Dreumes doet handen voor oren/gezicht

6 antwoorden en 25393649x bekeken

Mamu (Gast) 29-12 om 17:22

Ik denk dat ze gevoelig is voor prikkels als ik dit zo lees. Helemaal niet erg, maar een manier om de prikkels de baas te blijven. Klopt het dat ze ook snel moe is na een drukke (prikkelrijke) dag? 

reageer

Anoniem (Gast) 29-12 om 23:29

Ze wilt overdag ook steeds niet slapen terwijl ze zo moe is...
Hoelang ik het ook probeer, vroeg of juist wat later, ze wilt er gelijk uit..
In de avond valt ze dan zelfs ook moeizaam in slaap, moet er altijd naast zitten en na een half uurtje lukt het.
Geen idee waarom het zo moeilijk gaat, misschien dan ook oververmoeid ? 
En dat ze daarom ook zo die handjes doet...

Lovelife (Gast) 30-12 om 00:12

Ze wilt overdag ook steeds niet slapen terwijl ze zo moe is... Hoelang ik het ook probeer, vroeg of juist wat later, ze wilt er gelijk uit.. In de avond valt ze dan zelfs ook moeizaam in slaap, moet er altijd naast zitten en na een half uurtje lukt het. Geen idee waarom het zo moeilijk gaat, misschien dan ook oververmoeid ?  En dat ze daarom ook zo die handjes doet...

Falca 30-12 om 00:25

Wat de handjes betreft, is dat niet te linken aan een verlegen fase? Gewoon een manier waarop zij met situaties omgaat die ze nog een beetje spannend vind?
De mijne kruipt bij spannende situaties zo dicht tegen me aan dat ik soms denk dat ze terug mijn buik in wil. Uiteindelijk als het ijs gebroken is dan gaat ze lekker haar gang. 
Wat heb je al geprobeerd om het slapen beter te laten gaan behalve de tijd aanpassen?

Lovelife (Gast) 30-12 om 09:46

Als we op bezoek zijn denk ik wel dat dat het is, en dan kijkt ze namelijk wel stiekem langs ons als we haar vast hebben om even te gluren wie er zijn, en als iemand haar aankijkt duikt ze weer weg met haar handen zo aan de zijkant... na een minuut of 15 gaat ze wel een beetje meer haar gang. 
Maar thuis doet ze het ook, tijdens het poepen snap ik het nog dag als je haar aankijkt ze het doet, misschien dan een beetje zo van kijk niet ik sta te poepen..haha, maar ze loopt ook wel eens aan de achterkant van de woonkamer en dan zeg ik R. Waar ben je nou ? Zo voor de grap en dan doet de grlijk haar handen tegen haar hoofd aan en zegt ze heel zachtjes hierrr... maar dan denk ik waarom weet die handjes ? Of ze zit in bad en te spelen en ik zeg zit je lekker ? Laat ze alles vallen en doet ze haar handen ook weer zo..
Wat het slapen betreft, we hadden een vast ritueel met badderen erbij, helaas werd ze van elke dag douchen/bad knal rood met plekjes dus dan beperken we nu tot 3 a 4 keer p3r week, dus kon niet meer meegaan in het ritueeltje.. nu houden we hem kort en simpel, maar zo zodra je dr kamer uitloopt krijst ze het uit.
Als je de 5 minuten methode doet, en telkens gaat kijken, staat ze tussendoor grwoon te spugen ze overstuur is ze dan . Dan kan ik vervolgens alles weer verschonen en vind ik het te zielig om het nog een keer te proberen. Als ze smiddags niet slaapt, dan lukt het in de avond redelijk om er naast te gaan zitten en even te wachten tot ze slaapt. Als ze wel in de middag slaapt, rond 12 uur 1 of anderhalf uur dan slaapt se in de avond niet eerder dan 11 uur en kan je er naast blijven zitten wat je wilt, maar dan lukt het niet lekker op tijd...
Haar bedje staat zelfs bij ons op de kamer zodat ik er naast kan liggen op mijn bed, omdat ik nu 35 weken zwanger ben en het op een stoeltje er naast zitten geen optie was...
Maar dalijk heb ik er 2 waarvan 1 dus zo slecht in slaap komt...
En soms in de ochtend na 11 en half uur slaap zo moe is, maar alsnog smiddags niet wilt slapen..

Bedankt voor jullie reacties!

Falca 30-12 om 11:31

Ik weet niet of je er wat aan hebt maar ik zal het bedritueel van mijn kleine  (net 2) beschrijven. Misschien zit er nog wat voor je tussen. Want ik kan me voorstellen dat je er moedeloos van wordt als het zo'n strijd is.
Rond half 7, kwart voor 7 in de avond zeg ik of mijn man tegen haar dat het tijd is om naar bed te gaan. Dan mag ze welterusten zeggen tegen de huisdieren en de ouder die beneden blijft, nachtzoen etc. Dan mag ze zelf de trap opklimmen want ze wil zowel mogelijk zeluf doen. Dan eerst tandjes poetsen, eerst mag ze zelf proberen en dan poetsen wij na. Soms gaat ze nog even in bad, maar dat is ook maar een paar keer in de week. Dan gaat ze nog even op de wc ivm zinnelijkheidstraining waar we zonder druk of stress een beetje mee bezig zijn. Dan pyjama aan en samen een verhaaltje voor lezen. Als het verhaaltje uit is zegt ze altijd nog welterusten tegen de poppetjes in het boek, die krijgen ook nog een kusje. Dan nog een slokje water uit de beker en onder de wol. De ene keer gaat ze wel gelijk slapen en de andere keer moet ze even huilen. maar vaak is ze na 10 min wel stil. Zo niet dan kijken we nog even wat er is maar zeggen we wel dat ze moet gaan slapen. Al met al zijn we er ongeveer 30 tot 45 min mee bezig van begin tot eind maar is het na 19.30 meestal wel stil tot de volgende morgen 8 uur. In de middag slaapt ze nog van 14 uur tot 16 uur. 

Ze slaapt sinds haar verjaardag in een meegroeibedje dus ze kan er zelf uit. Van haar kamer kan ze niet af, ze kan nog niet bij de deurklink. Heel af en toe merken we wel dat ze eruit geweest is om met haar poppenhuis te spelen in het donker, of heeft ze de lamp aangedaan om te spelen of boekjes te kijken en is ze in bed weer in slaap gevallen met haar boekjes. Ik lig soms intern dubbel als ik zie wat ze uitgespookt heeft.  
De laatste weken in haar ledikant ging het inslapen moeilijker waarschijnlijk omdat ze eruit wilde. Met het meegroeibed ging het direct een stuk beter. Al moesten we wel opnieuw even bekijken wat we waar opborgen op de kamer zodat ze bijvoorbeeld niet ongezien kon gaan verven met de sudocreme.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Dreumes doet handen voor oren/gezicht ' in het Babyforum