Kleuter wil bij papa slapen en niet in eigen bed

1 antwoord en 7182872x bekeken

Mamsi (Gast) 12-12 om 20:33

Ik ben plusmama van een bijna 6 jarige plusdochter. We hebben een pril samengesteld gezin en wonen dus nog niet samen. In de week slaapt de dochter graag bij papa in bed. In het weekend als ik er ben kan ze het niet hebben dat ze niet bij papa kan slapen maar in haar eigen bed moet slapen. Ze weet dit heel goed. Maar telkens als we 20 minuten in bed liggen krijgt ze een huilbui. Dit kan op elk uur zijn dat we gaan slapen. Om 22u of 23u of zelfs 2 of 3u 's nachts. Alsof ze ligt te waken en het ruikt wanneer we in bed kruipen. Ze heeft een nachtlampje waar ze mee slaapt, haar kamer en bed zijn gezellig ingericht dat uitnodigend is om in te slapen. Het rare is dan als ze bij haar mama gaat slapen ze dit niet heeft in haar bed. Daar werd vaak haar kamer en bed als straf gebruikt. Daar slaapt ze zonder problemen in en door. En als ze bij mij thuis blijven slapen, slaapt ze ook in haar eigen bedje. Er zijn grote muurtekeningen van de Leeuwenkoning geschilderd voor mijn zoontje en daar slaapt ze perfect door. Dan wordt ze nooit huilend wakker van een slechte droom. En in de week ook niet, telkens toevallig als ik daar blijf slapen. Als mijn vriend vraagt of ik een nacht extra blijf dan doet ze kattig naar mij toe dat ze dat niet wilt want dan moet ze in haar eigen bed slapen. Dat doet wel pijn natuurlijk want we hebben anderzijds wel een goeie band. Mijn vriend is dan wel kordaat dat hij zegt, neen je slaapt in u eigen bed. Op voorhand zegt hij ook, je weet als mami (ik dan) blijft slapen dat ze bij papa slaapt en jij in u eigen bed. Maar toch blijft ze proberen voor haar zin te krijgen met elk excuus dat ze kan bedenken. Vooral een slechte droom omdat ze weet dat dit vroeger hielp toen ze 4 was. Tot opzettelijk overdreven huilen om toch die toegeving te kunnen krijgen. We denken dat omdat ze bij haar mama als straf naar haar bed moest ze daardoor niet graag alleen in haar bed slaapt, dat ze daardoor een schrik heeft opgedaan ofzo. Maar ze heeft dat op andere plaatsen niet, waaronder bij haar mama en bij mij thuis. En de weinige keren dat ze toch alleen slaapt ipv bij haar papa als ik er niet ben heeft ze het ook niet. Hoe kunnen we haar helpen haar toch in haar eigen bed te laten slapen zonder dat het elke nacht een strijd is dat het ieder in zijn eigen bed is?

reageer

Paybis90 22-01 om 19:11

A child’s desire to sleep with his parents, especially his dad, is quite natural and can be caused by various reasons. It's important to find a balance between meeting your baby's needs and ensuring healthy sleep for the whole family. Here are some tips:

Understanding needs: Young children may feel fearful or anxious, and their desire to sleep with their parents may be an attempt to find comfort and security. It is important to understand that this is a natural part of development.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kleuter wil bij papa slapen en niet in eigen bed' in het Babyforum