Zoontje wroet zich wakker

6 antwoorden en 12368994x bekeken

Dorien (Gast) 21-09 om 22:49

Zes maanden geleden had ik het geluk om voor het eerst mama te worden. Ons zoontje sliep van bij het begin erg goed ‘s nachts. Al snel had hij geen nachtvoeding meer nodig en sliep hij door. Toen hij net geen vier maanden oud was, veranderde dit. Hij is enorm ‘bij de zaak’, nieuwsgierig etc., en zo kon hij op net geen vier maanden al van rug naar buik rollen. Intussen kan hij ook al op zijn handen en knieën zitten zn achteruit schuiven/kruipen. Vooruit kruipen probeert hij, maar dat lukt nog niet en dat frustreert hem overdagvaak.
Het is sinds hij kan rollen, dat hij ‘s nachts ook minder goed slaapt. Hij woelt zich wakker door (per ongeluk) op zijn buik te belanden en automatisch zijn hoofd op te heffen, door zijn benen tussen de spijlen te steken en zich zo af te duwen, waarna hij met zijn hoofd ergens tegenbonkt. Hem weer goed leggen en zijn tutje geven is voldoende om hem verder te doen slapen, maar zijn (en onze) nachtrust wordt enorm verstoord door het gewroet. Soms wordt hij elk uur wakker ...

Hebben jullie misschien tips?
Ons zoontje slaapt in een slaapzak. Een lakentje er nog eens strak overheen trekken helpt niet, want daar kan hij zich ook uit lostrekken. (We hebben dat geprobeerd, omdat we een alarm hebben voor de ademhaling.)

reageer

Veraaa 22-09 om 04:41

Allereerst proficiat! Wat fijn dat jullie ouders zijn van een gezonde zoon!
Klinkt als een ondernemend en actief mannetje. Mijn tip....gewoon even een paar dagen/weken zo laten. Het is een nieuw trucje dat hij kan. En hij ontdekt ook in z'n slaap. Dat wordt straks beter...hij wordt handiger...en dan heeft hij er geen last meer van. 
Eventueel kun je een bed naast zijn bedje zetten, als hij op de babykamer slaapt nu. Dan kun je er zelf naast liggen en heel makkelijk hem even goed leggen. Dan word je zelf niet zo wakker en is het sneller gedaan. 
Ik zou m persoonlijk z'n bewegingsruimte niet ontnemen. Je zou namelijk de onderkant van de slaapzak onder de matras kunnen stoppen. Of een flapje aan de slaapzak naaien dat je eronder stopt. Maar dan belemmer je hem in z'n vrijheid om te slapen. En dan zou ik kiezen voor even afwachten.
Alles onder het mom van... Het is een fase!!!
Succes!!

Dorien (Gast) 23-09 om 11:25

Dag Vera, bedankt voor je reactie!
Die mogelijkheden ben ik nog tegengekomen op internet, net zoals een laken dat je zou kunnen vastmaken aan het matrasje, maar vraag me inderdaad af of dat niet erg is voor zijn ‘verwerking’ bij het ontdekken/bewegen.
We willen het gerust aanzien en als een fase beschouwen. Alleen hoop ik dat die stilaan voorbij is, want duurt nu al twee maanden. 
Eerst dachten we ons zoontje rond de leeftijd van 4 maanden op zijn kamer te leggen, maar dat hebben we niet gedaan door al dat gewoel. Hij ligt dus nog lekker naast mij waardoor ik hem inderdaad snel weer goed kan leggen.
Nog maar even afwachten dan en hopen dat het echt eens betert!

Veraaa 23-09 om 14:36

Ohhh, die fases duren soms wel lang ja!!! Onze dochter heeft toen een fase gehad waarbij haar bedje een soort hamster rad was. Ze wandelde (met slaapzak aan) langs de spijlen en draaide zo rondjes. Maar kwam dan ook wel eens met een beentje er tussen en werd dan wakker. Echt hopeloos.... Schattig en lastig tegelijk, haha.
Het lijkt me dat het sowieso beter wordt als hij nog net wat sterker is. Dan zal hij z'n nekspieren en hoofd nog meer onder controle hebben en lukt het zonder die bonk. En ik hoop voor jullie slaap dat het niet te lang meer duurt!!

Dorien (Gast) 24-09 om 22:05

Haha, hamsterrad, geweldig!! 
De laatste twee nachten sliep ons zoontje al een stuk rustiger ... Afwachten!

Veraaa 24-09 om 22:42

Haha, ja, een mooie herinnering!
Fijn, die 2 nachten heb je al binnen. Vier de goede nachten en accepteer de mindere .

dojosi7 19-08 om 13:08

Hoi
Ik had een soortgelijk probleem met mijn dochter. Af en toe werd ze 's nachts wakker. En je zult het niet geloven, onze schoonmoeder heeft ons met raad en daad bijgestaan! Ze zei namelijk dat we het bed moesten vervangen! En het was een schot in de roos - blijkbaar had mijn dochter een te harde matras ... We hebben net een bed met matras gekocht bij wnm-group.nl

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zoontje wroet zich wakker' in het Babyforum