Dochter tien maanden lijkt wel huilbaby

4 antwoorden en 34665155x bekeken

Raan87 08-12 om 20:18

Hallo allemaal,
ik zit behoorlijk met de handen in het haar. Onze dochter is een pittig ding. Als ze iets niet wil, gebeurt het niet. Dit is ze sinds haar geboorte maar lijkt de laatste maand alleen maar erger te worden. De hele dag dreint, huilt, schreeuwt of gilt ze. Ze lijkt verschrikkelijk ontevreden. Als ik omkijk naar mijn zoon terwijl we spelen, moppert ze. Drinken slaat ze weg, in bad schreeuwt ze (sinds kort) en ga maar door. Mijn aanpak is heel duidelijk, mijn zoon is een engel vergeleken met haar.
Vorige week heeft ze een zware griep gehad en heeft ze veel bij mama op schoot gezeten. Nu kan ik echt helemaal niets meer met haar beginnen. Zelfs de doorgewinterde opvangleidster weet niet hoe dit op te lossen. Het gaat van kwaad tot erger.
Ik overweeg om de huisarts advies te vragen, mijn vriend vindt dat te ver gaan. Maar inmiddels ben ik jaloers op zijn vijfdaagse werkweek. Mijn lieve familie biedt aan om haar een dag thuis te nemen, maar ik ben erg op zoek naar een oorzaak en oplossing.
Op internet lees ik over reflux en doorkomende tandjes. Reflux is door de osteopaat behandeld in haar babytijd en tandjes lijken niet aan de orde. Maar dat zegt natuurlijk niets. Wat denk jij, wat zou jij doen en heb je tips voor me?
Liefs,
Raan

reageer

Anoniem (Gast) 09-12 om 18:44

Je kunt ook advies vragen bij het consultatiebureau, maar als je naar de huisarts wil gewoon doen. je vriend heeft makkelijk praten als hij op zijn werk zit. jij zit er thuis mee. als je je zorgen maakt gewoon hulp zoeken dan kun je het straks zelf ook beter aan

Jorin 09-12 om 21:18

Erg herkenbaar, al is het mijn 1e en enigste kind. Zelf heb ik veel gehad aan artikelen en een boek over temperamentvolle kinderen. Cb en huisarts kan je altijd om advies vragen. Ook bijv om een medische reden uit te sluiten. Mijn zoontje heeft het wel in periodes. 1 periode heel erg dat het echt heel de dag door is. Maar ook weer rustiger periodes wanneer hij bijv maar 1 driftbui per dag heeft. Hij is nu 15 maanden en ik begrijp steeds beter wat hij wil en wat hij bedoelt dat scheelt voor hem heel veel frustratie.
Ik weet niet of je veel hebt aan mijn reactie Maar toch wat herkenning in ieder geval.

Raan87 14-12 om 22:53

Dankjewel! Ben inmiddels aan het speuren op temperamentvolle baby's

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Dochter tien maanden lijkt wel huilbaby' in het Babyforum