Baby 5 weken - overdag slaapjes

1 antwoord en 12813646x bekeken

EW (Gast) 21-08 om 09:00

Onze dochter is nu bijna 5 weken oud. Ik ben nog steeds op zoek naar een goed voedings- en slaapschema. We hebben eerst 07.00/07.30 aangehouden als ochtend voeding, daarna iedere 3 uur voeden, laatste avondvoeding on 22.30. Meestal kwam ze dan in de nacht na 3 tot 3,5 uur (dus rond 02.00, en dan rond 05.00/0.5.30). Echter na de voeding van 05.00 wilde ze niet echt meer slapen. Ik ben nu dus begonnen met de ochtendvoeding om 06.30 en de avondvoeding naar 24.00. In de hoop dat ik in de nacht nog maar 1x eruit hoef.  Welke tijdstippen werken voor jullie?
Ik zit nu ook nog vooral met de overdag slaapjes. De ene keer lees ik dat ze vanaf 4 wken het volgende slaapschema aan kunnen houden: 09.00-10.00 slapen, 13.00 tot 15.00 slapen, 16.30 tot 17.15 slapen en dan om 19.00 op bed leggen. Maar mijn baby is na het voeden vaak klein uurtje wakker en valt dan weer in slaap.. Moet ik haar wakker houden of haar eigen ritme laten volgen? Daarnaast slaapt ze nu overdag beneden (in de box of soms in de elektrische wipstoel of in de wandelwagen als we even op pad zijn). Zou ik haar iedere keer dat ze in slaap valt in haar bedje moeten leggen? Wat is wijsheid? En kun je met je baby op pad gaan en laten slapen in de wandelwagen? Het is namelijk fijn om er soms even uit huis te kunnen!
Graag hoor ik jullie tips

reageer

Veraaa 21-08 om 14:27

Ohhh....zo'n herkenbare vragen!
Toen ik onze eerste dochter kreeg, ging ik op een gegeven moment ook naar die schema's kijken.
Ik heb ervoor gekozen alle schema's een aantal maanden los te laten. We werkt wel toe naar een dag-nacht-ritme. Dus in de nacht gingen we niet een uur wakker zijn en spelen, maar voeden en verschonen in schemerlicht.
Echter....ik ben gaan bewegen met m'n dochter. Was ze die ochtend om 6 uur wakker? Tja...dan was het eerste slaapje soms om 8 uur. En onze dochter sliep vaak maar driekwartier.  
Wij hadden slaapjes op verschillende plekken: in de draagzak, in de wagen, in de box....en we probeerden minimaal 1 keer overdag in bed. En toen er meer ritme kwam, volgens mij was ze al zo'n 4 à 5 maanden...deden we 1 slaapje in de wagen of draagzak (ochtend slaapje) en de andere keren zoveel mogelijk in bed.
Maar...eerlijk is eerlijk....het is wat het is! Net als we weer wat ritme hadden, sliep ze weer moeilijk en zat ik met een dochter die alleen bij ons sliep. Hier was slapen gewoon echt een issue, door omstandigheden.
Ik ben me erbij neer gaan leggen. Ik bekeek de schema's wel, hield ze in m'n achterhoofd, maar deed vooral wat ons kind nodig had. En de ene dag waren er 4 slaapjes en de andere dag 5 of 3. Ook dat wisselde die eerste weken en maanden.
Veel succes!!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby 5 weken - overdag slaapjes' in het Babyforum