kleine nachtbraker

2 antwoorden en 39142534x bekeken

Meike (Gast) 02-09 om 15:12

Hallo,


Mijn kleine meisje van 6,5 maand heeft het doorslapen nog niet uitgevonden. Op zich had ik daar geen problemen mee. Als ze snacht kwam dan gaf ik haar speen en sliep ze weer verder. Maar de laatste twee weken wordt ze snachts wakker en is het moeilijk om haar weer in slaap te krijgen. Soms wel 2 uur bezig. Ook het inslapen lukt niet meer. Het gaat vaak samen met veel huilen en overstuur raken. Het vanzelf in slaap komen is er al helemaal niet meer bij.(heb wel een vaste routine bij elk slaapje) Ik moet haar echt in mn armen in slaap wiegen. Ik probeer dan om haar half slapend weer in bed te leggen, maar dat lukt lang niet altijd. Ben zeker met elk slaapje overdag wel een half uur bezig en ben al zo moe van de gebroken nachten...
Naast het slaap'probleem' is ze vrolijk en tevreden en ben de bv aan het afbouwen.

Is er iemand die dit herkent en zijn er adviezen? Ben erg benieuwd.

alvast bedankt!

reageer

DeeDee012 04-09 om 09:26

Goh meike, wat vervelend zeg! Het zal vast een fase zijn en meestal is die zomaar ineens over. Ik weet dat als je er middenin zit je moedeloos wordt, maar ik geloof dat het beter gaat worden. 

Ik heb mijn dochter ook lang in slaap gewiegd en als ze weer in een bepaalde fase zat deed ik het weer. Dat overstuur worden helpt ook niet en komt ze helemaal niet in slaap.. 

Ik heb gelezen dat rustige dagen voor rustige nachten zorgt. Dus ik zou geen slaapje overslaan, het middag slaapje of slaapjes zijn om de indrukken van die dag te verwerken. Als ze alles snachts moet doen dan heb je kans dat er helemaal geen rustige nacht meer bij zit.

Succes ermee en het wordt beter, al is dat het meest vervelende wat je kunt horen als je er midden in zit.ik heb veel gehad aan het boek, oei ik groei. Daarin staan de verschillende fases uitgelegd en bij welke leeftijd ze die hebben.. gaf mij een beetje houvast.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'kleine nachtbraker' in het Babyforum