Baby 5 weken op eigen slaapkamer slapen?

9 antwoorden en 17950327x bekeken

Anne (Gast) 21-09 om 11:46

Goedemorgen 
Wij zijn de gelukkige ouders van een mannetje van 5 weken, hij doet het goed en is erg makkelijk.
Nu is helaas mijn man overspannen, hij kan slecht tegen geluiden en iedereen loopt op zijn tenen momenteel.
Nu maakt onze baby veel geluidjes en brabbeltjes, ik slaap licht en merk alles maar vind dat wel prettig, mijn man slaapt vaster maar word ook wel zo nu en dan wakker, hij heeft het gevoel lastig te kunnen slapen, ons bed kraakt bij in en uit bed stappen en omdraaien, daardoor word je heel voorzichtig en onze baby onrustig.
Om mijn man wat meer rust te geven zit ik erover na te denken om onze baby op zijn eigen kamertje te leggen, deze kamer is vlakbij onze kamer en ik heb een baby foon met camera.
Maar zodra ik daarover begin te lezen lijkt dit niet verstandig, advies is om tot 6 maanden te wachten hiermee.
Jeetje lastig, ik wil het beste en weet niet wat te doen. Overdag en in de avond slaapt hij nog gewoon in de kinderwagen maar hoe doen jullie dat? Momenteel staat er een wiegje naast ons bed. Slaapt jullie babytje op de eigen kamer? En overdag? In de wagen?
Ik hoor graag jullie voor en tegens!

reageer

Jo (Gast) 21-09 om 12:32

Nee joh. Onzin. Gewoon op zijn eigen kamer. Mijn kinderen hebben altijd in hun eigen bed gelegen. Ik vind het juist heel belangrijk dat ze ook een plek voor zichzelf hebben. 

Dionne 21-09 om 13:02

Gewoon eens proberen.. 
Desnoods je eigen matras bij de baby op de kamer leggen? Ben je bij hem en slaapt iedereen gerust... 

Noor 21-09 om 14:49

Onze dochter ging ook met 5 weken naar haar eigen kamer en wat sliepen we toen heerlijk allemaal haha. Ging ook uit noodzaak (we waren net verhuisd en onze slaapkamer stond vol met dozen ivm het nog ontbreken van een kast). Ik liet onze slaapkamerdeur en haar slaapkamerdeur gewoon op een kier staan en ik ben echt nooit bang geweest iets niet te horen. Maar ik merkte echt wel dat het dus een stuk scheelde in de kleine geluidjes. Toen ze een keer ziek was (toen was ze al ouder) en moest overgeven zat ik meteen rechtop in bed, ze heeft gekotst... Mijn man slaapt door dat laatste wel heen hoor... 

Ik zou het gewoon eens een nachtje proberen en bevalt het niet, dan kun je het altijd weer terugdraaien toch?

Sofie 21-09 om 14:51

Een baby van 5 weken een eigen plek nodig? Dat vind ik een beetje een gekke opmerking. Baby’s hebben juist nabijheid nodig. Dat is ook beter voor de ontwikkeling en is ook echt onderzocht. 

Je moet doen wat je zelf fijn vindt. Word je man dan niet ook wakker als je zelf uit bed gaat om naar de babykamer te gaan? Je kan het eens uitproberen. 

Maar als jij er zelf geen goed gevoel bij hebt zou ik de baby toch bij je op de kamer laten slapen. Bij mij heeft de oudste tot 5 mnd bij ons gelegen, middelste tot 7 mnd en de jongste van 8 mnd slaapt nog bij ons. Maar ik geef nog bv en vind dat dan ook handiger. 

Overdag heb ik ze wel in eigen kamer laten slapen vanaf 4 mnd. Daarvoor in wagen/box /wiegje 

Succes met je keuze 

Anoniem (Gast) 21-09 om 15:29

Lastige situatie. Wat voel jij erbij? 

Ook als de baby op zijn eigen kamer ligt is er geluid en moet jij als nog uit bed. 

Wat vervelend dat je man overspannen is, helemaal met een pas geboren baby erbij. Ik zou zelf gaan voor mijn gevoel en dat van de baby. En kijken naar een oplossing voor jou man. Logeerbed, matras op de babykamer oid. 

Anne (Gast) 21-09 om 20:53

Dank jullie wel allemaal voor de reacties, ook hier weer voor en tegens, we hebben hem zojuist in zijn eigen bedje gelegd op zijn eigen kamertje. Hij keek mooi om zich heen en viel snel in slaap, we hebben de camera erop en vinden dit eerst wel prettig, we proberen het gewoon en anders staat het wiegje gewoon nog naast ons bed.
Het scheelt dat onze slaapkamer 1 meter verderop is en hij nu van ledikant naar bedje 4 meter van ons afligt, we houden zijn deur en onze deur open en we zien wek hoe het gaat.
Bedankt voor jullie reacties!!

Sofie 22-09 om 07:17

Hoe hebben jullie geslapen? 

Anne (Gast) 22-09 om 19:29

We hebben ons zoontje om 20.00 uur in zijn bedje gelegd, wakker weggelegd en hij sliep vrij snel, hij maakte ineens een nacht van 6,5 uur, ik schrok er een beetje van en heb hem toen wakker gemaakt voor voeding, dat ging er moeizaam in, hij viel in slaap. Ik kon hem zo weer wegleggen en hij sliep vrij snel weer. Ik zelf heb onrustig geslapen, ik keek steeds op de camera en had het geluid op zijn hardst haha. Maar ook dit moet even tijd hebben, ik heb de slaapkamer deuren open gelaten en ik kon op deze manier zijn bedje voor een deel zien staan, toch denk ik dat dit straks meer rust gaat brengen. Voor mijn man belangrijk, die zit er behoorlijk doorheen.

Noor 24-09 om 12:34

Wat goed om te horen Anne! Hopelijk brengt dit snel een beetje rust voor jullie! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby 5 weken op eigen slaapkamer slapen?' in het Babyforum