefixt en dit zette ze zelf door in de nachten. Nu nog steeds slaapt ze sinds die tijd goed en ben blij dat ik doorgezet heb. Ze werd er namelijk zelf veel vrolijker van en ik ook en tuurlijk zijn er daarna moeilijke nachten geweest, en als ze wel even huilde huilde ik net zo hard mee. Als ze ziek is en in de nacht wakker word nu, dan valt ze ook niet gelijk in slaap. Ze moet dan even resetten, even naar beneden, spelen, knuffelen etc en dan weer naar bed. Soms na een ziek zijn periode oid moesten we weer even doorpakken, toch even laten huilen. Was dan maar 1 keer en dan was het klaar en sliep ze gewoon weer, ze hebben het ook zo door. Dametje is nu 21 maanden ongeveer, huilt net zoals bij jou bij het aantrekken van de slaapzak en haat dat ding en probeert echt er vandoor te gaan. Ze realiseert zich op dat moment dat het echt zover is dat ze moet gaan slapen denk ik, maar hop slaapzak aan, kusjes en naar bed en ze stopt met huilen. Heb wel eens geprobeerd zonder slaapzak naar bed maar dan gaat ze niet slapen maar huilen. Truc hier is nog wel nog steeds niks aan het slaapritme te veranderen, dus hoe warm of koud toch een slaapzak, zelfde muziekje, lampje, raam ineens open zorgde ook voor drama etc. Echt die regelmaat nodig en zien dat het niet helpt te drammen of te huilen. Klinkt nu makkelijk, maar weet heel goed hoe lastig het is. Ieder kindje is anders en zijn eigen handleiding. Ik kan hier niet inschatten hoe jouw kindje huilt/doet of behoefte aan heeft. Een slaapcoach misschien wel en het proberen waard. En ik weet zeker dat ik bij mijn tweede net zo hard weer op zoek moet naar de methode ieder kindje is er op een ander moment klaar voor, maar ze hebben er zelf baat bij. Bij rust en regelmaat (gut wat klink ik oud zo haha)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Slaapcoach?' in het Babyforum