Alleen borst geeft troost

4 antwoorden en 18605753x bekeken

Zantiax 06-08 om 05:39

Hallo
Mijn meisje v 10 m krijgt nog borstvoeding. Nu wil ik gaan afbouwen maar snachts is dit een probleem. Als ze wakker word kan ik haar alleen met de borst troosten anders weent en krijst ze alles samen. 
Nu vrees ik dat ik haar niet zal kunnen troosten snachts. Iemand tips?

reageer

MamaN 06-08 om 09:04

Hey meid,

Echte tips heb ik niet maar wel veel herkenning. Ik heb mijn kindjes 2 jaar bv gegeven dus ja troosten snachts met de borst ik weet er alles van. Toen ik echt wilde afbouwen heb ik, heeeeel slecht, bij mijn oudste de iPad gegeven als afleiding. En uiteindelijk ben ik een week naast hem gaan slapen om te laten merken ik ben er ondanks dat je de borst niet krijgt en toch laten huilen dan en erbij blijven.. 

Het is echt moeilijk maar niks is is fout zeg ik maar. Je doet je best dus als het niet meteen lukt of je kan het huilen juist niet aanhoren waardoor je de borst geeft is dat ook goed. En ohja als dit echt afbouwen is van overdag ook drinken zou ik eerst alle andere voedmomenten afbouwen omdat die makkelijker zijn ivm afleiden dan dr nacht.

Liefss

GEMMA 16-11 om 15:54

Ik had dat ook met mijn zoon hij nam het alleen om in slaap te vallen tot zeker zijn 11maanden dan heeft hij vanzelf geweigerd en wilde niet meer aan de borst wat voor mij pijnlijk was want ik had mijn knuffel moment met hem. Nu ben ik begin november bevallen en blij dat borstvoeding weer goed ga en kan ik met hem dan genieten. 

Jasa 05-05 om 14:01

Heel herkenbaar, ik zit in dezelfde situatie met een zoon van 2 die 's nachts nog drinkt.
Overdag afbouwen ging makkelijk. Ik heb op de momenten dat hij wilde drinken gezegd dat de melk van mama op was. En dat begreep hij. Hij vond het niet leuk, maar ook omdat ik er duidelijk in was en hij begrijpt dat op echt op is, heeft hij zich er snel bij neergelegd.
Voor de nacht heb ik ook graag nog adviezen, omdat hij dan vaak half slaapt en zonder borst begint te schreeuwen en niks lijkt te begrijpen behalve mama's borst of inderdaad de ipad... maar goed  eenmaal wakker valt hij moeilijk in slaap dus voor ons in s nachts afbouwen door het drinken te vervangen voor de ipad waarschijnlijk niet verstandig (voor een goede nachtrust voor papa en mama in elk geval)
Misschien dat we direct met alle borstvoeding momenten moeten stoppen om te laten merken dat op nu helemaal op is... maar ik weet niet of ik daar al aan toe ben... 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Alleen borst geeft troost' in het Babyforum