baby wil niet alleen zijn in box

4 antwoorden en 41853476x bekeken

Anoniem (Gast) 06-10 om 09:46

Onze zoon van ruim 8 maanden wil niet alleen in de box. Er ligt genoeg speelgoed wat we regelmatig afwisselen dus daar kan het niet aan liggen. Hij heeft nooit tegen alleen zijn gekund, maar nu krijst hij echt heel het dorp bij elkaar, met dikke tranen. En zodra je m eruit haalt, is het een grote grijns. 
Hoe kan ik hem leren alleen te spelen? Ik moet gewoon wel eens wat in het huishouden doen, maar met op de achtergrond een krijsende baby is dat echt niks.. En altijd in de draagdoek gaat niet, zoonlief is ruim 11 kilo en wurmt zich daar graag uit..

reageer

Edith 06-10 om 10:39

Zo rond de 8 maanden is de tijd waarin baby's verlatingsangst krijgen, dus niet zo gek dat hij juist nu begint te gillen als je uit het zicht verdwijnt. En ook logisch dat ie weer heel blij en opgelucht is als je terugkomt.
Kan hij niet in jouw buurt zijn als je met het huishouden bezig bent? Dat geeft hem een veilig gevoel en hij vindt het waarschijnlijk ook best interessant. Laat hem gerust 'meehelpen' met babyproof spulletjes zoals een schoon vaatdoekje. Kun je later alleen maar profijt van hebben, zo'n vlijtig meneertje, haha
Overigens kunnen 'wurmkindjes' van 11 kilo nog prima in de draagdoek, maar dan in een geweven (niet-rekbaar) exemplaar op je rug. Dan zit ie zo strak dat hij zich er niet uitgewurmd krijgt, en voor jezelf draagt het ook een stuk lichter dan op de buik (aangenomen dat je dat nu nog doet). Verder kan ie lekker meekijken over je schouder wat je aan het doen bent, dus dat maakt e.e.a. ook veel interessanter.

Claudia (Gast) 17-11 om 21:11

Ik had er ook mee te maken. Ik legde mn dochtertje dan op de grond op het boxkleed, dat was minder 'opgesloten' en kon ze beterzien wat ik aan het doen was. Toen ze begon te kruipen, speelde ik vaak kiekeboe spelletjes omdat ze zo leerde dat ik niet echt 'weg' was, en ik riep vanuit de keuken dat zemama moest komen zoeken. Dat helpt. Je kan je kindje moeilijk de hele dag dragen (ook al willen ze dat wel) Maar dit is ook goed voor hun zelfstandigheid.

madelene 17-11 om 22:55

Ik kon mijn dochtertje met 8 maande allang niet meer in de box zetten dat wilden ze al niet meer met 6 maande
Ze was snel uitgekeken op de box
Ik droeg zowel mijn oudste als mijn jongste in de draagzak eigenlijk de hele dag Door wel ik vond het soms weleens lastig maat als ik dan zag hoe mijn meisje er van genoot lekker bij mama dan gaf mij dat een prettig gevoel zelfs naar de toilet kwam ze achter mij aan toen ze een jaar of 2 was mensen verklaarde mij weleens voor gek zo wet ze er aan dat kan toch niet?
Waarom niet dacht ik dan ze heeft toch ook 9 maanden bij mij gezeten moet dat nu maar ineens afgelopen zijn ?
Mijn dochtertjes zijn nu inmiddels de oudste bijna 6 eind januari en de jongste is 4 en de jongste is nu nog heel close met mij heel hecht waar mama gaat wilt zij zijn ik vind het heerlijk
En ik hoop dat ik later ook zo close met haar blijf en later zowel moeder en dochter als vriendinnen van elkaar lijkt me heel
Erg fijn
Ik zou je kindje gewoon in de draagzak dragen groetjes madelene

Annelotte (Gast) 26-02 om 08:53

mijn dochtertjes waren helemaal geen fan van de box 
ik liet het dan maar en heb ze er nooit in gezet 
niet alle kinderen vinden het fijn

Je kunt reageren op dit onderwerp 'baby wil niet alleen zijn in box' in het Babyforum